Följ oss

Nyheter

Morningstar Inc köper Morningstar Sverige – Uppsving för ETF:er?

Publicerad

den

Morningstar Inc köper Morningstar Sverige – Uppsving för ETF:er?

Många användare har varit omedvetna om Morningstar Sverige lite annorlunda ägarkonstellation. Redan på startsidan på Morningstar.se ser den uppmärksamma skillnaden mot de övriga nordiska Morningstar sajterna. Detta beror på den ägarbild som gällde fram tills igår. Citygate, som ägs av sju svenska mediekoncerner, sålde igår samtliga sina aktier (76%) till den amerikanska delägaren Morningstar Inc. Varför är detta intressant?

Jonas Lindmark lyfter själv fram följande – ”En fördel med att vi nu till 100 procent ingår i den globala verksamheten är att det blir lättare att kopiera och leverera lösningar som Morningstar har i andra länder. Till exempel kan vi publicera artiklar som skrivs i USA och ge svenska fondsparare tillgång till fondanalyser som gjort av Morningstar i andra länder i Europa.

Jag tror och hoppas att detta också kommer att innebära ett ökat fokus på ETF:er noterade dels i Norden, dels i övriga Europa och USA. Samtliga Morningstar sajter förutom den svenska har en specifik ETF flik på startsidan. Det ska bli intressant och följa utvecklingen av den nya svenska Morningstar sajten.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.