Följ oss

Nyheter

C005 ETF en satsning på tyska småbolag

Publicerad

den

Lyxor SDAX (DR) UCITS ETF (C005 ETF) med ISIN LU0603942888 är en europeisk börshandlad fond som satsar på tyska småbolag. Denna ETF spårar SDAX®-indexet som i sin

Lyxor SDAX (DR) UCITS ETF (C005 ETF) med ISIN LU0603942888 är en europeisk börshandlad fond som satsar på tyska småbolag. Denna ETF spårar SDAX®-indexet som i sin tur spårar 70 tyska small cap företag. Den erhållna utdelningen i fonden delas ut till investerarna (minst en gång per år).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,70% p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa alla indexkomponenter (full replikering). Lyxor SDAX (DR) UCITS ETF har 169 miljoner euro i förvaltning. Denna ETF är äldre än 5 år och har sitt säte i Luxemburg. Denna börshandlade fond handlas även under kortnamnet CBSDAX på vissa börser.

Investeringsmål

Lyxor SDAX (DR) UCITS ETF är en UCITS-kompatibel börshandlad fond som syftar till att spåra referensindex Deutsche Borse SDAX Performance Index (XETRA). SDAX® Total Return Index är referensindex för 70 mindre tyska företag, eller Small Caps.

Det inkluderar aktier från klassiska industrisektorer, inklusive media, kemikalier, transport, industri och finansiella tjänster, som rankas direkt under aktierna i MDAX®-aktieindex i termer av volym och marknadsvärde. Indexets sammansättning och viktning av indexbestånden granskas kvartalsvis. Indexet hade en basnivå på 1 000 poäng den 30 december 1987.

Handla C005 ETF

Lyxor SDAX (DR) UCITS ETF (C005 ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra, Euronext Amsterdam och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Frankfurt Stock ExchangeEURC005
SIX Swiss ExchangeEURCBSDAX
SIX Swiss ExchangeCHFCBSDAX
Stuttgart Stock ExchangeEURC005
XETRAEURC005

Största innehav

NamnValutaVikt %Sektor
VANTAGE TOWERS AGEUR3,79%Kommunikation
BEFESA SAEUR3,27%Industri
JUNGHEINRICH – PRFDEUR2,95%Industri
ADO PROPERTIES SAEUR2,94%Real Estate
HYPOPORT AGEUR2,65%Finans
TALANX AGEUR2,65%Finans
ZOOPLUS AGEUR2,58%Sällanköpsvaror
RTL GROUPEUR2,52%Kommunikation
STABILUS SAEUR2,41%Industri
FLATEX AGEUR2,35%Finans

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.