Följ oss

Nyheter

REMX ETF för rare earth metals

Publicerad

den

VanEck Vectors Rare Earth/Strategic Metals ETF (NYSEArca: REMX ETF) försöker replikera pris- och avkastningsprestanda för MVIS® Global Rare Earth / Strategic Metals

VanEck Vectors Rare Earth/Strategic Metals ETF (NYSEArca: REMX ETF) försöker replikera pris- och avkastningsprestanda för MVIS® Global Rare Earth / Strategic Metals Index (MVREMXTR), som är avsett att spåra de övergripande resultaten för företag som är involverade i produktion, raffinering och återvinning av sällsynta jordartsmetaller och strategiska metaller och mineraler.

REMX spårar ett index över globala företag som bryter, förädlar eller återvinner sällsynta jordartsmetaller och strategiska metaller. REMX riktar sig mot en obskyr del av gruvmarknaden – sällsynta jordartsmetaller. Fonden investerar i de största och mest likvida företagen som genererar minst 50% av sina intäkter från det globala segmentet för sällsynta jordartsmetaller och strategiska metaller och har en betydande exponering mot detta segment.

REMX har en förvaltningskostnad på 0,59 procent. Denna börshandlade fond äger aktier i 20 olika företag, och är en utdelande ETF.

Vad är sällsynta jordartsmetaller/strategiska metaller? Hur används de?

Sällsynta jordartsmetaller / strategiska metaller är industriella metaller som brukar brytas som biprodukter vid verksamhet med fokus på ädelmetaller och oädla metaller. Jämfört med basmetaller har de mer specialiserade användningar och är ofta svårare att extrahera. För närvarande anses cirka 44 element i det periodiska systemet vara sällsynta jordartsmetaller / strategiska metaller och inkluderar cerium, mangan, titan och volfram. Strategiska metaller används i otaliga tekniker som jetmotorer, hybridbilar, stållegeringar, vindkraftverk, plattskärms-tv och mobiltelefoner. Sällsynta jordartsmetaller, en delmängd av strategiska metaller, är en samling av 17 kemiska grundämnen som är viktiga i många av dagens mest avancerade tekniker, med speciella tillämpningar inom elektronik.

Fondöversikt

Investeringen syftar till att replikera så nära som möjligt före avgifter och kostnader, pris- och avkastningsprestanda för MVIS® Global Rare Earth / Strategic Metals Index. Fonden investerar normalt minst 80% av dess totala tillgångar i värdepapper som utgör fondens jämförelseindex. Indexet inkluderar företag som huvudsakligen bedriver en mängd olika aktiviteter som är relaterade till produktion, raffinering och återvinning av sällsynta jordartsmetaller och strategiska metaller och mineraler. Det är icke-diversifierat.

Handla REMX ETF

VanEck Vectors Rare Earth/Strategic Metals ETF (NYSEArca: REMX ETF) är en amerikansk börshandlad fond. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i denna börshandlade fond. Till IGs ETF Screener.

Största innehav

FöretagKortnamn% Vikt
ZHEJIANG HUAYOU COBALT CO LTD603799 C18.39
GALAXY RESOURCES LTDGXY AU7.45
CHINA MOLYBDENUM CO LTD603993 C17.43
CHINA NORTHERN RARE EARTH GROUP HIGH-TE600111 C16.50
OROCOBRE LTDORE AU6.48
GANFENG LITHIUM CO LTD1772 HK5.60
LYNAS RARE EARTHS LTDLYC AU5.51
SHENGHE RESOURCES HOLDING CO LTD600392 C15.47
PILBARA MINERALS LTDPLS AU4.97
ILUKA RESOURCES LTDILU AU4.79

Innehaven kan komma att förändras

De tio största innehaven står för 62,59 procent av kapitalet i denna börshandlade fond.

Geografisk exponering

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *