Följ oss

Nyheter

Så här går börsen i dag 20150227

Publicerad

den

Så här går börsen i dag 20150227

Så här går börsen i dag 20150227 Denna analys kommer från Axiers analysarkiv och skrevs den 27/2-2015. Analyserna i arkivet är tillgängliga för Axiers betalande prenumeranter.

Våra OMX-analyser  kan fungera som ett av flera beslutsstöd för den som handlar med börshandlade fonder, ETFer, som följer Stockholmsbörsens index, till exempel XACT OMX eller SpotR, nedan finner Ni Så här går börsen i dag 20150227.

Öppet för svaghet

OMXS30

OMXS30 lyckades att ännu en dag göra ett nytt alla tiders högsta och stänga på plus med en uppgång om 0.36%, vilket innebar en stängning på 1684.83.

Index är fortsatt stark även om det finns en del signaler om att vi kan se att det blivit en något försiktigare utveckling och att det kan komma en mindre rekyl, dock större än vad vi har varit bortskämda med under de senaste 6-7 veckorna.

Kortsiktiga tidscykler har vi den 25-26 februari +/- 1 dag och därefter den 3 mars +/- 1 dag.

Vid 1750-1786 har vi nästa stora målzon men hit bör inte index komma utan att vi först kommer att se en lite långvarigare korrektion.

Större tidscykler pekar upp till mitten-slutet av mars.

De amerikanska terminerna är just nu negativa där SP500 är -0.11%, Nasdaq på -0.07% samt Dow Jones på -0.08%. Det föreslår en något negativ öppning av dagen.

McClellan Oscillator: rörde sig i sidled och beteendet föreslår att vi kan se att en rekyl snart startar. Det skall då inte vara av det större slaget men en rekyl som kan pågå i några dagar.

McClellan Summations Index: pekar upp och säger att vi kan ta fullstora positioner vid köpsignaler.

Spread (skillnad mellan Nasdaq 100 och S & P 500) är dagsbaserat positiv och pekar upp. Veckospreaden är positiv och pekar upp.

VIX vi såg en ökning av den implicita volatiliteten men det var ingen stor förändring. Det finns dock mer utrymme för att kunna stiga men i ett större perspektiv ser det ut som om vi kommer att få räkna med låga VIX nivåer vilket är positivt för börsen.

Du kan få exponering mot OMXS30 med följande Mini Futures BEST:

Uppgång: B LONGOMX OO CBK med en hävstång 10,8 och en finansieringsnivå på 1532,867 SEK

Nedgång: B SHRTOMX MY CBK med en hävstång 14,6 och en finansieringsnivå på 1 798,962 SEK

Läs mer om Mini Futures och Warranter på Commerzbanks hemsida

Slutsats: OMXS30 är i en position där vi kan se att det blir en mindre korrektion men det finns samtidigt en stor styrka i börsen där vi ser att det strömmar in pengar som håller upp kurserna. En mindre rekyl som vi skall vara köpare i och sedan fortsatt upp till i alla fall mitten till slutet av mars. Här kan det sedan bli en lite större rekyl och därefter skall vi åter var på köpsidan igen.

Analytiker: Fredrik Jensen

OMX

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.