Följ oss

Nyheter

Positiva ekonomiska data inte längre ett lyft för Indien

Publicerad

den

Positiva ekonomiska data inte längre ett lyft för Indien

Positiva ekonomiska data inte längre ett lyft för Indien Den indiska aktiemarknaden och de börshandlade fonder som replikerar utvecklingen av denna marknad har varit bland de bättre emerging markets under 2015. Indiens oförmåga att upprätthålla ett positivt momentum i den ekonomiska fundamentan väcker emellertid frågetecken.

Under det senaste året har WisdomTree India Earnings Fund (NYSEArca: EPI) stigit med mer än 30 procent, iShares India 50 ETF (NasdaqGM: INDY) med nästan lika mycket och PowerShares India Portfolio (NYSEArca: PIN) med cirka 29 procent. Under den senaste månaden har vi emellertid sett hur dessa har backat, EPI med 3,8 procent, INDY med lika mycket och PIN med 1,3 procent.

På grund av den senaste tidens svaghet är den amerikanska investmentbanken JP Morgan bekymrade över denna emerging market, argumentet är att Indiens aktiemarknad inte kunnat försvara sina senaste toppar trots allt fler positiva nyheter. Ett exempel på detta är när Reserve Bank of India tidigare denna månad överraskade marknaderna med att sänka räntorna med 0,25 procent. Den indiska börsen backade på detta besked.

Nytt reformförslag

Ett annat exempel är det reformförslag som premiärminister Narendra Modi lade fram den 12 mars vilket tillåter utlänningar att investera upp till 49 procent i indiska försäkringsbolag. Tidigare låg ägandenivån på maximalt 26 procent. För två veckor sedan godkände Indiens parlament en gruv- och kolreform. Följaktligen kan den senaste tidens kursfall bero på vinsthemtagningar och marknadsomvärdering baserat på att indiska aktier ser dyra utan ytterligare resultatstöd.

För närvarande handlas MSCI India till 17,8 gånger kommande resultat, eller 26 procent över sitt långsiktiga genomsnitt. Tittar vi på de ETFer som replikerar Indien så handlas EPI till ett p/e tal om 16,0 INDY till ett p/e tal om 20,8 P / E och PIN till ett p/e tal. S & P 500 Index handlas kring 17,2 och MSCI Emerging Markets Index handlas betydligt billigare vid ett p/e tal 12,8.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.