Följ oss

Nyheter

VUSA ETF en europeisk fond som följer S&P 500

Publicerad

den

Vanguards S&P 500 UCITS ETF (VUSA ETF), med ISIN nummer IE00B3XXRP09 är en europeisk börshandlad fond som följer S&P 500. Utdelningen i S&P 500 UCITS ETF (VUSA ETF) delas ut till investerarna kvartalsvis.

Vanguards S&P 500 UCITS ETF (VUSA ETF), med ISIN nummer IE00B3XXRP09 är en europeisk börshandlad fond som följer S&P 500. Utdelningen i S&P 500 UCITS ETF (VUSA ETF) delas ut till investerarna kvartalsvis. S&P 500® möjliggör en bred investering med låga avgifter i 500 aktier. Denna börhandlade fond handlas även under kortnamn VUSDN och VUSD på olika börser.

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,07% p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa alla indexkomponenter (full replikering). Vanguard S&P 500 UCITS ETF är en mycket stor ETF med 24 548 miljoner euro i förvaltning. Denna ETF är äldre än 5 år och har sin hemvist i Irland.

• Fonden använder en passiv strategi för förvaltning – eller indexering – genom fysiskt förvärv av värdepapper och försöker spåra resultatet för Standard and Poor’s 500-indexet (”Indexet”).

• Indexet består av large cap aktier i USA.

• Fonden försöker: 1. Spåra indexets resultat genom att investera i alla värdepapper i indexet i samma proportion som indexet. Om det inte är möjligt att helt replikera kommer fonden att använda en provtagningsprocess. 2. Förbli helt investerade utom i extraordinära marknadsmässiga, politiska eller liknande förhållanden.

Om Standard and Poor’s 500-index

• Indexet är ett kapitalviktat index på 500 amerikanska aktier.

• Indexet är utformat för att mäta den breda inhemska ekonomins prestanda genom förändringar i det sammanlagda marknadsvärdet för de 500 aktier som representerar alla större industrier.

Handla VUSA ETF

S&P 500 UCITS ETF (VUSA ETF) är en europeisk börshandlad fond som följer S&P 500 som handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra, Euronext Amsterdam och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Euronext ParisEURVUSA
Stuttgart Stock ExchangeEURVUSA
Bolsa Mexicana de ValoresUSDVUSDN
Borsa ItalianaEURVUSA
Euronext AmsterdamEURVUSA
London Stock ExchangeGBPVUSA
London Stock ExchangeUSDVUSD
SIX Swiss ExchangeCHFVUSA
XETRAEURVUSA

Största innehav

Aktie% viktSektor
Apple Inc.(AAPL)5.50247%Technology Hardware, Storage & Periphera
Microsoft Corp.(MSFT)5.26950%Systems Software
Amazon.com Inc.(AMZN)3.86037%Internet & Direct Marketing Retail
Facebook Inc. Class A(FB)2.21263%Interactive Media & Services
Alphabet Inc. Class A(GOOGL)1.98354%Interactive Media & Services
Alphabet Inc. Class C(GOOG)1.94510%Interactive Media & Services
Berkshire Hathaway Inc. Class B(BRK.B)1.54441%Multi-Sector Holdings
JPMorgan Chase & Co.(JPM)1.40231%Diversified Banks
Tesla Inc.(TSLA)1.34336%Automobile Manufacturers
Johnson & Johnson(JNJ)1.24504%Pharmaceuticals

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *