Följ oss

Nyheter

Perfekt timing för en andra amerikansk marijuana ETF

Publicerad

den

Perfekt timing för en andra amerikansk marijuana ETF

ETFMG Alternative Harvest ETF (NYSEArca: MJ) är snart kanske inte den enda börshandlade fonden (ETF) med fokus på marijuanindustrin på de amerikanska kapitalmarknaderna. Innovation Shares LLC har inlämnat en ansökan till med Securities and Exchange Commission för att starta Innovation Shares Cannabis ETF. Det är en perfekt timing för en andra amerikansk marijuana ETF.

Ansökan om Innovation Shares Cannabis ETF kunde inte vara mer lovande, eftersom avgången till tidigare generaladvokat Jeff Sessions kom efter mitten av valet, vilket banade vägen för mer marijuanalagstiftning. Sessions har ett rykte för att vara en hård motståndare till marijuanalagstiftning, går så långt som att kalla cannabis en ”mycket verklig fara” och säger att individer med högsta etik ”inte röker marijuana.”

Marijuanalagstiftningens supportrar kan glädjas

Sessions avgång betyder ett mindre hinder att strida mot och förhoppningsvis mindre lagstiftande i byråkratin. Sessions ersättare kommer att hållas under nära håll, eftersom CNN rapporterade att ”namn har skurit upp som potentiella justitiedepartementets ledare: Whitaker, generaladvokat Noel Francisco, GOP Rep. John Ratcliffe i Texas, tidigare domare John Michael Luttig, domare Edith Jones, tidigare domare Janice Rogers Brown, utgående GOP Rep. Trey Gowdy från South Carolina och GOP Sen. Lindsey Graham i South Carolina. ”

Ansökan kommer som demokraterna efter 2018 Midterm Elections fick kontroll över representanthuset, medan republikanerna behöll sin majoritet i senaten. En bifurcated kongress när det gäller politiska partier kunde anfalla mer cannabisrelaterad lagstiftning. Analytiker säger att ett mer demokratiskt representanthus skulle erbjuda den minsta vägens motstånd för stor federal lagstiftning, såsom SAFE Act och STATES Act.

SAFE Act skulle hindra den federala regeringen från att bestraffa banker från att erbjuda tjänster till marijuana-relaterade företag där det är lagligt, medan STATES Act effektivt skulle eliminera federalt engagemang helt och hållet i någon av staternas marijuana lagar. Eftersom sistnämnda är mer allomfattande kommer det sannolikt att bli föremål för de flesta granskningar av lagstiftare.

Efter Midterm Elections

Efter Midterm Elections gick tre av fyra stater framgångsrikt över cannabisrelaterad lagstiftning. Michigan blev den 10: e staten för att legalisera rekreationsmarijuana, som gick med i Washington, Oregon, Kalifornien, Nevada, Colorado, Maine, Vermont, Massachusetts, Alaska.

Medicinsk marijuanaanvändning passerade i Utah och Missouri, men rekreationsmarijuanaanvändningen besegrades i North Dakota. Enligt en Rolling Stone-rapport diskuterar lagstiftare i New Jersey en proposition som potentiellt kan legalisera marijuana för rekreationsändamål redan i januari 2019.

”Vi står på randen en stor förändring här i New Jersey”, sa John Burzichelli, D-Salem, som står för församlingens budgetkommitté. ”Det har varit en lång väg men idag är vi på randen av något mycket viktigt, och det är inte något som har gjorts olyckligt eller hänsynslöst. När vi går igenom denna proposition är det en hel del tankar som återspeglas. ”

Enligt Innovation Shares ansökan kommer denna börshandlade fond att baseras på ett proprietärt index som spårar ”resultatet av en portfölj med börsnoterade stamaktier av företag i främst USA och Kanada som har ett affärsintresse i den lagliga cannabis, hampa eller CBD-baserade (dvs. produkter som innehåller cannabidiol) läkemedels- och konsumentvård och produktmarknader. Ett företag har ett företagsintresse i den juridiska cannabis-, hamp- eller CBD-baserade läkemedels- och konsumenthälso- och produktmarknaden om en betydande andel av intäkterna är.

Dessutom är bolag för införande i indexet ”screenade för att inte inkludera aktier som har ett marknadsvärde under 100 miljoner dollar. Aktierna måste också ha handlat minst 200 000 aktier under rekonstruktionsmånaden. Vid den månatliga rekonstruktionen vägs indexkomponenterna i enlighet med deras marknadsvärde med den enskilda vikten av en indexkomponent som är begränsad till sju procent (7,00%), varvid överskridande viktning fördelas proportionellt mellan de återstående beståndsdelarna. 

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.