Följ oss

Nyheter

Procure SPACE UCITS ETF lanseras på LSE med kortnamnet YODA

Publicerad

den

Procure Space UCITS ETF (LON: YODA) har "lanserat" på Londonbörsen, Procure Holdings VD Andrew Chanin och HANetf Co-CEO Hector McNeil talade med Proactive's Christine Corrado för att prata om deras nya ETF med fokus på rymdekonomin.

Procure Space UCITS ETF (LON: YODA) har ”lanserat” på Londonbörsen, Procure Holdings VD Andrew Chanin och HANetf Co-CEO Hector McNeil talade med Proactive’s Christine Corrado för att prata om deras nya ETF med fokus på rymdekonomin.

Chanin och McNeil säger att YODA, som lanserades på London Stock Exchange i början av juni och kommer att passas för försäljning över hela Europa, är den UCITS-kompatibla systerfonden till den ursprungliga amerikanska noterade Procure Space ETF (NASDAQ: UFO). Den London-noterade fonden lanseras på HANetf-plattformen och kommer att spåra ett skräddarsytt index fokuserat på rena rymdföretag som satellitoperatörer och hårdvaruproducenter, samtidigt som det återspeglar den globala exponeringen på marknaden med mer än 80 länder som arbetar i rymden

Inom kort kommer YODA också att börja handlas på tyska Xetra och Borsa Italiana i Milano.

Handla YODA

kommer att handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Den börjar handlas på London Stock Exchange, och om ett par veckor kommer den även att finnas tillgänglig på Borsa Italiana och Deutsche Boerse Xetra. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *