Följ oss

Nyheter

PLKA ETC för den som vill spekulera i priset på Polkadot

Publicerad

den

DOTetc – ETC Group Physical Polkadot (PLKA ETC) levererar fysisk exponering mot Pokadots Dot kryptovaluta med säkerheten och likviditeten hos en börshandlad produkt

DOTetc – ETC Group Physical Polkadot (PLKA ETC) levererar fysisk exponering mot Pokadots Dot kryptovaluta med säkerheten och likviditeten hos en börshandlad produkt

Produktöversikt

DOTetc – ETC Group Physical Polkadot (Ticker: PLKA) är en börshandlad kryptovaluta (ETC) som spårar priset på Polkadots Dot-styrningstoken. Polkadot är ett blockchain-protokoll som möjliggör cross-blockchain-överföringar av alla typer av data eller tillgångar.

Varje PLKA Polkadot ETC stöds till 100 % fysiskt av Dot och handlas på europeiska börser, vilket ger investerare ett säkrare och likvidare sätt att få exponering mot Dot. Varje enhet av PLKA ger innehavaren ett krav på en fördefinierad mängd Dot.

PLKA ges ut av ETC Group och marknadsförs och distribueras av HANetf.

Varför investera i PLKA Polkadot ETC?

Ett enkelt sätt att investera i Polkadot: Att investera i PLKA är lika enkelt som att köpa aktier via din mäklare eller bank. Till skillnad från att investera direkt i Dot, finns det inget behov av att engagera sig i de tekniska utmaningarna med att sätta upp en kryptovaluta-plånbok för att lagra Dot*, eftersom dina enheter av PLKA förvaras säkert hos din mäklare eller bank.

*Investerare behöver bara en kryptovaluta-plånbok om de vill lösa in sin ETC mot Dot.

Investera i Polkadot på en reglerad börs: PLKAs primära notering är XETRA, en av de största börserna i Europa. Investerare kan handla med förtroende i vetskap om att alla marknadsdeltagare är strikt granskade och noggrant övervakade för att förhindra marknadsmissbruk till skillnad från kryptovalutabörser, av vilka många är oreglerade. Emittenten har samarbetat med likviditetsleverantörer i världsklass för att säkerställa riklig börslikviditet och snäva spreadar.

Säkert förvar: Emittenten lagrar Dot som backar upp värdepapperen hos Coinbase Custody Trust Company, en säker, reglerad förvaringsinstitut, specialbyggd för att hålla digitala tillgångar. Strikta KYC- och AML-standarder säkerställer att ursprunget för all kryptovaluta i förvar har kontrollerats.

Risker

Kryptovalutor kan vara mycket volatila. Investerarnas kapital är i riskzonen och investerare kanske inte får tillbaka det ursprungligen investerade beloppet och bör inhämta oberoende råd innan de fattar ett beslut.

Varje beslut att investera bör baseras på informationen i det relevanta prospektet.

ETC-värdepapper är strukturerade som skuldebrev, inte som eget kapital.

ETC:er handlas på börser som värdepapper. De köps/säljs till marknadspriser som kan skilja sig från nettotillgångsvärdet för ETC.

Handla PLKA ETC

DOTetc – ETC Group Physical Polkadot (PLKA ETC) är en europeisk börshandlad kryptovaluta. Denna fond handlas på Deutsche Boerse Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
XETRAEuroPLKA
XETRAUSDPLKB
Static - Blue - 500x500

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.