Följ oss

Nyheter

Räkna med fortsatt intresse för IT-säkerhet

Publicerad

den

Räkna med fortsatt intresse för IT-säkerhet Kursen på PureFunds ISE Cyber Security ETF (NYSEArca: HACK) har inte backat särskilt många dagar sedan denna ETF listades i höstas. Vi bedömer att vi kan räkna med fortsatt intresse för IT-säkerhet under de år som kommer som en följd av att det rapporteras allt mer cyberbrott. Efter det att aktiemarknaden stängde i torsdags förra veckan sade J. David Cox, ordförande för American Federal of Government Employees, det fackförbund som organiserar de statligt anställda i USA, i ett brev till Office of Personnel Management (OPM) att hackare hade stulit personlig data och Social Security Numbers (den amerikanska motsvarigheten till personnummer) för varenda federalt anställd. Nyheten om detta dataintrång rapporterades redan den 4 juni 2015. Dagen efter handlades den börshandlade fonden HACK upp till en all-time-high nivå. Den som har följt denna ETF sedan den lanserades i november 2014 har lärt sig att dåliga nyheter när det gäller IT-säkerhet betyder goda nyheter för den börshandlade fonden HACK. Tidigare i veckan rapporterades det att HACK kunde få viss konkurrens av First Trust NASDAQ CEA Cybersecurity ETF, som ännu inte har börjat handlas på marknaden. HACK har cementerat sitt first mover advantage, och har cementerat sitt rykte och varumärke på ETF-marknaden. HACK är IT-säkerhetsbranschens svar på Apple eller Coca Cola, något som gör det svårt för en konkurrent att ta över ledartröjan. HACK har i dag 941 MUSD under förvaltning, ett belopp vi tror kommer öka kraftigt med tanke på att det finns ett stort fortsatt intresse för IT-säkerhet.

Räkna med fortsatt intresse för IT-säkerhet Kursen på PureFunds ISE Cyber Security ETF (NYSEArca: HACK) har inte backat särskilt många dagar sedan denna ETF listades i höstas. Vi bedömer att vi kan räkna med fortsatt intresse för IT-säkerhet under de år som kommer som en följd av att det rapporteras allt mer cyberbrott. Efter det att aktiemarknaden stängde i torsdags förra veckan sade J. David Cox, ordförande för American Federal of Government Employees, det fackförbund som organiserar de statligt anställda i USA, i ett brev till Office of Personnel Management (OPM) att hackare hade stulit personlig data och Social Security Numbers (den amerikanska motsvarigheten till personnummer) för varenda federalt anställd.

Nyheten om detta dataintrång rapporterades redan den 4 juni 2015. Dagen efter handlades den börshandlade fonden HACK upp till en all-time-high nivå. Den som har följt denna ETF sedan den lanserades i november 2014 har lärt sig att dåliga nyheter när det gäller IT-säkerhet betyder goda nyheter för den börshandlade fonden HACK. Tidigare i veckan rapporterades det att HACK kunde få viss konkurrens av First Trust NASDAQ CEA Cybersecurity ETF, som ännu inte har börjat handlas på marknaden.

HACK har cementerat sitt first mover advantage, och har cementerat sitt rykte och varumärke på ETF-marknaden. HACK är IT-säkerhetsbranschens svar på Apple eller Coca Cola, något som gör det svårt för en konkurrent att ta över ledartröjan. HACK har i dag 941 MUSD under förvaltning, ett belopp vi tror kommer öka kraftigt med tanke på att det finns ett stort fortsatt intresse för IT-säkerhet.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.