Följ oss

Nyheter

M7ES ETF investerar i företag som producerar de kritiska mineraler som krävs för omställningen till ren energi

Publicerad

den

HANetf Sprott Energy Transition Materials UCITS ETF (M7ESETF) investerar i aktier med fokus Social/Environmental, Basic Materials, World. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumuleras).

HANetf Sprott Energy Transition Materials UCITS ETF (M7ESETF) investerar i aktier med fokus Social/Environmental, Basic Materials, World. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumuleras).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,75 % p.a. Fonden replikerar det underliggande indexets utveckling genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). HANetf Sprott Energy Transition Materials UCITS ETF är en mycket liten ETF med tillgångar på 0 miljoner euro under förvaltning. ETFen är yngre än 1 år och har sin hemvist i Irland.

Investeringsstrategi

HANetf Sprott Energy Transition Materials UCITS ETF strävar efter att spåra Nasdaq Sprott Energy Transition Materials Ex Uranium-index. Nasdaq Sprott Energy Transition Materials Ex Uranium-index spårar företag över hela världen som är engagerade i prospektering, gruvdrift och/eller raffinering av material som är avgörande för övergången till förnybara energikällor. De riktade materialen inkluderar sällsynta jordartsmetaller, silver, koppar, mangan, litium, nickel, kobolt och grafit.

Fondöversikt

Sprott Energy Transition Materials UCITS ETF (M7ES) ger exponering mot de företag som tillhandahåller de kritiska materialen som behövs för den globala omställningen av ren energi.

Det finns en global rörelse mot att ta bort vårt beroende av fossila bränslen till förmån för låga koldioxidutsläpp och förnybara energikällor. Att övergå till en grönare ekonomi innebär att gå från en ekonomi som är beroende av kol till en som är mer beroende av olika metaller och material.

Det finns flera kritiska material som är avgörande för den globala energiomställningen när vi går för att kompensera CO2-intensiva energikällor med renare källor. Generering av förnybar energi använder sällsynta jordartsmetaller och silver. Transmissionen är beroende av koppar. Lagring är beroende av litium, nickel, mangan, kobolt och grafit.

Som ett resultat bör efterfrågan på dessa kritiska material öka deras priser. Vi tror att företag som är uppströms i försörjningskedjan kommer att dra nytta av de ökade investeringarna i de kritiska mineraler som krävs för omställningen av ren energi.

M7ES följer Nasdaq Sprott Energy Transition Materials Ex Uranium Index, som är utformat för att spåra utvecklingen för ett urval av globala värdepapper inom energiomställningsmaterialindustrin.

Varför investera i M7ES Energy Transition Materials ETF?

Pure-play kritiska mineraler ETF: Ger ren tillgång till en rad viktiga mineraler som är nödvändiga för den globala omställningen av ren energi.


Ökade investeringar driver tillväxt: Regeringens nettonoll- eller minskade utsläppsmandat leder till ökade investeringar. Sedan mars 2022 har de globala statliga utgifterna för att stödja ren energi ökat med över 500 miljarder dollar. För att nå målen med nettonoll kan de globala investeringarna behöva accelerera till ett årligt genomsnitt på 4,2 ton från 2026 till 2030, enligt IEA.


Välpositionerade företag: Företag som är uppströms i försörjningskedjan är väl positionerade för att dra nytta av de ökade investeringarna i de kritiska mineraler som krävs för omställningen av ren energi.

Handla M7ES ETF

HANetf Sprott Energy Transition Materials UCITS ETF (M7ES ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
London Stock ExchangeGBXSETP
London Stock ExchangeUSDSETM
XETRAEURM7ES

Största innehav

VärdepapperVikt %
ARAFURA RESOURCES LTD NPV6.80%
Nickel Industries AUD NPV5.18%
FREEPORT-MCMORAN USD 0.15.08%
MP MATERIALS C USD 0.00014.71%
VALE INDONESIA TBK IDR 254.54%
PILBARA MINERALS AUD NPV4.52%
FIRST QUANTUM MIN CAD NPV4.43%
IGO LTD AUD NPV4.40%
LYNAS RARE EARTHS AUD NPV4.35%
Sociedad Quimica y Minera de Chile SA4.22%

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa
Annons
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

XGDE ETC spårar guldpriset och valutasäkrar det till euro

Publicerad

den

Xtrackers IE Physical Gold EUR Hedged ETC Securities (XGDE ETC) investerar i guld. Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,28 % p.a. ETC replikerar resultatet av det underliggande indexet med en skuldförbindelse med säkerheter som backas upp av fysiska innehav av ädelmetallen. Xtrackers IE Physical Gold EUR Hedged ETC Securities är en stor ETC med tillgångar på 603 miljoner euro under förvaltning. XGDE ETC är äldre än 1 år och har sin hemvist i Irland.

Xtrackers IE Physical Gold EUR Hedged ETC Securities (XGDE ETC) investerar i guld.

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,28 % p.a. ETC replikerar resultatet av det underliggande indexet med en skuldförbindelse med säkerheter som backas upp av fysiska innehav av ädelmetallen. Xtrackers IE Physical Gold EUR Hedged ETC Securities är en stor ETC med tillgångar på 603 miljoner euro under förvaltning. XGDE ETC är äldre än 1 år och har sin hemvist i Irland.

Investeringsstrategi

Guldspotpriset är priset på guld i amerikanska dollar. Valutasäkrad till euro (EUR).

Handla XGDE ETC

Xtrackers IE Physical Gold EUR Hedged ETC Securities (XGDE ETC) är en europeisk börshandlad produkt. Denna ETC handlas på Deutsche Boerse Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETC genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
XETRAEURXGDE
gettexEURXGDE

Fortsätt läsa

Nyheter

CBUH ETF är en faktor-ETF som investerar i aktier från hela världen

Publicerad

den

iShares MSCI World Momentum Factor ESG UCITS ETF USD (Acc) (CBUH ETF) investerar i aktier med fokus Momentum, World. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar).

iShares MSCI World Momentum Factor ESG UCITS ETF USD (Acc) (CBUH ETF) investerar i aktier med fokus Momentum, World. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,30 % p.a.. Fonden replikerar det underliggande indexets utveckling genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). iShares MSCI World Momentum Factor ESG UCITS ETF USD (Acc) är en liten ETF med tillgångar på 54 miljoner GBP under förvaltning. CBUH ETF är yngre än 1 år och har sin hemvist i Irland.

Varför CBUH?

  1. Exponering för en portfölj av företag från MSCI World Index som uppvisar momentumfaktorn samt integrerar miljö-, social- och styrningsinformation (ESG) för att uppnå ett högre ESG-betyg
  2. Spårar ett index som uttryckligen utesluter emittenter baserat på deras inblandning i följande affärsområden/aktiviteter (eller relaterade aktiviteter): kontroversiella vapen, kärnvapen, civila skjutvapen, tobak, oljesand och termiskt kol.
  3. Designad för investerare som letar efter ett hållbart tillvägagångssätt för att komma åt momentumaktier.

Investeringsmål

Fonden strävar efter att ge investerare en avkastning, som består av kapitaltillväxt och inkomst, som återspeglar avkastningen från MSCI World Momentum ESG Reduced Carbon Target Select Index.

Investeringsstrategi

MSCI World Momentum ESG Reduced Carbon Target Select-index spårar aktier från utvecklade länder över hela världen som är valda enligt momentumfaktorstrategin och ESG-kriterier (miljö, social och företagsstyrning). Moderindexet är MSCI World-indexet.

Handla CBUH ETF

iShares MSCI World Momentum Factor ESG UCITS ETF USD (Acc) (CBUH ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Euronext AmsterdamUSDIWME
gettexEURCBUH
XETRAEURCBUH

Största innehav

KortnamnNamnSektorVikt (%)ISINValuta
MSFTMICROSOFT CORPInformation Technology5.75US5949181045USD
LLYELI LILLYHealth Care2.65US5324571083USD
PGPROCTER & GAMBLEConsumer Staples2.65US7427181091USD
COSTCOSTCO WHOLESALE CORPConsumer Staples2.62US22160K1051USD
KOCOCA-COLAConsumer Staples2.62US1912161007USD
AAPLAPPLE INCInformation Technology2.60US0378331005USD
BMYBRISTOL MYERS SQUIBBHealth Care2.40US1101221083USD
AZNASTRAZENECA PLCHealth Care2.40GB0009895292GBP
NOVO BNOVO NORDISK CLASS BHealth Care2.35DK0060534915DKK
NVDANVIDIA CORPInformation Technology2.34US67066G1040USD

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa

Nyheter

SPDR sänker avgifterna på global fond

Publicerad

den

Från och med måndagen den 3 april sänker SPDR avgifterna på sin SPDR MSCI ACWI IMI UCITS ETF (SPYI ETF).

Från och med måndagen den 3 april sänker SPDR avgifterna på sin SPDR MSCI ACWI IMI UCITS ETF (SPYI ETF).

TER kommer att sänkas från 0,40 % till 0,17 %, vilket är den mest kostnadseffektiva ETFen för kombinationen av globala Developed & Emerging och Large, Mid och SmallCaps.

Handla SPYI ETF

SPDR MSCI ACWI IMI UCITS ETF (SPYI ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra, Euronext Paris och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet och Avanza.

Fortsätt läsa

Populära