Följ oss

Nyheter

NASDAQ OMX Global Index har utsetts till den mest innovativa indexleverantören

Publicerad

den

NASDAQ OMX Global Index har utsetts till den mest innovativa indexleverantören vid 2014 ETFExpress Global Awards . Priset delades ut i slutet av februari på ETFExpress

NASDAQ OMX Global Index har utsetts till den mest innovativa indexleverantören vid 2014 ETFExpress Global Awards . Priset delades ut i slutet av februari på ETFExpress Global Awards gala i London . NASDAQ OMX Global Index fick det största antalet röster i en online-enkät. Bland skälen för titeln angavs bland annat:

NASDAQ OMX är den enda indexleverantörer som har globalt listade produkter som omfattar aktier, råvaror och räntebärande papper.

Vid 2013 års utgång hade Nasdaq 148 licensierade ETP globalt med cirka 92,3 miljarder USD i förvaltat kapital . De europeiska teknikplattformarna som bygger på NASDAQ index listas i 16 länder, och NASDAQ OMX är det första indexleverantören att ha sina index kopplade till ETPer i Kina, Indien och Island.

En utveckling på Dividend Achievers varumärke

I oktober 2013 lanserade NASDAQ OMX NASDAQ US Rising Dividend Achievers Index , en utveckling på Dividend Achievers varumärke . Indexet är avsett att omfatta aktier som är bäst positionerade för att fortsätta öka utdelningen, och utvalsmetoden omfattar ett flertal kriterier avseende utdelning och balansräkningen . Den största utdelningensETFen med strax under 20 miljarder USD i förvaltat kapital replikerar NASDAQ US Dividend Achievers Select Index.

En annan innovativ händelse ägde rum år 2013, då NASDAQ OMX började samarbeta med Accretive Asset Management till co-branda och utveckla BulletShares , det första indexet för företagsobligationer med fast löptid, sedan dess har tillgångarna i BulletShares ETFs ökat kraftigt och NASDAQ BulletShares Ladder index har lanserats .

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.