Följ oss

Nyheter

REGL ETF satsar på utdelningsföretag i S&P MidCap 400

Publicerad

den

ProShares S&P MidCap 400 Dividend Aristocrats ETF (BATS: REGL ETF) är en amerikansk börshandlad fond som spårar ett likaviktat index för mid caps företag

ProShares S&P MidCap 400 Dividend Aristocrats ETF (BATS: REGL ETF) är en amerikansk börshandlad fond som spårar ett likaviktat index för mid caps företag som har ökat sin utdelning i minst 15 år i rad. ProShares S&P MidCap 400 Dividend Aristocrats ETF söker replikera investeringsresultat före avgifter och kostnader som spårar resultatet för S&P MidCap 400® Dividend Aristocrats® Index.

ProShares S&P MidCap 400 Dividend Aristocrats ETF är den enda ETF som uteslutande fokuserar på S&P MidCap 400 Dividend Aristocrats – högkvalitativa företag som inte bara har betalat utdelning utan ökat dem i minst 15 år i rad.

Som grupp har REGL:s innehav generellt sett haft stabila intäkter, solida fundamenta och starka historier om vinst och tillväxt.

REGLs strategi har en demonstrerad historia av att klara av marknadens turbulens över tid genom att fånga de flesta av vinsterna på stigande marknader och färre av förlusterna på fallande marknader.

REGL är en utdelande ETF som delar ut den erhållna utdelningen varje kvartal. Den årliga förvaltningskostnaden ligger på 0,41 procent per år.

REGL Factset Analytics Insight

REGL konkurrerar i ett trångt segment, men fonden skiljer sig på ett antal sätt från sina konkurrenter. Till att börja med är det en utdelningsfokuserad fond som endast innehar företag som har ökat sin utdelning i 15 år eller mer. REGL:s stränga krav begränsar det till bara några dussin värdepapper, vilket leder till en koncentrerad portfölj. Det siktar på minst 40 värdepapper, förkortar historik för utdelningstillväxt om det erforderliga antalet inte uppfylls och begränsar varje sektor till endast 30% av indexvikten. Slutligen väger fonden lika mycket sina innehav, vilket innebär att den lutar mindre än de flesta medelkapitalfonder. Indexet viktas om kvartalsvis med en årlig rekonstitution.

Fondöversikt

Investeringen söker investeringsresultat, före avgifter och kostnader, som spårar resultatet för S&P MidCap 400® Dividend Aristocrats Index (”index”). Under normala omständigheter investerar fonden minst 80% av dess totala tillgångar i värdepapper. Indexet innehåller minst 40 aktier som är lika viktade. Ingen enskild sektor får utgöra mer än 30% av indexvikten.

Handla REGL ETF

ProShares S&P MidCap 400 Dividend Aristocrats ETF (BATS: REGL ETF) är en amerikansk börshandlad fond som handlas i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i denna börshandlade fond. Till IGs ETF Screener.

Största innehav

NamnKortnamnVikt (%)
SEI INVESTMENTS COMPANYSEIC1.98%
LINCOLN ELECTRIC HOLDINGSLECO1.97%
LANCASTER COLONY CORPLANC1.95%
UGI CORPUGI1.95%
DONALDSON CO INCDCI1.94%
BROWN & BROWN INCBRO1.94%
NU SKIN ENTERPRISES INC – ANUS1.93%
OLD REPUBLIC INTL CORPORI1.91%
NORDSON CORPNDSN1.91%

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.