Följ oss

Nyheter

Perfekt timing för en andra amerikansk marijuana ETF

Publicerad

den

Perfekt timing för en andra amerikansk marijuana ETF

ETFMG Alternative Harvest ETF (NYSEArca: MJ) är snart kanske inte den enda börshandlade fonden (ETF) med fokus på marijuanindustrin på de amerikanska kapitalmarknaderna. Innovation Shares LLC har inlämnat en ansökan till med Securities and Exchange Commission för att starta Innovation Shares Cannabis ETF. Det är en perfekt timing för en andra amerikansk marijuana ETF.

Ansökan om Innovation Shares Cannabis ETF kunde inte vara mer lovande, eftersom avgången till tidigare generaladvokat Jeff Sessions kom efter mitten av valet, vilket banade vägen för mer marijuanalagstiftning. Sessions har ett rykte för att vara en hård motståndare till marijuanalagstiftning, går så långt som att kalla cannabis en ”mycket verklig fara” och säger att individer med högsta etik ”inte röker marijuana.”

Marijuanalagstiftningens supportrar kan glädjas

Sessions avgång betyder ett mindre hinder att strida mot och förhoppningsvis mindre lagstiftande i byråkratin. Sessions ersättare kommer att hållas under nära håll, eftersom CNN rapporterade att ”namn har skurit upp som potentiella justitiedepartementets ledare: Whitaker, generaladvokat Noel Francisco, GOP Rep. John Ratcliffe i Texas, tidigare domare John Michael Luttig, domare Edith Jones, tidigare domare Janice Rogers Brown, utgående GOP Rep. Trey Gowdy från South Carolina och GOP Sen. Lindsey Graham i South Carolina. ”

Ansökan kommer som demokraterna efter 2018 Midterm Elections fick kontroll över representanthuset, medan republikanerna behöll sin majoritet i senaten. En bifurcated kongress när det gäller politiska partier kunde anfalla mer cannabisrelaterad lagstiftning. Analytiker säger att ett mer demokratiskt representanthus skulle erbjuda den minsta vägens motstånd för stor federal lagstiftning, såsom SAFE Act och STATES Act.

SAFE Act skulle hindra den federala regeringen från att bestraffa banker från att erbjuda tjänster till marijuana-relaterade företag där det är lagligt, medan STATES Act effektivt skulle eliminera federalt engagemang helt och hållet i någon av staternas marijuana lagar. Eftersom sistnämnda är mer allomfattande kommer det sannolikt att bli föremål för de flesta granskningar av lagstiftare.

Efter Midterm Elections

Efter Midterm Elections gick tre av fyra stater framgångsrikt över cannabisrelaterad lagstiftning. Michigan blev den 10: e staten för att legalisera rekreationsmarijuana, som gick med i Washington, Oregon, Kalifornien, Nevada, Colorado, Maine, Vermont, Massachusetts, Alaska.

Medicinsk marijuanaanvändning passerade i Utah och Missouri, men rekreationsmarijuanaanvändningen besegrades i North Dakota. Enligt en Rolling Stone-rapport diskuterar lagstiftare i New Jersey en proposition som potentiellt kan legalisera marijuana för rekreationsändamål redan i januari 2019.

”Vi står på randen en stor förändring här i New Jersey”, sa John Burzichelli, D-Salem, som står för församlingens budgetkommitté. ”Det har varit en lång väg men idag är vi på randen av något mycket viktigt, och det är inte något som har gjorts olyckligt eller hänsynslöst. När vi går igenom denna proposition är det en hel del tankar som återspeglas. ”

Enligt Innovation Shares ansökan kommer denna börshandlade fond att baseras på ett proprietärt index som spårar ”resultatet av en portfölj med börsnoterade stamaktier av företag i främst USA och Kanada som har ett affärsintresse i den lagliga cannabis, hampa eller CBD-baserade (dvs. produkter som innehåller cannabidiol) läkemedels- och konsumentvård och produktmarknader. Ett företag har ett företagsintresse i den juridiska cannabis-, hamp- eller CBD-baserade läkemedels- och konsumenthälso- och produktmarknaden om en betydande andel av intäkterna är.

Dessutom är bolag för införande i indexet ”screenade för att inte inkludera aktier som har ett marknadsvärde under 100 miljoner dollar. Aktierna måste också ha handlat minst 200 000 aktier under rekonstruktionsmånaden. Vid den månatliga rekonstruktionen vägs indexkomponenterna i enlighet med deras marknadsvärde med den enskilda vikten av en indexkomponent som är begränsad till sju procent (7,00%), varvid överskridande viktning fördelas proportionellt mellan de återstående beståndsdelarna. 

Fortsätt läsa
Annons
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

XUS1 ETF investerar i korta amerikanska statsobligationer

Publicerad

den

Xtrackers II US Treasuries 1-3 UCITS ETF 1C (XUS1 ETF) med ISIN LU1920015523 försöker följa iBoxx® USD Treasuries 1-3-index. iBoxx® USD Treasuries 1-3-index följer amerikanska statsobligationer. Tid till förfall: 1-3 år.

Xtrackers II US Treasuries 1-3 UCITS ETF 1C (XUS1 ETF) med ISIN LU1920015523 försöker följa iBoxx® USD Treasuries 1-3-index. iBoxx® USD Treasuries 1-3-index följer amerikanska statsobligationer. Tid till förfall: 1-3 år.

Den börshandlade fondens TER (total cost ratio) uppgår till 0,06 % p.a. Xtrackers II US Treasuries 1-3 UCITS ETF 1C är den billigaste ETF som följer iBoxx® USD Treasuries 1-3 index. ETFen replikerar det underliggande indexets prestanda genom samplingsteknik (köper ett urval av de mest relevanta indexbeståndsdelarna). Ränteintäkterna (kupongerna) i ETFen ackumuleras och återinvesteras.

Xtrackers II US Treasuries 1-3 UCITS ETF 1C är en liten ETF med tillgångar på 24 miljoner euro under förvaltning. ETF lanserades den 13 december 2021 och har sin hemvist i Luxemburg.

Referensindex nyckelfunktioner

iBoxx® $ Treasuries 1-3 Index strävar efter att spegla utvecklingen på följande marknad:

  • USD-noterade obligationer emitterade av den amerikanska staten
  • Obligationer vars löptider är mellan 1 och 3 år
  • Minsta utestående belopp på 1 miljard USD per obligation

Handla XUS1 ETF

Xtrackers II US Treasuries 1-3 UCITS ETF 1C (XUS1 ETF) är en börshandlad fond (ETF) som handlas på London Stock Exchange.

London Stock Exchange är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
London Stock ExchangeUSDXUS1

Största innehav

ISINNamnVikt%Land
US912828G385UNITED STATES TREASURY NOTE/BOND 11/241,57%United States
US912828J272UNITED STATES TREASURY NOTE/BOND 2/251,56%United States
US912828XB14UNITED STATES TREASURY NOTE/BOND 5/251,55%United States
US912828M565UNITED STATES TREASURY NOTE/BOND 11/251,55%United States
US912828K742UNITED STATES TREASURY NOTE/BOND 8/251,54%United States
US91282CBH34BBG00Z0G3YM4 TREASURY NOTE 1/261,48%United States
US912828P469UNITED STATES TREASURY NOTE/BOND 2/261,47%United States
US9128282A70UNITED STATES TREASURY NOTE/BOND 8/261,45%United States
US912828R366UNITED STATES TREASURY NOTE/BOND 5/261,44%United States
US91282CCF68BBG0115Q78T7 WI TREASURY NOTE 5/261,43%United States
US91282CBQ33BBG00ZCLW1Y7 TREASURY NOTE 2/261,42%United States
US91282CCW91BBG0127QL0Z7 WI TREASURY NOTE 8/261,41%United States
US91282CCZ23BBG012PP9F99 UNITED STATES TREAS 00875 26 9/261,39%United States
US91282CCP410.625 US TR NTS 261,39%United States
US91282CBC47BBG00YPGC5B5 TREASURY NOTE 12/251,39%United States

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa

Nyheter

Bygga din Shariah-kompatibla portfölj med ETFer

Publicerad

den

Titta på inspelningen av detta webbseminarium när HSBC diskuterade den växande aptiten för Shariah-kompatibla investeringsprodukter och utforska hur du kan få tillgång till möjligheten genom en mängd olika Shariah-kompatibla exponeringar, från Shariah-equity-ETFer till Sukuk-ETFer.

Titta på inspelningen av detta webbseminarium när HSBC diskuterade den växande aptiten för Shariah-kompatibla investeringsprodukter och utforska hur du kan få tillgång till möjligheten genom en mängd olika Shariah-kompatibla exponeringar, från Shariah-equity-ETFer till Sukuk-ETFer.

Handla HBKU ETF

HSBC Global Sukuk UCITS ETF (HBKU ETF) är en börshandlad fond (ETF) som handlas på London Stock Exchange.

London Stock Exchange är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.

Fortsätt läsa

Nyheter

Kryptoföretaget Copper startar digital värdepappersmäklare i Abu Dhabi

Publicerad

den

Kryptoföretaget Copper planerar att börja erbjuda en mäklartjänst för digitala värdepapper i Abu Dhabi i början av nästa år, sade företaget på onsdagen.

Kryptoföretaget Copper planerar att börja erbjuda en mäklartjänst för digitala värdepapper i Abu Dhabi i början av nästa år, sade företaget på onsdagen.

Copper Securities, den nya enheten som erbjuder exekutions- och förvaringstjänster, arbetar med emiratets Financial Services Regulatory Authority (FSRA) för att ha de nödvändiga godkännandena på plats i början av 2024.

Flytten har underlättats av Coppers nyligen förvärvade Securrency Capital, en Abu Dhabi-baserad division av Securrency-tokeniseringsplattformen som inte ingick i förvärvet av Securrency Inc. av Depository Trust & Clearing Corp. (DTCC) i oktober.

Kryptoföretaget Copper ansluter sig till en växande kohort av kryptoföretag som ser till Förenade Arabemiraten, som erbjuder större regleringstydlighet för digitala tillgångar än många andra jurisdiktioner. Coppers vd Dmitry Tokarev hänvisade till Abu Dhabi som ”kapitalets huvudstad”, och pekade på regionens ackumulering av institutionella tillgångar.

”Abu Dhabi är mer institutionellt och mer fokuserat kring kapitalförvaltning, och det är precis vad Copper är; vi har bara institutionella kunder”, sa Tokarev. ”Även om det inte finns en stor detaljhandelsmarknad här, hittar du alla stora institutioner, hedgefonder och statliga förmögenhetsfonder.”

En stadig konvergens mellan traditionella finansiella (TradFi) VVS och blockchain-teknik är på gång, när banker och kapitalförvaltare pressar på för att symbolisera traditionella finansiella tillgångar.

Copper Securities kommer att erbjuda saker som automatiserad behandling av företagsåtgärder, avvecklingar, påfyllningar och ombalanseringar, och det finns planer på att införa tillämpningar för värdepappersfinansiering, utlåning och betalningar under det kommande året.

Fortsätt läsa

Populära