Följ oss

Nyheter

Så här går börsen i dag 20160205

Publicerad

den

Så här går börsen i dag 20160205 är en analys som kommer från Axiers analysarkiv och skrevs den 5/2-2016. Analyserna i arkivet är tillgängliga för Axiers betalande prenumeranter.

Så här går börsen i dag 20160205 är en analys som kommer från Axiers analysarkiv och skrevs den 5/2-2016. Analyserna i arkivet är tillgängliga för Axiers betalande prenumeranter.

Så här går börsen i dag 20160205 Våra OMX-analyser kan fungera som ett av flera beslutsstöd för den som handlar med börshandlade fonder, ETFer, som följer Stockholmsbörsens index, till exempel XACT OMX eller SpotR, nedan finner Ni Så här går börsen i dag 20160205. Vill Du också läsa dem varje dag? Anmäl Dig för en provprenumeration på Axiers hemsida.

Anmäl Dig här för att prova Axier dagliga tekniska analyser

OMXS30 Högre botten

OMXS30 steg rejält och lade +2,16% bakom sig och stängde på1333,72. Den köpsignal vi skrev om aktiverades också.

Vi har nu ett mindre ABC utseende på intradaydata och för att det skall utvecklas till något positivt behöver vi se mer styrka relativt omgående. En mindre rekyl under inledningen av dagen där vi helst inte ser en nedgång under 1319 för att sedan ta fart och accelerera uppåt till minst 1350 men helst 1405 på någon veckas tid.

Tidsmässigt har vi den 6 februari att bevaka. Det är +/- 1-2 dagar som gäller. Samt att det är en helg och då kan det bli både den 5 eller den 8 februari +/- 1-2 dagar.

De amerikanska terminerna är just nu negativa där vi har SP500 på -0,20%, Nasdaq är -0,27% samt Dow Jones är -0,16%. Det föreslår att vi kommer att se en negativ inledning av dagen.

De europeiska terminerna är just nu precis negativa där DAX är -0,05%, CAC 40 -0,03% samt FTSE 100 är -0,09%. Står sig dessa siffror föreslår det en försiktig inledning av dagen.

Den asiatiska marknaden är blandad. Nikkei 225 är i skivande stund -2,41%. Och i Kina har vi positivt med Hang Seng +0,74% och China A50 är -0,25%.

McClellan Oscillator: har vänt upp men är fortsatt i ett mellanläge som gör att vi kan få en rörelse åt vilket håll som helst. Det finns utrymme för börsen att stiga och det är bra för den köpsignal som vi fick under gårdagen.

McClellan Summations Index: pekar precis upp och säger att vi kan agera med fullstora positioner vid på köpsignaler. I sig att den har vänt upp är en signal om att vi skall köpa. När detta sker är det nästan alltid ett känsligt läge på börsen där det också kan vände ner.

Spread (skillnad mellan Nasdaq 100 och S & P 500) är dagsbaserat negativ och pekar nedåt. Pekar fortsatt så mycket nedåt att det vanligaste är att vi ser att börsen vänder uppåt. Veckospreaden är negativ och pekar nedåt.

VIX ökade något med små rörelser. Det vi kommer att se nu är en snabb acceleration nedåt av VIX vilket innebär att vi kommer att se en uppgång på börsen.

Slutsats: Efter en försiktig inledning av dagen vill vi se att köpare återkommer och att index fortsätter att stiga eller i alla fall gör en högre botten så att vi kan se att det blir en fortsatt uppgång under inledningen av nästa vecka.

Analytiker: Fredrik Jensen

Kursdata: Stockletter.se

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.