Följ oss

Nyheter

Investera i amerikanska sektorer med tillväxtpotential

Publicerad

den

CMC Markets har flera traders fått upp ögonen för ETFer, börshandlade fonder. Det går till exempel att investera i amerikanska sektorer med tillväxtpotential genom CFDer.

Även om stora delar av den amerikanska aktiemarknaden har stabiliserat sig finns det möjligheter på marknaden. Fler branscher startar nu långsamt upp efter Coronarestriktionerna, och på CMC Markets har flera traders fått upp ögonen för ETFer, börshandlade fonder. Det går till exempel att investera i amerikanska sektorer med tillväxtpotential genom CFDer.

Till skillnad från enskilda aktier ger amerikanska ETFer en bred exponering av såväl stora som små sektorer i USA. Vissa ETFer följer index som Nasdaq och S&P500 medan andra är sektorspecifika. Det finns dedikerade ETFer för sektorer som turism, ESG och bioteknik. Med fler än 1000 ETFer att välja mellan kan du som trader investera i stora och små sektorer med marknadens bästa villkor hos CMC Markets .

Vill du handla amerikanska ETFer? Exponerar dig för specifika sektorer på CMC Markets . Handla med fast courtage på 9 USD oavsett storlek och fem gånger hävstång utan innehavskostnader. Läs mer eller öppna demokonto här.

ETF-handelns möjligheter

Att handla med ETFer är en särskilt bra strategi om du har expertis inom ett specifikt område och vill diversifiera din investering. Om du har kunskap om framtidens energikällor kan en position i Ishares ESG Select ge dig en koncentrerad exponering mot företag inom ESG. Teknik är en sektor som historiskt har överträffat andra sektorer och även här finns det många ETFer. Investera i delar av Nasdaq genom Ishares US TEchnology ETF, eller fokusera enbart på sektorer som 5G genom First Trust Index NextG ETF (NXTG) eller bioteknik genom Ishares Nasdaq Biotechnology.

Covid-19 har påverkat olika bolag på olika sätt. Vissa har upplevt att kassaflödet helt plötsligt har tvärnitat medan andra har upplevt en omsättningstillväxt för tjänster anpassade till ett samhälle i lockdown. Frågan som marknaden ställer sig är hur vägen ur krisen kommer att se ut – vilka företag som överlever och vilka som inte gör det. Med ETFer kan man förenkla problemet genom att vidga sin syn till hela sektorer istället för enskilda aktier. Istället för att köpa aktier i ett oljebolag fördelas både risk och potentiell avkastning mellan flera likartade företag inom oljesektorn.

Vill du handla amerikanska ETFer? Exponerar dig för specifika sektorer på CMC Markets. Handla med fast courtage på 9 USD oavsett storlek och fem gånger hävstång utan innehavskostnader. Läs mer eller öppna demokonto här.

Bra att veta om ETF-handel

Det finns många fördelar med amerikanska ETFer – men också saker som du bör tänka på. Det pågående handelskriget och effekterna av Covid-19 gör framtidsutsikterna mer osäkra.

I allmänhet lönar det sig att vara påläst om de sektorer som du funderar på att ta en position i. Teknikbolag har ofta en hög prissättning och många ställer sig frågan om tillväxten kan fortsätta. Oljebolagens förmåga att anpassa sig till en grön utveckling är också avgörande för branschen på sikt. Sektorer som 5G och bioteknik har också företag som “satsar allt på ett kort” och antingen lyckas eller går under, vad man kallar binärt utfall.

Läs mer om ETFer från CMC Markets

CFDer är komplexa finansiella instrument och att investera i dem innebär en stor risk att snabbt förlorar pengar på grund av hävstången. 69 procent av icke-professionella kunder förlorar pengar när de handlar med dessa produkter. Du bör överväga om du förstår hur CFDer fungerar och om du har råd att ta risken att förlora dina pengar.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.