Följ oss

Nyheter

RSX ETF satsar på ryska large caps

Publicerad

den

VanEck Vectors Russia ETF (RSX ETF) spårar ett index över ryska företag utvalda och viktade efter börsvärde. VanEck Vectors Russia ETF (RSX ETF), som handlas på BATS, är en utdelande ETF. Denna börshandlade fond kommer med en årlig förvaltningskostnad på 0,67 procent.

VanEck Vectors Russia ETF (RSX ETF) spårar ett index över ryska företag utvalda och viktade efter börsvärde. VanEck Vectors Russia ETF (RSX ETF), som handlas på BATS, är en utdelande ETF. Denna börshandlade fond kommer med en årlig förvaltningskostnad på 0,67 procent.

RSX Factset Analytics Insight

RSX är den första Ryssland-fokuserade ETFen på marknaden. Fonden ser dock inte nödvändigtvis ut som det breda ryska aktieutrymmet. Det tenderar att vara mindre topptungt, eftersom det begränsar exponeringen för gigantiska energiföretag. Detta tillvägagångssätt ger en mer varierad korg som fortfarande är mycket koncentrerad.

RSX har också en bredare räckvidd än andra fonder som spårar Ryssland eftersom det är berättigat att inneha ryska företag som är registrerade och/eller noterade utomlands. Värdepapper väljs ut och viktas efter börsvärde, med individuella vikter på 8 %. Indexet ses över kvartalsvis.

Fondbeskrivning

VanEck Russia ETF (RSX®) försöker replikera så nära som möjligt, före avgifter och utgifter, pris- och avkastningsutvecklingen för MVIS®Russia Index (MVRSXTR), som inkluderar börsnoterade företag som är registrerade i Ryssland eller som är registrerade utanför i Ryssland men har minst 50 % av sina intäkter/relaterade tillgångar i Ryssland.

Fondsammanfattning

Investeringen strävar efter att replikera så nära som möjligt, före avgifter och utgifter, pris- och avkastningsutvecklingen för MVIS® Russia Index. Fonden investerar normalt minst 80 % av sina totala tillgångar i värdepapper som utgör fondens jämförelseindex.

Indexet inkluderar värdepapper, som kan inkludera depåbevis, från ryska företag. Ett företag anses i allmänhet vara ett ryskt företag om det är registrerat i Ryssland eller är registrerat utanför Ryssland men har minst 50 % av sina intäkter/relaterade tillgångar i Ryssland. Sådana företag kan omfatta medelstora företag. Det är icke-diversifierat.

Handla RSX ETF

VanEck Vectors Russia ETF (RSX ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. CMC Markets erbjuder emellertid handel i RSX ETF .

Även AvaTrade erbjuder handel med VanEck Vectors Russia ETF (RSX ETF) i form av CFDer. Till AvaTrade.

Även IG erbjuder emellertid handel i VanEck Vectors Russia ETF (RSX ETF) . Till IGs ETF Screener.

Största innehav

VärdepapperKortnamn% Vikt
GAZPROM PJSCOGZD LI8.57
SBERBANK OF RUSSIA PJSCSBER LI8.03
LUKOIL PJSCLKOD LI7.53
NOVATEK PJSCNVTK LI5.80
TATNEFT PJSCATAD LI5.64
MMC NORILSK NICKEL PJSCMNOD LI5.60
ROSNEFT OIL CO PJSCROSN LI5.35
TCS GROUP HOLDING PLCTCS LI5.05
YANDEX NVYNDX US4.43
POLYMETAL INTERNATIONAL PLCPOLY LN4.34

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.