Följ oss

Nyheter

PBJ ETF en börshandlad fond för livsmedelssektorn

Publicerad

den

PBJ ETF är en av våra favoriter på grund av dess kortnamn. Den som är bevandrad med amerikansk ”matlagning” vet att PBJ är en förkortning som betyder Peanut butter and Jelly, det vill säga jordnötssmör och sylt, något som många amerikaner anser vara gott. Genom sin tickerkod knyter Invesco Dynamic Food & Beverage ETF (NYSEArca: PBJ) an till livsmedelstemat i denna börshandlade fond.

PBJ försöker välja vinnande aktier i livsmedels- och dryckessegmentet med hjälp av en kvantitativ screening, vilket resulterar i betydande industrilutningar och ett betydligt lägre genomsnittligt marknadsvärde jämfört med dess neutrala benchmark. PBJ definierar segmentet i stor utsträckning för att inkludera livsmedelsbutiker och restauranger, medan de väsentligt underviktar dryckesaktier och ignorerar tobak helt. Även om det är mindre koncentrerat än sitt riktmärke, ligger ungefär hälften av PBJs portfölj i de tio bästa innehaven. Fondens likviditet är tillräcklig, även om frekventa handlare sannolikt kommer att frustreras av låga dagliga volymer och stora spreadar. Större investerare bör stå inför få hinder för att blockera affärer tack vare fondens likvida korg. PBJ är inte exakt billigt och det tenderar att försena sitt index med mer än avgiften, så investerare står sannolikt inför högre innehavskostnader här.

Fondöversikt

Investeringen syftar till att spåra investeringsresultaten (före avgifter och kostnader) för Dynamic Food & Beverage IntellidexSM Index. Fonden investerar i allmänhet minst 90% av dess totala tillgångar i de värdepapper som utgör det underliggande indexet. Det underliggande indexet består av vanliga lager av amerikanska livsmedels- och dryckesföretag. Dessa företag är huvudsakligen engagerade i tillverkning, försäljning eller distribution av livsmedels- och dryckeprodukter, jordbruksprodukter och produkter relaterade till utvecklingen av ny matteknik. Fonden är icke-diversifierad.

Om PBJ ETF

Denna ETF äger endast aktier i amerikanska företag, mer exakt i 32 olika bolag. PBJ är en ETF som lämnar utdelning, i denna börshandlade fonds fall varje kvartal. Förvaltningskostnaden ligger på 0,63 procent.

Handla PBJ ETF

Invesco Dynamic Food & Beverage ETF (NYSEArca: PBJ) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i Invesco Dynamic Food & Beverage ETF (NYSEArca: PBJ).

Största innehav

NamnKortnamnVikt %
Keurig Dr Pepper IncKDP5.20%
Mondelez International Inc Class AMDLZ5.06%
The Kraft Heinz CoKHC5.01%
Monster Beverage CorpMNST4.98%
Coca-Cola CoKO4.91%
Constellation Brands Inc ASTZ4.89%
Corteva IncCTVA4.80%
Brown-Forman Corp Class BBF.B4.37%
Sprouts Farmers Market IncSFM3.30%
United Natural Foods IncUNFI3.19%

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.