Följ oss

Nyheter

Kinesiska A-aktier fortsätter att stiga på marknadsliberalisering och ökad efterfrågan från investerare

Publicerad

den

Kinesiska A-aktier fortsätter att stiga på marknadsliberalisering och ökad efterfrågan från investerare

Kinesiska A-aktier fortsätter att stiga på marknadsliberalisering och ökad efterfrågan från investerare Marknaden för kinesiska A-aktier fortsätter att utvecklas starkt till följd av liberalisering av finansmarknaden, politiska lättnader och ökad efterfrågan från investerare. I ljuset av detta firar ETF Securities, en av världens ledande och oberoende leverantörer av börshandlade produkter (ETPer), ettårsjubileum med sin ETF för kinesiska A-aktier.

Ett antal händelser utanför Kina förväntas bidra positivt till såväl Kinas lokala aktiemarknad som landets roll i den globala ekonomin. I juni ska MSCI utvärdera om kinesiska A-aktier ska inkluderas i deras tillväxtmarknadsindex. En katalysator för ett sådant beslut skulle kunna vara invigningen av börslänken Shenzhen – Hong Kong Stock Connect, som skulle komplettera den nyligen öppnade Shanghai – Hong Kong Connect. Dessutom ska internationella valutafonden göra en prövning av sin reservvaluta (SDR) i november eller december, något som sker var femte år. Om den kinesiska valutan Yuan inkluderas skulle det kunna utlösa omfattande valutamarknadsliberalisering och i grunden förändra valutans roll i internationell handel och finans.

ETF Securities i samarbete med E Fund Management (Hong Kong) Co., Limited lanserade för ett år sedan ETFS-E Fund MSCI China A GO UCITS ETF, den första fysiskt replikerade ETFen i Europa under UCITS som följer MSCI China A Index. Tidigare hade utländska investerare mycket liten tillgång till den lokala kinesiska aktiemarknaden och exponeringen var för de flesta begränsad till ett fåtal kinesiska aktier noterade på utländska marknader, till exempel i Hong Kong och New York.

– Den kinesiska regeringens åtog sig under 2013 att öka takten på ekonomiska reformer och finansiell liberalisering. De framsteg vi nu börjar se återspeglas även i A-aktiemarknaden. Kinas närvaro i globala aktieindex är fortfarande liten givet ekonomins storlek och betydelse, vilket har lett till att landet ofta är underviktat i en majoritet av investerares portföljer. Vi lanserade vår ETF för kinesiska A-aktier förra året för att adressera denna obalans och för att ge investerare direkt exponering till en låg kostnad. Produkten har nu varit aktiv i ett år och stigit med 152,2 %[1] i EUR sedan noteringen. Fondens resultat har påverkats positivt av kapitalmarknadsliberaliseringen i Kina som sker snabbare än någonsin tidigare och kan komma att hålla i sig även de kommande åren”, säger Howie Li, co-head av CANVAS, ETF Securities.

Bakgrundsinformation

ETF Securities – Det Intelligenta Alternativet

ETF Securities är en av världens ledande innovatörer inom börshandlade produkter (ETPer).

Vi tillhandahåller lättillgängliga och likvida investeringslösningar som möjliggör för investerare att på ett intelligent sätt diversifiera sina portföljer bortom traditionella tillgångsklasser och strategier.

Som pionjärer inom specialistinvesteringar utvecklade vi 2003 världens första börshandlade guldprodukt. Idag erbjuder vi ett av de mest omfattande sortimenten av börshandlade produkter (ETPer). Produkterna täcker råvaror, valutor och tematiska aktier och handlas på stora börser över hela världen.

Men hjälp av denna pionjäranda, vår oöverträffade expertis och våra partners, fortsätter vi att ta fram de mest relevanta möjligheterna och göra dem tillgängliga för investerare av alla slag och storlek.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.