Följ oss

Nyheter

Kryptorallyt drivs av institutionella investerare

Publicerad

den

Kryptorallyt drivs av institutionella investerare

Förra torsdagen stod Bitcoin i 23 717 USD vilket var ett all time high. Nu handlas samma kryptovaluta till över 28 000 USD. Ethereum har rusat till 700 USD, men handlas ändå en bra bit från sin toppnotering. Nu drivs kryptorallyt av institutionella investerare och inte längre av privatpersoner.

Många marknadsexperter förklara detta som en ny kryptobubbla som liknar den vi såg 2017. Men till skillnad från då drivs den nuvarande uppgången inte bara av investerare utan även stora investerare, institutioner, hedgefonder och fler vill vara en del av kryptorallyt.

Dessa inkluderar människor som miljardärinvesteraren Paul Tudor Jones, som köper Bitcoin som svar på aldrig tidigare skådad utskrift av pengar, samt företag som Massachusetts Mutual Life Insurance (MassMutual), som köpte 100 miljoner dollar av den digitala valutan tidigare denna månad.

En relativt liten position för försäkringsbolaget

Även om 100 miljoner dollar är en relativt liten position för försäkringsbolaget, räckte det för att vända på huvudet. ”MassMutuals Bitcoin-inköp representerar ytterligare en milstolpe i Bitcoin-adopteringen av institutionella investerare”, skrev JPMorgan-strateger i en ny analys till kunder. ”Man kan se den potentiella efterfrågan som kan uppstå under de kommande åren när andra försäkringsbolag och pensionsfonder följer MassMutuals exempel.”

En annan Bitcoin-tjur är Scott Minerd, investeringschef för Guggenheim Investments, som har 233 miljarder dollar under förvaltning (AUM).

Minerd sade till Bloomberg att han anser att Bitcoin borde vara värt 400 000 dollar. HI: s utsikter baseras på Bitcoins knapphet och relativa värdering till guld i procent av BNP. ”Bitcoin har faktiskt många attribut av guld och har samtidigt ett ovanligt värde när det gäller transaktioner”, sa han.

Kryptogruvarbetare och blockchainföretag har också gjort det bra i år. HIVE Blockchain Technologies ökade med nästan 2800% på fredagen, vilket har drivit dess marknadsvärde över C $ 950 miljoner. Detta sätter det på en bana att nå en värdering på 1 miljard dollar före slutet av 2020.

Tänk på att kryptovalutor fortfarande är extremt volatila. Bitcoin har till exempel en daglig standardavvikelse på plus eller minus 5%. De låter kanske inte så mycket förrän du jämför det med guld, som har en daglig standardavvikelse på endast 1%.

Ett enklare sätt att investera i kryptovaluta

Ett sätt att dra fördel av kryptorallyt är att köpa en ETF. Att investera i BTCE är lika enkelt som att köpa aktier via din mäklare eller bank. Till skillnad från att investera direkt i Bitcoin finns det inget behov av att ta itu med de tekniska utmaningarna med att skapa en kryptovalutaplånbok för att lagra Bitcoin.

Investera i Bitcoin på en reglerad börs – BTCE handlas på XETRA, en av de största börserna i Europa. Investerare kan handla med tillförsikt medvetna om att alla marknadsaktörer är noggrant kontrollerade och noggrant övervakade för att förhindra marknadsmissbruk till skillnad från kryptovalutabörser, varav många är oreglerade. Emittenten har samarbetat med leverantörer i världsklass för att säkerställa gott om valutalikviditet och snäva spreadar.

Säkert förvar – Emittenten lagrar Bitcoin med BitGo Trust Company, en säker, reglerad custodian, specialbyggd för att hålla digitala tillgångar. Stränga KYC- och AML-standarder säkerställer att härkomst av all kryptovaluta i förvar har kontrollerats.
Den som äger BTCE har även möjlighet att växla in sina andelar till Bitcoins. Det är fysisk leverans som sker digitalt.

Var och hur kan BTCetc handlas?

BTCE handlas i dag på Deutsche Boerse (Xetra). Det betyder att det går att handla andelar i BTCetc Bitcoin Exchange Traded Crypto (BTCE) i genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel Nordnet och Avanza.

Fortsätt läsa
1 kommentar

1 kommentar

  1. Pingback: Investerarna försöker hålla jämna steg med Bitcoin - ETF-marknaden

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *