Följ oss

Nyheter

Qatar kan lyfta efter utländska inflöden

Publicerad

den

Qatar kan lyfta efter utländska inflöden

Qatar kan lyfta efter utländska inflöden. Redan innan kvartalet är slut är vi benägna att kora kvartalets vinnare, Qatar kan lyfta efter utländska inflöden. Redan innan två månader har gått har iShares MSCI Qatar Capped ETF (NASDAQGM: QAT) stigit med mer än 15 procent, och det finns en potential för en ytterligare uppgång, främst på grund av fundamenta men också som en direkt följd av hur indexleverantören MSCI (NYSE: MSCI) beräknar vikten för enskilda länder i MSCI Emerging Markets Index. Qatar kan lyfta efter utländska inflöden.

Qatar ändrade nyligen reglerna för hur de utländska ägargränserna beräknar, och går från en andel av det totala aktiekapitalet till en andel som baseras på free float vilket har fått MSCI att öka Qatars andel i sitt Emerging Markets Index. Denna förändring kan komma att öka Qatars andel i MSCI Emerging Markets Index från 0,47 till 0,59 procent, vilket i reella termer innebär att ytterligare 100 MUSD kan komma att allokeras till Qatar. Utöver QAT finns iShares MSCI Emerging Markets ETF (NYSEArca: EEM) som är den näst största börshandlade fonder som investera på emerging markets. Denna ETF replikerar utvecklingen i MSCI Emerging Markets Index.

Har fått emerging market status

Qatar har, vid sidan av Förenade Arabemiraten, kommit att bli det första landet i Mellanöstern som fått emerging market status av MSCI. Tidigare kategoriserades dessa två länder som frontier markets. I maj 2014 adderades dessa två länder till MSCI Emerging Markets Index och därmed också EEM.

QAT lanserades i slutet av april och har idag nästan 38 MUSD i förvaltat kapital. Denna ETF innehar 27 aktier och har en årlig förvaltningsomkostnad på 0,62 procent per år.

Fortsätt läsa
1 kommentar

1 kommentar

  1. Pingback: Är Vietnam nästa emerging market? - ETF-marknaden

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.