Följ oss

Nyheter

IXC ETF investerar i energiföretag från hela världen

Publicerad

den

iShares Global Energy ETF (IXC ETF) spårar ett marknadsvärdevägt index för globala energibolag. iShares Global Energy ETF (IXC ETF) som handlas på NYSEArca, är en utdelande ETF. Denna börshandlad fond kommer med en årlig förvaltningskostnad på 0,43 procent.

iShares Global Energy ETF (IXC ETF) spårar ett marknadsvärdevägt index för globala energibolag. iShares Global Energy ETF (IXC ETF) som handlas på NYSEArca, är en utdelande ETF. Denna börshandlad fond kommer med en årlig förvaltningskostnad på 0,43 procent.

IXC Factset Analytics Insight

IXC passar den som letar efter neutral exponering mot den globala energisektorn. Fonden börjar med ett underliggande index som valts ut av en kommitté och begränsas till att endast inkludera de företag som återspeglar den breda energisektorn. Men liksom den globala energimarknaden i allmänhet, belastar den på olje- och gasraffineringsmarknaden, vilket skapar en topptung fond som domineras av några megakapslar. Och även om den väger emittenter proportionellt efter marknadsvärde, introducerar dess big cap-bias några övervikter i fonden och en stor investering i några amerikanska jättar (men det är naturligt för sektorn). Sammantaget är det viktigt att notera vissa koncentrationsrisker innan du investerar i denna fond.

Varför IXC?

  1. Exponering för företag som producerar och distribuerar olja och gas
  2. Riktad tillgång till energilager från hela världen
  3. Använd för att uttrycka en global sektorssyn

Investeringsmål

IShares Global Energy ETF försöker spåra investeringsresultaten för ett index som består av globala aktier inom energisektorn.

Fondöversikt

Investeringen syftar till att spåra S&P Global 1200 Energy IndexTM. Fonden investerar i allmänhet minst 80% av sina tillgångar i komponentpapper i sitt underliggande index och i investeringar som har ekonomiska egenskaper som är väsentligen identiska med komponentpapper i sitt underliggande index och kan investera upp till 20% av sina tillgångar i vissa terminer, optioner och swapkontrakt, likvida medel. Indexet mäter prestanda för företag som indexleverantören anser vara en del av energisektorn i ekonomin och som indexleverantören anser är viktiga för globala marknader. Fonden är icke-diversifierad.

Handla IXC

iShares Global Energy ETF (IXC ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i IXC ETF. Till IGs ETF Screener.

Även CMC Markets erbjuder handel med iShares Global Energy ETF (IXC ETF) i form av CFDer. Till CMC Markets

Största innehav

KortnamnNamnSektorVikt (%)
XOMEXXON MOBIL CORPEnergi13.80
CVXCHEVRON CORPEnergi11.04
TTETOTALENERGIESEnergi6.32
BP.BP PLCEnergi4.85
RDSAROYAL DUTCH SHELL PLCEnergi4.76
ENBENBRIDGE INCEnergi4.53
COPCONOCOPHILLIPSEnergi4.26
RDSBROYAL DUTCH SHELL PLC CLASS BEnergi4.26
TRPTC ENERGY CORPEnergi2.68
EOGEOG RESOURCES INCEnergi2.31

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.