Följ oss

Nyheter

Robotics och artificiell intelligens kommer att förändra arbetsmarknaden 2019

Publicerad

den

Robotics och artificiell intelligens kommer att förändra arbetsmarknaden 2019

Robotics och artificiell intelligens (AI) är två teknologier som snabbt förändrar hur människor gör saker. Dessa teknologier har också förändrat arbetsmarknaden, och de kommer fortsätta att göra det 2019.

Här är sex troliga förutsägelser.

Rekryterare kommer att ha mer tid att hitta de bästa kandidaterna

Rekrytering för öppna positioner är inte en enkel process, särskilt för de mest efterfrågade roller som kan locka dussintals sökande eller mer.

Det är därför automationsteknologi är en framväxande trend human resources sektorn kommer att använda sig av ännu mer 2019 ännu mer än den gör nu. Utan hjälp av sådana AI-driven verktyg kan rekryterare ägna ungefär en tredjedel av sina arbetsveckor för att manuellt söka kandidater.

När de använder automatiserade rekryteringsplattformar istället blir det lämpligt att hitta de mest lämpliga personerna för lediga jobb. Att låta tekniken göra lite av det lilla arbetet innebär att rekryterare kommer att ha mer tid i sina scheman för persnliga möten. Då kan människor som annars skulle bli förbisedda ha chans att skina.

Fler jobbkomponenter kommer att vara lämpliga för automatisering

Forskning tyder på att cirka 60 procent av alla arbeten omfattar minst 30 procent av aktiviteter som kan automatiseras. Eftersom företagen fortsätter att undersöka sätt att experimentera med automatisering, kan det hända att folk kan se att deras vardagliga uppgifter förändras. Det beror på att det finns ett tryck för att automatisera ansvarsområden som är farliga, smutsiga eller tråkiga och därmed hålla arbetarna säkrare och hindrar dem från att göra så många obehagliga uppgifter.

Produktiviteten hos företag som använder dessa tekniker kommer att gå upp

När automationsteknologi och AI används samtidigt är det en stor sannolikhet att företagen kan förutse att de blir mer färdiga och går igenom färre perioder av driftstopp. Det beror på att, till skillnad från människor, behöver maskiner inte pauser.

När automatiserade maskiner har AI-komponenter kan det upptäcka instanser av felaktiga delar innan maskinarna stängs av, så att operatörerna kan agera proaktivt.

Oplanerade driftstopp kostar företag, det är inte alls omrimligt att kostnaden hamnar på över 100 000 kronor per minut på vissa tillverkningsanläggningar. De är därför både oproduktiva och kostsamma. Robotutrustning som utnyttjar AI kommer att kunna hålla igång fler anläggningar utan avbrott.

Löneökningar kommer att vara möjliga för de högkvalificerade

Trots att många har vägt in och kände sig oroliga för hur robotar kan ersätta de jobb människor gör, är det nödvändigt att ta en bredare bild och kom ihåg att robotiken också kan öka intjäningspotentialen för personer som vill lära sig att använda eller reparera robotarna vid sina anläggningar.

En studie från en forskare vid Uppsala universitet drog slutsatsen att arbetsmarknaden blir mer kvalificerad tack vare användningen av robotik. Dessutom ökar arbetstillfällen för personer som har hög kompetens.

Det blir också lättare än någonsin för människor att bli utbildade i robotik och AI genom att gå på universitet som erbjuder kurser i dessa ämnen. Människor som förstår hur sakerna fungerar och hur tekniken kan öka produktionen kan tyckas att de är utmärkta kandidater för sådana utbildningsmöjligheter.

Experter säger att AI, i synnerhet, kräver en högre nivå färdighet än vissa STEM-program lär. Men om folk ser på att bli skickliga i robotik och AI, kan den extra träningen betala sig genom betydande framtida intäkter.

Det kommer att finnas fler sätt för människor att få hjälp från robotar

Cobots är robotar som arbetar säkert bredvid människor. De har sensorer som hindrar dem från att flytta för fort runt människor och generellt öka människornas förmåga genom att hjälpa människor att slutföra arbetet snabbare med färre fel. År 2019 kan folk förvänta sig att se fler instanser av företag som vänder sig till cobots för att stärka deras arbetskraft.

Eftersom företagen fortsätter att utvärdera applikationer för cobots, fortsätter de att undersöka sätt att öka produktionen och kvaliteten utan att ersätta människor. Vissa cobots är anslutna i molnet och kan synkroniseras med varandra för att utföra uppgifter över avstånd samtidigt.

Robotiska exoskeletoner finns också, vilka människor bär för att hjälpa dem att hantera uppgifter som kräver lyft eller andra slags rörelser. 2019 fortsätter en division av U.S Army att testa ett knä- och höftbaserat exoskelett som hjälper soldater att flytta runt på slagfält och hantera belastningar.

Dessa exempel betonar varför 2019 blir ett år när människor ser fler exempel på hur robotar kan göra saker lättare för människor, inte ersätta dem.

AI kommer att göra det enklare att leta efter arbete

Även om vissa människor känner sig upphetsade av tanken på att leta efter nya jobb, kan aktiviteten snabbt blir tröttsamt – speciellt när människor lägger tid på att söka positioner som inte är lämpliga för dem. Utvecklare har nyligen börjat erbjuda AI-teknik för att hjälpa arbetssökande som söker möjligheter och uppmuntrar individer att ansöka.

Eightfold är en AI-baserad plattform med en chatbot som frågar kandidater om deras bakgrund och matchar dem sedan med lämpliga positioner. Representanter från Eightfold säger att denna process minskar tiden att intervjua med 80 procent, liksom nedskärningar på anställningskostnader.

Den tid som en arbetssökande väntar på att höra om denne fått arbetet kan vara nervös. AI-tekniken i Eightfold och verktyg som den kan leda till mindre väntan, vilket ger människor tydligheten som de behöver för att bestämma om de ska fortsätta söka eller göra sig redo för sina intervjuer. Dessa tekniker kommer att motivera framtida framsteg Även om det inte är möjligt att känna till alla förändringar som kommer att hända 2019 och påverka arbetsmarknaden, lyfter den här listan fram varför AI och robotar kommer att ligga i framkant. Tillsammans kunde de för evigt omforma och förbättra hur människor gör saker gjorda.

Fortsätt läsa
Annons
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

NiC0 ETC den enda fysiskt uppbackade koldioxidneutrala nickel ETC som finns på den europeiska marknaden

Publicerad

den

Elementum Physical Carbon Neutral Nickel ETC (NiC0 ETC) är den enda fysiskt uppbackade koldioxidneutrala nickel ETC som finns på den europeiska marknaden.

Elementum Physical Carbon Neutral Nickel ETC (NiC0 ETC) är den enda fysiskt uppbackade koldioxidneutrala nickel ETC som finns på den europeiska marknaden.

Fysiskt uppbackad med allokerat koldioxidneutralt nickel i lager

Ägarskap spåras med Distributed Ledger Technology

Vad är koldioxidneutralt nickel?

Carbon Neutral Nickel, är Norilsk Nickels banbrytande nickelprodukt som kommer med noll koldioxidavtryck. Nickeln uppfyller LME:s fysiska kontraktsspecifikationer inklusive renhet och kvalitet samt kommer med oberoende verifierade koldioxidkompensationscertifikat för kvarvarande koldioxidutsläpp. Koldioxidkompensationscertifikaten genereras från verkliga koldioxidreducerande driftsförbättringar vid Norilsks gruv-, raffinerings- och driftanläggningar.

Varför koldioxidneutralt nickel?

Klimatförändringar är en ständigt närvarande risk och vi kan se miljöskadorna över hela världen med stigande globala temperaturer. Nickel är oumbärligt i elbilsbatterier och batterilagring och en av nyckelmetallerna i övergången till en koldioxidfri ekonomi. Enligt IEA kommer ett framgångsrikt genomförande av det nuvarande klimatlöften från Parisavtalet fortfarande att lämna cirka 22 miljarder ton CO2-utsläpp år 2050! Carbon Neutral Nickel är ett banbrytande initiativ av Norilsk Nickel för att erbjuda investerare bättre förvaltning av sina tillgångar och möjligheten att förändra och på ett meningsfullt sätt påverka metallindustrin.

Hur skapar Norilsk sitt koldioxidneutrala nickel?

Norilsk Nickel har en av de lägsta koldioxidutsläppsproduktionsprocesserna i världen med tanke på sin blandning av vattenkraft, kärnkraft och naturgasdrivna raffineringsverksamheter. Efter att ha producerat dess lågkolhaltiga nickel, kopplas koldioxidkompensationscertifikat till en specifik sats nickel för att göra den koldioxidneutral. Koldioxidkompensationscertifikat skapas från verkliga energieffektivitets- och utsläppsförbättringar för Norilsks verksamhet. Dessa verifieras sedan oberoende av ledande internationella kolcertifierings- och verifieringsföretag för att bekräfta nickelets nollkoldioxidklassificering. Carbon Neutral Nickel kommer med förbättrad säkerhet och transparens med sina koldioxidcertifikat och koldioxidavtryck registrerade i blockchain för att skapa oföränderliga poster.

Prissättning av koldioxidneutralt nickel?

Kolneutralt nickel är prissatt med en premie på 793 $ jämfört med det officiella kontantpriset för LME Nickel. Premien beräknas baserat på kostnaden för kolterminer och är fast för livslängden för varje parti nickel. Investerare i GPF Carbon Neutral Nickel ETC kommer därför endast att exponeras för den underliggande prisutvecklingen för nickel och alla förändringar i kostnaden för kolterminer mellan ett skapande och efterföljande inlösenorder kommer att bäras av GPF.

Handla NiC0 ETC

Elementum Physical Carbon Neutral Nickel ETC (NiC0 ETC) är en helt säkerställd börshandlad råvara (ETC) som handlas på Vienna Stock Exchange.

Vienna Stock Exchange är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamnISIN
Vienna Stock ExchangeUSDNiC0XS2373073993

Fortsätt läsa

Nyheter

IBC9 ETF investerar i företagsobligationer från hela världen

Publicerad

den

iShares Global High Yield Corporate Bond UCITS ETF (IBC9 ETF) investerar i företagsobligationer med fokus på World. ETF:en innehar hela utbudet av obligationsförfall. De underliggande obligationerna har Sub Investment Grade-betyg. Ränteintäkterna (kuponger) i fonden delas ut till investerarna (halvårsvis).

iShares Global High Yield Corporate Bond UCITS ETF (IBC9 ETF) investerar i företagsobligationer med fokus på World. ETF:en innehar hela utbudet av obligationsförfall. De underliggande obligationerna har Sub Investment Grade-betyg. Ränteintäkterna (kuponger) i fonden delas ut till investerarna (halvårsvis).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,50 % p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa ett urval av de mest relevanta indexbeståndsdelarna (samplingsteknik). iShares Global High Yield Corporate Bond UCITS ETF är en stor ETF med tillgångar på 811 miljoner euro under förvaltning. IBC9 ETF är äldre än 5 år och har sin hemvist i Irland.

Varför IBC9?

Diversifierad exponering mot obligationer med kreditbetyg under investeringsgrad (känd som högavkastande obligationer)

Direktinvesteringar i företagsobligationer inom alla sektorer (industri, allmännyttiga och finansiella företag)

Utvecklad marknadsexponering med hög avkastning

Investeringsmål

Fonden strävar efter att följa resultatet för ett index som består av högavkastande företagsobligationer från emittenter på utvecklade marknader.

Investeringsstrategi

iBoxx® Global Developed Markets Liquid High Yield Capped-index följer den globala utvecklade högavkastande företagsmarknaden.

Handla IBC9 ETF

iShares Global High Yield Corporate Bond UCITS ETF (IBC9 ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnotering

BörsValutaKortnamn
gettexEURIBC9
Stuttgart Stock ExchangeEURIBC9
Borsa ItalianaEURHYLD
London Stock ExchangeUSDHYLD
London Stock ExchangeGBPIGHY
SIX Swiss ExchangeCHFHYLD
XETRAEURIBC9

Största innehav

EmittentVikt (%)
FORD MOTOR CREDIT COMPANY LLC2.45
CENTENE CORPORATION2.16
OCCIDENTAL PETROLEUM CORPORATION1.60
SPRINT LLC1.50
HCA INC1.50
TEVA PHARMACEUTICAL FINANCE NETHERLANDS III BV1.43
TELECOM ITALIA SPA1.36
VODAFONE GROUP PLC1.23
T-MOBILE USA INC1.20
ONEMAIN FINANCE CORP1.19

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa

Nyheter

FAMMWF ETF investerar i finansiella företag från hela världen med höga ESG-betyg

Publicerad

den

Fineco AM MSCI World Financials ESG Leaders UCITS ETF EUR Acc (FAMMWF ETF) investerar i aktier med fokus Social/Environmental, Finance, Global. Utdelningar återinvesteras i fonden (ackumulering).

Fineco AM MSCI World Financials ESG Leaders UCITS ETF EUR Acc (FAMMWF ETF) investerar i aktier med fokus Social/Environmental, Finance, Global. Utdelningar återinvesteras i fonden (ackumulering).

Den totala kostnadskvoten är 0,38 % per år. Fonden replikerar syntetiskt det underliggande indexets utveckling med en swap. ETF har varit aktiv i mindre än 1 år och är skattemässigt hemvist i Irland.

Strategi

MSCI World Financials ESG Leaders-index spårar finanssektorn. Aktierna som ingår filtreras enligt ESG-kriterier (miljö, social och bolagsstyrning).

Information

Fondens investeringsmål är att uppnå långsiktig kapitaltillväxt. Fonden strävar efter att uppnå sitt investeringsmål genom att spåra resultatet för MSCI World Financials ESG Leaders Index (”Referensindex”, som beskrivs nedan under underrubriken ”Beskrivning av referensindex”) samtidigt som den minimerar så långt det är möjligt tracking error mellan fondens och referensindexets resultat.

Handla FAMMWF ETF

Fineco AM MSCI World Financials ESG Leaders UCITS ETF EUR Acc (FAMMWF ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på Borsa Italiana.

Borsa Italiana är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Borsa ItalianaEURFAMMWF

Fortsätt läsa

Populära