Följ oss

Nyheter

Modis valseger leder till börsrusning i Indien

Publicerad

den

Modis valseger leder till börsrusning i Indien. De börshandlade fonder som replikerar utvecklingen av den indiska aktiemarknaden steg kraftigt under fredagen

Modis valseger leder till börsrusning i Indien. De börshandlade fonder som replikerar utvecklingen av den indiska aktiemarknaden steg kraftigt under fredagen, flera av dessa ETFer steg med mer än fyra procent när Modis valseger leder till börsrusning i Indien. Indiens premiärminister Narendra Modi betraktas som en politiker vars pro – business hållning allmänt ses som en välsignelse för den potentiella tillväxten för världens största demokrati. Investerarna satsa nu på att Modi kan komma att upprepa sina tidigare prestationer som ledare för Gujarat, en indisk delstat med cirkairka 60 miljoner människor som har upplevt ett uppsving i investeringar i infrastruktur, urbanisering och en minskning av byråkratin för närvarande fördärva stora delar av Indien. Det finns således goda förhoppningar om att Modis seger skall komma att leda till en ekonomisk tillväxt i hela Indien.

Uppgången började redan i september

Indiens aktiemarknad fick ett lyft i september förra året vid utnämningen av Raghuram Rajan som Reserve Bank of Indias nya chef. Den nya centralbankschefen har bidragit till att stabilisera rupien sedan han tillträdde.

Valet av Modi och utnämningen av Rajan kommer i hälarna på ett tufft år för indiska aktier och tillväxtmarknader i allmänhet, som ställts inför betydande kapitalutflöden som påverkat aktier samt valutor i spåren av Federal Reserves uttalande om att den planerade sakta dra åt krediterna med ”avsmalnandet” av dess kvantitativa lättnader i form av obligationsåterköpsprogram.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.