Följ oss

Nyheter

LYPC ETF är en satsning på globala energiföretag

Publicerad

den

Lyxor MSCI World Energy TR UCITS ETF - Acc (EUR) (LYPC ETF) är en UCITS-kompatibel börshandlad fond som syftar till att spåra jämförelseindexet MSCI World Energy Sector Net TR USD. MSCI World Energy Sector Net TR USD är ett free float index för börsvärde som är utformat för att mäta det investerarbara universum och prestanda för de börsnoterade energibolagen.

Lyxor MSCI World Energy TR UCITS ETF – Acc (EUR) (LYPC ETF) är en UCITS-kompatibel börshandlad fond som syftar till att spåra jämförelseindexet MSCI World Energy Sector Net TR USD. MSCI World Energy Sector Net TR USD är ett free float index för börsvärde som är utformat för att mäta det investerarbara universum och prestanda för de börsnoterade energibolagen.

Det är utformat för att täcka stora och medelstora värdepapper och är konstruerat med hjälp av MSCI Global Investable Market Index (GIMI)-metoden för att matcha kriterierna för storlek, likviditet och lägsta free float.

Beskrivning av Lyxor MSCI World Energy TR UCITS ETF – Acc (EUR)

Lyxor MSCI World Energy TR UCITS ETF – Acc (EUR) investerar i aktier i globala energiföretag. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumuleras).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,30 % p.a. Fonden replikerar det underliggande indexets utveckling syntetiskt med en swap. Lyxor MSCI World Energy TR UCITS ETF – Acc (EUR) är en liten ETF med tillgångar på 66 miljoner GBP under förvaltning. LYPC ETF är äldre än 5 år och har sin hemvist i Luxemburg.

Handla LYPC ETF

Lyxor MSCI World Energy TR UCITS ETF – Acc (EUR) (LYPC ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Stuttgart Stock ExchangeEURLYPC
Borsa ItalianaEURENERW
Euronext ParisEURNRGW
XETRAEURLYPC

Det finns även en dollarnominerad version av samma börshandlade fond.

BörsValutaKortnamn
London Stock ExchangeUSDNRGW
SIX Swiss ExchangeUSDLYNRGW

Största innehav

NamnValutaVikt %SektorLand
EXXON MOBIL CORPUSD13.65%EnergiUnited States
CHEVRON CORPUSD11.01%EnergiUSA
TOTAL SAEUR6.26%EnergiFrankrike
CONOCOPHILLIPSUSD4.95%EnergiUSA
BP PLCGBP4.67%EnergiStorbritannien
ROYAL DUTCH SHELL PLC-A SHSGBP4.6%EnergiHolland
ENBRIDGE INCCAD4.3%EnergiKanada
ROYAL DUTCH SHELL PLC-B SHSGBP4.16%EnergiHolland
EOG RESOURCES INCUSD2.68%EnergiUSA
TC ENERGY CORPCAD2.66%EnergiKanada

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.