Följ oss

Nyheter

QDIV ETF kvalitativa högutdelare från USA

Publicerad

den

iShares MSCI USA Quality Dividend UCITS ETF (QDIV ETF) är en utdelande ETF, som investerar i högutdelare från USA. Det gör att den kan fungera som en god ersättare för amerikanska utdelnings-ETFer

iShares MSCI USA Quality Dividend UCITS ETF (QDIV ETF) är en utdelande ETF, som investerar i högutdelare från USA. Det gör att den kan fungera som en god ersättare för amerikanska utdelnings-ETFer som till exempel iShares Select Dividend ETF (DVY) som är stängda för köp av européer.

iShares MSCI USA Quality Dividend UCITS ETF investerar i amerikanska bolag med sund finansiell ställning och god utdelningspotential. Fonden har sitt säte på Irland vilket innebär att det inte dras källskatt på de utdelningar som denne börshandlade fond delar ut, detta på grund av det nuvarande dubbelbeskattningsavtalet. QDIV är kommer med en årlig förvaltningskostnad på 0,35 procent. Denna börshandlade fond arbetar med en fysisk replikeringsmetodik, och betalar ut sin utdelning halvårsvis.

Denna ETF har en övervikt mot hälsovård och Dagligvaror, vilket är relativt tråkiga men också stabila branscher. QDIV har aktier i cirka 140 olika företag, varav flera är sådana som kallas för utdelningsaristokrater som höjt den årliga utdelningen i minst 25 år.

Varför QDIV?

  1. Sträva efter intäkter från U.S företag: Ger exponering mot amerikanska företag som uppvisar en stark potential för intäktsgenerering i förhållande till den bredare USA-marknaden.
  2. Unik och transparent metod: Utöver utdelningsintäkter sker även en systematisk undersökning av företag avseende de indikatorer som är förknippade med ekonomisk ställning och bärkraftig utbetalning av utdelning.
  3. Konkurrenskraftig kurssättning och diversifierad exponering: Förvärva tillgång till företag som uppvisar en potential för intäktsgenerering från olika sektorer.

Investeringsmål

Fonden strävar efter att följa resultatet för ett index bestående av amerikanska företag som har högre avkastningsinkomster och kvalitetsbolagsegenskaper jämfört med den amerikanska aktiemarknaden som helhet.

Handla QDIV ETF

iShares MSCI USA Quality Dividend UCITS ETF (QDIV ETF) är en europeisk ETF som investerar i amerikanska företag. Den är noterad på flera europeiska börser, vilket gör att den kan ha olika kortnamn beroende på vilken börs den handlas på. Att den är noterad i Europa gör att det går att handla den genom de flesta svenska banker och nätmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsKortnamnValutaBörsnoteringsdatum
Deutsche Boerse XetraQDVDEUR10.jun.2014
London Stock ExchangeQDIVUSD09.jun.2014
London Stock ExchangeHDIQGBP09.jun.2014
SIX Swiss ExchangeQDIVUSD31.jul.2014

Innehav

KortnamnNamn SektorVikt (%)
JNJJOHNSON & JOHNSONHälsovård4,86
HDHOME DEPOT INCKonsument, sällanköpsvaror3,76
PGPROCTER & GAMBLEKonsument, dagligvaror3,64
CMCSACOMCAST CORP CLASS AKommunikation2,87
INTCINTEL CORPORATION CORPInformationsteknologi2,57
VZVERIZON COMMUNICATIONS INCKommunikation2,55
KOCOCA-COLAKonsument, dagligvaror2,49
CSCOCISCO SYSTEMS INCInformationsteknologi2,45
PFEPFIZER INCHälsovård2,36
TAT&T INCKommunikation2,32

Innehaven kan komma att förändras.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *