Följ oss

Nyheter

XDGI ETF investerar i företag som uppfyller vissa ESG-kriterier.

Publicerad

den

Xtrackers MSCI Global SDGs UCITS ETF 1C (XDGI ETF) investerar i aktier med fokus Social/Environmental, World. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar).

Xtrackers MSCI Global SDGs UCITS ETF 1C (XDGI ETF) investerar i aktier med fokus Social/Environmental, World. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,35 % per år. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). Xtrackers MSCI Global SDGs UCITS ETF 1C är en mycket liten ETF med tillgångar på 5 miljoner euro under förvaltning. ETFen är yngre än 1 år och har sin hemvist i Irland.

Kort beskrivning

MSCI ACWI IMI SDG Impact Select Index syftar till att återspegla utvecklingen på följande marknad:

Stora, medelstora och små företag med stort kapital på utvecklade marknader och tillväxtmarknader.

Företag som är förknippade med ett positivt bidrag till de 17 målen för hållbar utveckling i FNs Agenda 2030 för hållbar utveckling och som uppfyller vissa ESG-kriterier.

För att vara berättigade att ingå måste värdepapper uppnå ett visst intäktströskelvärde från affärsverksamhet som är kopplad till hållbarhetsmålen och måste uppnå ett visst GICS-sektortröskelvärde för att ingå.

Granskas halvårsvis och ombalanseras minst kvartalsvis.

Investeringsstrategi

Xtrackers MSCI Global SDGs UCITS ETF 1C försöker spåra MSCI ACWI IMI SDG Impact Select-index. MSCI ACWI IMI SDG Impact Select-index spårar stora, medel- och småbolagsaktier från utvecklade och tillväxtländer över hela världen. Indexet syftar till att välja ut företag med ett positivt bidrag till FN:s 17 Sustainable Development Goals (SDG). Aktierna som ingår filtreras enligt ESG-kriterier (miljö, social och bolagsstyrning). Det överordnade indexet är MSCI ACWI IMI

Handla XDGI ETF

Xtrackers MSCI Global SDGs UCITS ETF 1C (XDGI ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Borsa ItalianaEURXDGI
gettexEURXDGI
London Stock ExchangeGBPSDGX
London Stock ExchangeUSDXDGI
SIX Swiss ExchangeCHFXDGI
XETRAEURXDGI

Största innehav

ISINNamnVikt% LandBransch
DK0060534915NOVO-NORDISK ORD4,84 %DanmarkHealth Care
US4943681035KIMBERLY CLARK ORD4,57 %United StatesConsumer Staples
US2538681030DIGITAL REALTY REIT3,70 %United StatesReal Estate
DK0061539921VESTAS WIND SYSTEMS ORD3,55 %DanmarkIndustrials
US1101221083BRISTOL-MYERS SQUIBB ORD3,49 %United StatesHealth Care
US29355A1079ENPHASE ENERGY ORD3,15 %United StatesInformation Technology
US3364331070FIRST SOLAR ORD2,68 %United StatesInformation Technology
US0311621009AMGEN-T ORD2,34 %United StatesHealth Care
CNE100003662CONTEMPORARY AMPEREX TECHNOLOGY LT2,05 %KinaIndustrials
US83417M1045SOLAREDGE TECH/D2,02 %IsraelInformation Technology
US92532F1003VERTEX PHARMACEUTICALS ORD1,89 %United StatesHealth Care
DE000A1ML7J1VONOVIA SE1,86 %TysklandReal Estate
US75886F1075REGENERON PHARMACEUTICALS ORD1,54 %United StatesHealth Care
KYG5479M1050LI AUTO INC. CL.A1,53 %KinaConsumer Discretionary
SE0009922164ESSITY AKTIEBOLAG B ORD1,51 %SverigeConsumer Staples

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa
Annons
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

XGDE ETC spårar guldpriset och valutasäkrar det till euro

Publicerad

den

Xtrackers IE Physical Gold EUR Hedged ETC Securities (XGDE ETC) investerar i guld. Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,28 % p.a. ETC replikerar resultatet av det underliggande indexet med en skuldförbindelse med säkerheter som backas upp av fysiska innehav av ädelmetallen. Xtrackers IE Physical Gold EUR Hedged ETC Securities är en stor ETC med tillgångar på 603 miljoner euro under förvaltning. XGDE ETC är äldre än 1 år och har sin hemvist i Irland.

Xtrackers IE Physical Gold EUR Hedged ETC Securities (XGDE ETC) investerar i guld.

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,28 % p.a. ETC replikerar resultatet av det underliggande indexet med en skuldförbindelse med säkerheter som backas upp av fysiska innehav av ädelmetallen. Xtrackers IE Physical Gold EUR Hedged ETC Securities är en stor ETC med tillgångar på 603 miljoner euro under förvaltning. XGDE ETC är äldre än 1 år och har sin hemvist i Irland.

Investeringsstrategi

Guldspotpriset är priset på guld i amerikanska dollar. Valutasäkrad till euro (EUR).

Handla XGDE ETC

Xtrackers IE Physical Gold EUR Hedged ETC Securities (XGDE ETC) är en europeisk börshandlad produkt. Denna ETC handlas på Deutsche Boerse Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETC genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
XETRAEURXGDE
gettexEURXGDE

Fortsätt läsa

Nyheter

CBUH ETF är en faktor-ETF som investerar i aktier från hela världen

Publicerad

den

iShares MSCI World Momentum Factor ESG UCITS ETF USD (Acc) (CBUH ETF) investerar i aktier med fokus Momentum, World. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar).

iShares MSCI World Momentum Factor ESG UCITS ETF USD (Acc) (CBUH ETF) investerar i aktier med fokus Momentum, World. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,30 % p.a.. Fonden replikerar det underliggande indexets utveckling genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). iShares MSCI World Momentum Factor ESG UCITS ETF USD (Acc) är en liten ETF med tillgångar på 54 miljoner GBP under förvaltning. CBUH ETF är yngre än 1 år och har sin hemvist i Irland.

Varför CBUH?

  1. Exponering för en portfölj av företag från MSCI World Index som uppvisar momentumfaktorn samt integrerar miljö-, social- och styrningsinformation (ESG) för att uppnå ett högre ESG-betyg
  2. Spårar ett index som uttryckligen utesluter emittenter baserat på deras inblandning i följande affärsområden/aktiviteter (eller relaterade aktiviteter): kontroversiella vapen, kärnvapen, civila skjutvapen, tobak, oljesand och termiskt kol.
  3. Designad för investerare som letar efter ett hållbart tillvägagångssätt för att komma åt momentumaktier.

Investeringsmål

Fonden strävar efter att ge investerare en avkastning, som består av kapitaltillväxt och inkomst, som återspeglar avkastningen från MSCI World Momentum ESG Reduced Carbon Target Select Index.

Investeringsstrategi

MSCI World Momentum ESG Reduced Carbon Target Select-index spårar aktier från utvecklade länder över hela världen som är valda enligt momentumfaktorstrategin och ESG-kriterier (miljö, social och företagsstyrning). Moderindexet är MSCI World-indexet.

Handla CBUH ETF

iShares MSCI World Momentum Factor ESG UCITS ETF USD (Acc) (CBUH ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Euronext AmsterdamUSDIWME
gettexEURCBUH
XETRAEURCBUH

Största innehav

KortnamnNamnSektorVikt (%)ISINValuta
MSFTMICROSOFT CORPInformation Technology5.75US5949181045USD
LLYELI LILLYHealth Care2.65US5324571083USD
PGPROCTER & GAMBLEConsumer Staples2.65US7427181091USD
COSTCOSTCO WHOLESALE CORPConsumer Staples2.62US22160K1051USD
KOCOCA-COLAConsumer Staples2.62US1912161007USD
AAPLAPPLE INCInformation Technology2.60US0378331005USD
BMYBRISTOL MYERS SQUIBBHealth Care2.40US1101221083USD
AZNASTRAZENECA PLCHealth Care2.40GB0009895292GBP
NOVO BNOVO NORDISK CLASS BHealth Care2.35DK0060534915DKK
NVDANVIDIA CORPInformation Technology2.34US67066G1040USD

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa

Nyheter

SPDR sänker avgifterna på global fond

Publicerad

den

Från och med måndagen den 3 april sänker SPDR avgifterna på sin SPDR MSCI ACWI IMI UCITS ETF (SPYI ETF).

Från och med måndagen den 3 april sänker SPDR avgifterna på sin SPDR MSCI ACWI IMI UCITS ETF (SPYI ETF).

TER kommer att sänkas från 0,40 % till 0,17 %, vilket är den mest kostnadseffektiva ETFen för kombinationen av globala Developed & Emerging och Large, Mid och SmallCaps.

Handla SPYI ETF

SPDR MSCI ACWI IMI UCITS ETF (SPYI ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra, Euronext Paris och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet och Avanza.

Fortsätt läsa

Populära