Följ oss

Nyheter

Royal Mints guldfond byter namn för att återspegla dess engagemang för hållbart guld

Publicerad

den

HANetf, Europas första "white label" UCITS ETF-emittent med full service, har idag meddelat att dess populära guld ETC har bytt namn till "The Royal Mint Responsibly Sourced Physical Gold ETC (RM8U)". Denna ETC var tidigare känt som "The Royal Mint Physical Gold ETC".

HANetf, Europas första ”white label” UCITS ETF-emittent med full service, har idag meddelat att dess populära guld ETC har bytt namn till ”The Royal Mint Responsibly Sourced Physical Gold ETC (RM8U)”. Denna ETC var tidigare känt som ”The Royal Mint Physical Gold ETC”.

Namnbytet är för att återspegla The Royal Mints engagemang för ansvarsfull inköp av guld och att minska användningen av utvunnet guld.

Tidigare i år tillkännagav The Royal Mint den första delen av 100 procent återvunna guldtackor i ETC. Cirka 50 000 ounce överskottsguld har omraffinerats till 400 oz LBMA good delivery bars. Mycket av detta överskottsguld kommer från ”spån”; gulddamm som slängs under den invecklade graveringen av större jubileumsmynt i guld.

De återvunna tackorna kommer att fortsätta att läggas till The Royal Mint Responsibly Sourced Physical Gold ETC (RM8U) över tiden, och deras antal – såväl som källorna till återvunnet material – kommer att öka baserat på framtida efterfrågan.

Andrew Dickey, direktör för Precious Metals på The Royal Mint, kommenterar: ”The Royal Mint är hemmet för ädla metaller och ansvarsfulla inköp är en integrerad del av vår ambition att vara ledande inom produktion av hållbart guld. Vi vidtar åtgärder för att minska vår användning av utvunnet material genom ett antal initiativ, inklusive vårt ansvarsfullt inköpta ETC. Vi är glada över att vårt ETC kommer att spegla detta med namnbytet och vi hoppas att investerare med ett stort öga på hållbarhet kommer att tycka att detta är ett attraktivt alternativ.”

Hector McNeil från Han ETF, kommenterar: ”RMAU är ett unikt sätt att få guldexponering; inte bara är dess guldtackor till 100 % i överensstämmelse med LBMA:s riktlinjer för ansvarsfull inköp 2019, utan en del av guldet som förvaras återvinns. Detta återspeglar det kungliga myntverkets starka engagemang för ESG. Vi ansåg att ETC också borde ha ett namn som återspeglar detta.

På bara två år sedan noteringen har ETC sett sina tillgångar nå 600 miljoner USD, med en AUM-tillväxt 2022 över 100 procent. Det speglar delvis den breda makromiljön där guld ses som en gynnsam tillgång. Men vi tror också att det återspeglar en växande önskan bland investerare att få tillgång till denna viktiga tillgångsklass på ett mer hållbart sätt.”

ETC skapades i februari 2020 i samarbete med The Royal Mint. Guldtackorna är 100 % i överensstämmelse med LBMA:s 2019 riktlinjer för ansvarsfulla inköp, den högsta standarden för ansvarsfull inköp inom branschen. RMAU:s guld förvaras i Royal Mints mycket säkra valv i Llantrisant, södra Wales.

The Royal Mint, som grundades för över 1 100 år sedan, är den äldsta organisationen i Storbritannien och är känd globalt för att producera marknadsledande guld-, silver- och platinatackormynt och -tackor. The Royal Mint har åtagit sig att upprätthålla de högsta etiska standarderna och arbetar endast med ädelmetallleverantörer som delar deras värderingar och följer deras strikta kriterier.

Handla RM8U ETC

HANetf The Royal Mint Physical Gold ETC Securities (RM8U ETC) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet och Avanza.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.