Följ oss

Nyheter

Indiens ekonomi kan växa ännu mer

Publicerad

den

Indiens ekonomi kan växa ännu mer

Indiens ekonomi kan växa ännu mer Indiens finansdepartement har beräknat att landets ekonomiska tillväxten kan komma att öka till en fyra-årshögsta på mellan 8,1 och 8,5 procent under det räkenskapsåret som börjar april. Skulle prognoserna visa sig stämma betyder det att Indien är en av världens snabbast växande ekonomier. Det finns emellertid skäl att anta att Indiens ekonomi kan växa ännu mer.

Den senaste publicerade prognosen är mycket högre än de 7,4 som det indiska finansministeriet tidigare prognostiserat i ekonomisk tillväxt för Indien. Det är fallande oljepriser och den indiska regeringens vilja att genomföra ekonomiska prognoser som har förbättrat landets utsikter.

Detta gynnar även den indiska aktiemarknaden och dess referensindex SENSEX, men också de börshandlade fonder som replikerar utvecklingen av ekonomin i denna asiatiska ekonomi. Efter att ha varit de högst skinande stjärnorna på fondmarknaden under 2014 så fortsätter de indiska ETFerna att leverera under 2015. WisdomTree India Earnings Fund (NYSEArca: EPI), den största av de börshandlade fonderna som fokuserar på den indiska ekonomin, har under 2015 stigit med nästan tio (10) procent, mätt i USD. De indiska ETFerna befinner sig dessutom i ett rallyläge i väntan på premiärminister Narendra Modi första budget. Hans seger i valet fick den indiska börsen att rusa.

Risktoleranta placerare kan dra fördel av hävstången i Direxion Daily India Bull 3X Shares (NYSEArca: INDL), en börshandlad fond som har som mål att ge sina ägare en daglig avkastning som är tre gånger den hos det underliggande indexet Indus India Index. Sedan starten 2015 har denna ETF gett sina ägare en avkastning om cirka 30 procent, mätt i USD. Dessutom har inflödet av kapital ökat med 21 procent sedan december 2014 vilket gör att denna ETF nu har ett förvaltat kapital som cirka 93 MUSD.

Under 2014 allokerades cirka 2,8 miljarder dollar till börshandlade fonder med fokus på den indiska marknaden, en siffra som sannolikt kommer att överträffas under 2015. Under de två första månaderna överstiger det kapital som allokerats till ETFer med fokus på den indiska marknaden en miljard USD.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.