Följ oss

Nyheter

Proshares stänger hävstångsfond för australiensiska dollar

Publicerad

den

Proshares stänger hävstångsfond för australiensiska dollar

Proshares stänger hävstångsfond för australiensiska dollar Världens största utgivare av inverterade och hävstångs-ETFer, Proshares stänger hävstångsfond för australiensiska dollar, närmare bestämt ProShares Ultra Australian Dollar (NYSEArca: GDAY). Denna börshandlade fond som började handlas i juli 2012 ger sina innehavare en avkastning som ger 200 procent av den dagliga förändringen av den australiensiska dollarn, Aussien, mot den amerikanska dollarn.

Efter stängningsdags den 18 juni 2015 kommer fonden inte längre att utfärda nya andelar. Handeln i denna ETF på NYSEArca kommer att upphöra innan börsen öppnas den 19 juni 2015 och det kommer inte att ske handel på någon alternativ andrahandsmarknad. Med start från denna dag kommer denna börshandlade fonds innehav att likvideras. Beräknad likvidavräkning kommer att ske den 29 juni 2015.

Proshares har inte nämnt vad som kommer att hända med GDAYs inverterade motsvarighet, ProShares UltraShort Australian Dollar (NYSEArca: CROC), en börshandlad fond som ger sina innehavare den omvända avkastning av den dagliga förändringen av den australiensiska dollarn, Aussien, mot den amerikanska dollarn. CROC ger sina andelsägare en hävstång på två, vilket betyder att denna ETF ger 200 procent på den dagliga förändringen.

2014 stängdes cirka 80 börshandlade fonder ned, medan 205 nya ETFer lanserades på marknaden. Under 2015 har cirka 30 ETFer stängts ned medan cirka 90 nya börshandlade fonder har lanserats på marknaderna runt om i världen. Inom ett par veckor kommer den senare siffran sannolikt att överträffa 100 stycken ETFer.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.