Följ oss

Nyheter

S & P Dow Jones planerar ett nytt råvaruindex

Publicerad

den

S & P Dow Jones planerar ett nytt råvaruindex

S & P Dow Jones planerar ett nytt råvaruindex när licensavtalet med UBS för Dow Jones-UBS Commodity Index och dess familj av subindex kommer att upphöra i slutet av juni 2014.

Det nya indexet kommer att erbjuda investerarna ett alternativ till det bredda och ofta använda UBS-bunda indexet som för närvarande är riktmärket för de certifikat som går under namnet iPath Dow Jones-UBS Commodity Total Return ETN.

Likaviktat och diversifierat

Det nya Dow Jones Commodities Index kommer att vara ett likaviktat och diversifierat råvaruindex, men mer specifika detaljer som metodik och det faktiska lanseringsdatumet har ännu inte offentliggjorts.

Enligt det befintliga avtalet tillhör de immateriella rättigheter som ligger bakom Dow Jones-UBS commodities indexes till UBS, och licens-och försäljningsuppgifter för indexen hanteras av S & P Dow Jones.

Det befintliga partnerskapet upphör den 30 juni, då Bloomberg tar över förvaltningen och fördelningen av UBS-länkade råvaruindex, och döper om dem till ”Bloomberg Commodity Index Family”, men UBS behåller immaterialrätten. Tidigare har ledande befattningshavare hos Bloomberg Index sagt att förändringen inte skulle påverka ETF investerare mer än marginellt eftersom lineupen av befintliga UBS råvaruindex kommer att förbli intakt med undantag för att de får ett nytt namn.

Nytt partnerskap kan påverka segmentet över tiden

Det nya partnerskapet kan komma att påverka råvaruindexeringssegmentet över tiden eftersom Bloombergs har en stor påverkan på den finansiella sektorn genom sin globala närvaro och stora marknadsföringsmaskin.

Bland de befintliga produkter som kommer att genomföra namnändringar finns:

  • iPath Dow Jones-UBS Commodity Total Return ETN. Barclays har totalt 19 ETNer som är kopplade till det riktmärke som Dow Jones-UBS utgör.
  • Etracs DJ-UBS Commodity Total Return
  • Både ProShares och iShares har produkter som följer Dow Jones-UBS-index, och kommer därför sannolikt att genomföra namnändringar i sommar.

Fortsätt läsa
1 kommentar

1 kommentar

  1. Pingback: Råvaru-ETFer på årslägsta efter utbudschock - ETF-marknaden

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.