Följ oss

Nyheter

Intervju med Oktay Kavrak, produktstrateg på Leverage Shares

Publicerad

den

Intervju med Oktay Kavrak, produktstrateg på Leverage Shares

Det bästa med Leverage Shares single stock ETPs är att de handlas som vanliga aktier/ETF på reglerade börser. Inga marginalsamtal. Inga over night costs. Ingen motpartsrisk. Vi har pratat med Oktay Kavrak, produktstrateg på Leverage Shares.

Så berätta om Leverage Shares

Vi är en relativt ny ETP-emittent på den europeiska marknaden med störande produkter. Leverage Shares startade 2017 med ett enkelt mål – tillåta erfarna investerare att handla med hävstång på ett bekvämt sätt. Så här föddes vår idé för korta och levererade (S&L) ETP:er för enstaka aktier, så kallade single stock ETPs.

Våra produkter erbjuder 2x (dubbel leveraged), 3x (triple leveraged) och -1x (invers) daglig exponering för några av de mest populära aktierna i världen. Dessa inkluderar sådana som Tesla, Apple, Amazon, NVIDIA och andra. Det bästa är att de handlar som vanliga aktier/ETF på reglerade börser. Inga margin calls. Inga over night costs. Ingen motpartsrisk.

Levererade ETP/ETF:er är ett beprövat koncept. De har funnits på index som S&P 500 och råvaror som guld i nästan 15 år, med AUM i dessa produkter som översteg $ 85 miljarder år 2020. Men S&L single stock ETPs i ett ETP-omslag som är fysiskt uppbackade? Det är en första. Vi är pionjären i denna kategori och vår timing kan tydligen inte bli bättre.

Handeln hos enskilda investerare har tagit fart det senaste året och trenden är här för att stanna. Detta innebär att investerare kan få exponering för dessa marknadsledande aktier med en enkel handel via sitt mäklarkonto.

Hur föddes idén?

Vår VD, José Carlos Gonzalez, var tidigare en av grundarna av en av de största tematiska ETF-emittenterna i USA – Global X. Efter att ha byggt företaget från grunden lärde han sig en sak eller två om vad som krävs för att utveckla och idé från nästan ingenting till en som hanterar miljarder dollar i tillgångar.

Han är själv bosatt i Spanien och insåg att det fanns en mycket outnyttjad potential på den europeiska marknaden. Som vi alla vet är en stor del av kontinenten mycket indelad och varierar med avseende på de typer av produkter som människor gillar att handla. Det finns CFD:er, strukturerade produkter och många andra sätt genom vilka människor kan få tillgång till hävstång. Vi tror dock att vi ger en viss sammanhållning på marknaden genom att ta några funktioner från alla de ovannämnda och förpacka den i en bekväm att handla produkt. Våra ETP:er är det senaste steget i utvecklingen av levererade produkter.

Vad gör dessa ETP:er mer relevanta på dagens marknad?

Det vi ser de senaste 3-5 åren är en strukturell förändring i hur människor investerar och vilken typ av människor som investerar. Fler enskilda investerare har kommit in på marknaden och dagarna för att betala tiotals euro i provision per handel är nästan över. ”Neobrokers” gör rubriker genom att erbjuda provisionfri handel och till och med låta investerare köpa fraktioner av aktier. Men de har en nackdel. Funktioner som erbjuds av äldre mäklare saknas i stor utsträckning: en del erbjuder inte handel med marginal, vilket också innebär att investerare inte kan blanka aktier.

Våra produkter erbjuder en lösning som kompletterar denna trend eftersom investerare kan handla våra produkter som om de gör någon annan aktie- minst att investera är 1 aktie. Detta betyder flera saker. De kan få mer exponering som svar på större händelser eller intäkter. På baksidan är de aktier som våra ETP bygger på baserat på namn som många investerare redan har i sin portfölj. Detta innebär att investerare kan säkra sina positioner genom marknadsnedgångar (med inversa ETP) så att de inte blir drabbade av skattebördan genom att sälja.

Vilka är några viktiga funktioner i dessa ETP:er?

Dessa är inte rena betaprodukter. Vi pratar om hävstångsinstrument som balanseras dagligen – vilket innebär att sammansättning är här. Per definition är det mer risk involverad och vi försöker informera potentiella investerare med ett specialtillverkat avsnitt på vår webbplats för utbildning.

Dessa är i slutändan handelsverktyg och inte buy-and-hold-produkter. Anledningen är att över längre innehavsperioder (mer än en dag) – är avkastningen som investerare ser kanske inte är exakt två gånger eller tre gånger rörelsen på den underliggande aktien. Med detta sagt kan detta också fungera till förmån för investeraren. Till exempel ökade vår 2x Tesla ETP, som utfärdades i april 2020, över 2200% vid årsskiftet. Tesla själv hade ökat cirka 600% under samma period. Detta visar kraften i sammansättning på trendmarknader.

Ett annat viktigt element är prissättning och likviditet. Detta är en av skillnaderna mot investeringar i CFD:er. Eftersom CFD:er handlas over-the-counter saknas brist på transparens som gör att investerare skäms bort från dem. ETP:er som våra är prissatta av flera oberoende marknadsförare, vilket ger täta spreadar under hela handelsdagen. Vår utsedda market maker är BNP Paribas.

Hur skiljer de sig från andra listade produkter som erbjuder hävstång?

Uppenbarligen finns det olika sätt som människor kan få tillgång till hävstång eller gå kort. Alternativ och futures är kraftfulla verktyg som erbjuder liknande exponeringar. Ändå kommer de med operativa komplexiteter kring utgångsdatum och futures måste rullas över. För att inte tala om att du behöver ett marginal / futures-konto för att handla dem.

Det finns också många typer av strukturerade produkter som emitteras av investeringsbanker. En av nackdelarna där är att de introducerar en del av kreditrisken, vilket innebär att investerare kan lämnas kvar med denna om banken skulle gå under. Ingen liten bedrift med tanke på vad vi såg hända med Lehman Brothers under finanskrisen. Det finns också några kostnadsstrukturer som kanske inte är helt transparenta för investerarna.

Alla våra ETP:er stöds fysiskt genom att köpa de faktiska aktier som ligger till grund för produkterna. Detta innebär i huvudsak att för $ 1000 som investeras i en 2x ETP, köper Leverage Shares $ 2000 av det underliggande aktiet som ska hållas som säkerhet.

När du handlar med dessa typer av produkter borde du verkligen veta vad du gör. När det gäller vissa ”alternativ” läggs avgifter och kostnader upp och du kan förlora ännu mer än vad du lägger i. Den största fördelen med våra ETP är golvet. Investerare kan inte förlora mer än vad de har investerat, eftersom det lägsta ETP-värdet kan sjunka till är 0.

Våra produkter har också en inbyggd krockkuddemekanism i det osannolika scenariot med större drag i det underliggande lagret. Om det underliggande minskar mer än ett visst tröskelvärde dämpas investerare eftersom produkten sedan skulle balanseras om i dag för att minska stora förluster. De återupptar sedan handeln som om det vore en ny handelsdag.

Portföljkonstruktion: Finns det en plats för levererade ETP:er?

Som med alla handelsinstrument är hävstångseffekt helt enkelt ett annat verktyg. Att investera 100% av en investerares kapital i en 2x / 3x dagligt hävstångs-ETP skulle inte vara ett klokt tillvägagångssätt. Verkligheten är att att vara på fel sida av dessa koncentrerade positioner kan leda till snabba förluster. Trots att de är märkta som ett handelsmedel tror jag att om dessa S&L ETP: er följs noga kan de frigöra vissa investerares kapital som de kan använda för att ytterligare diversifiera sina portföljer.

Vi har sett sofistikerade handlare använda våra ETP:er i satellitdelen av sina kärn-satellitportföljer. Detta innebär helt enkelt att de kan fördela mindre till en levererad ETP på en enda aktier istället för att parkera två gånger eller tre gånger kontanterna i det faktiska kapitalet. Vi har också sett några institutionella spelare använda våra inverterade ETP: er för att säkra exponeringar mot några större namn. Kärnan här är att det finns många sätt att införliva dessa som en del av en dagshandel / svinghandel / händelsedriven handelsstrategi. Det är i slutändan upp till den specifika investeraren om de ser dessa ETP: er som en lönsam lämplighet för att uppnå sina mål.

Slutliga tankar och framtida planer?

Vad vi har just nu är en utställning. Det är uppenbart att vår nuvarande serie ETP är väldigt tekniskt tung och detta kommer tillbaka till idén att skapa produkter på namn som fortsätter att göra rubriker.

En sak som jag tror skiljer oss från är att vi aktivt lyssnar på våra investerare. Vi har sett att många från kontinentaleuropa betalar ganska kraftiga avgifter och valutakostnader när de handlar på utländska börser. Vi började börsnotera våra produkter på London Stock Exchange och korslistade nyligen alla våra ETP: er på Euronext. Detta ger ett extra lager av enkelhet eftersom de nu handlar på flera börser och i tre valutor – EUR, USD och GBx.

Samtidigt som vi fortfarande fokuserar på S&L ETP på enskilda aktier har vi en aggressiv pipeline för 2021. Vi började med 12 ETP, växte det till 40 och planerar att utöka sortimentet ytterligare i år. Förutom enstaka aktier överväger vi också andra tillgångsslag. Jag kan inte säga för mycket mer här – förutom att titta på detta utrymme.

Leverage Shares single stock ETPs går ännu inte att handla på Xetra. De finns emellertid att handla på Euronext Amsterdam och Euronext Paris. Dessutom finns de finns att handla hos IG Markets.

Nyheter

AINJ ETP spårar INJ och skapar staking intäkter

Publicerad

den

21Shares Injective Staking ETP (AINJ ETP) med ISIN CH1360612134 är 100 procent fysiskt uppbackad. 21Shares Injective Staking ETP (AINJ) spårar prestanda för INJ samtidigt som den skapar staking intäkter som återinvesteras i ETP för förbättrad prestanda. Medan blockchain-nätverk vanligtvis är siloförsedda, stöder Injective Protocol sömlösa interaktioner över stora nätverk, vilket möjliggör ett unikt utbud av finansiella produkter och tjänster. 21Shares Injective Staking ETP erbjuder ett enkelt, reglerat och transparent sätt att dra nytta av nätverkets växande betydelse inom decentraliserad finans (DeFi).

21Shares Injective Staking ETP (AINJ ETP) med ISIN CH1360612134 är 100 procent fysiskt uppbackad. 21Shares Injective Staking ETP (AINJ) spårar prestanda för INJ samtidigt som den skapar staking intäkter som återinvesteras i ETP för förbättrad prestanda. Medan blockchain-nätverk vanligtvis är siloförsedda, stöder Injective Protocol sömlösa interaktioner över stora nätverk, vilket möjliggör ett unikt utbud av finansiella produkter och tjänster. 21Shares Injective Staking ETP erbjuder ett enkelt, reglerat och transparent sätt att dra nytta av nätverkets växande betydelse inom decentraliserad finans (DeFi).

Fördelar

Innovativ teknik: Injective erbjuder ett avancerat DeFi-ekosystem med funktioner som noll gasavgifter och omedelbar slutgiltig transaktion, vilket förbättrar användarupplevelsen på finansiella kryptoapplikationer.

Staking med lätthet: Med AINJ kan investerare få tillgång till r med fördelen av professionell riskhantering samtidigt som de undviker behovet av att direkt låsa tillgångar.

100 % fysiskt uppbackad: 21Shares Injective Staking ETP är 100 % fysiskt backad av den underliggande INJ och förvaras i kylförvaring hos ett institutionellt förvaringsinstitut, vilket erbjuder ett bättre skydd än depåalternativ som är tillgängliga för enskilda investerare.

Nyckelinformation

Handla AINJ ETP

21Shares Injective Staking ETP (AINJ ETP) är en börshandlad kryptovaluta (ETP) som handlas på Euronext Amsterdam.

Euronext Amsterdam är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Euronext AmsterdamUSDAINJ NA
Euronext ParisEURAINJ FR

Produktinformation

Namn21Shares Injective Staking ETP
Lanseringsdatum9 juli 2024
Emittent21Shares AG
Förvaltningsarvode2,5%

Handelssymboler

KortnamnAINJ
Valor136061213
ISINCH1360612134
ReutersAINJ.S
WKNA4AHQC
BloombergAINJ BW

Fortsätt läsa

Nyheter

Mexico’s post-election potential and investment opportunities

Publicerad

den

Given Mexico’s vast potential and President-elect Claudia Sheinbaum’s track record of progress during her time as mayor of Mexico City, Franklin Templeton’s Dina Ting thinks that investors should be monitoring opportunities to enter this compelling market.

Given Mexico’s vast potential and President-elect Claudia Sheinbaum’s track record of progress during her time as mayor of Mexico City, Franklin Templeton’s Dina Ting thinks that investors should be monitoring opportunities to enter this compelling market.

Just how well—or not so well—Mexico’s President-elect Claudia Sheinbaum may be able to tackle the country’s prevailing challenges is still up for debate. Sheinbaum’s commanding margin of victory in the June election discouraged some investors amid fears that her ruling Morena party could potentially push through constitutional reforms that may adversely impact Mexico’s business environment.

Since the outcome of the US presidential election will remain undecided for a month after Sheinbaum takes office in October, we expect Mexico’s equity markets to experience more short-term market volatility. But given Mexico’s ongoing potential to capitalize on nearshoring investments and Sheinbaum’s track record of progress during her time as mayor of Mexico City (beginning in 2018), we think investors should be monitoring opportunities to enter this compelling market. We believe a continuation of US macro drivers are still poised to drive Mexican exports. Although US appetite for Chinese imports was still high even as recently as 2022, the drop-off in trade with China since then has benefited Mexico, which recently eclipsed both China and Canada to become the biggest US trade partner.

Mexico’s first female president

A protégé of outgoing President López Obrador (or AMLO as he is known), Sheinbaum has pledged to continue along the political course of her predecessor. But as a climate scientist with a Ph.D. in environmental engineering, she appears to us to be more attuned to pressing issues, such as Mexico’s water woes and efforts toward the energy transition. She has demonstrated deep, technical expertise and perspective on vital issues—“not simply as stewardship of natural resources, but also as an issue interconnected with education, social justice, health care, housing and infrastructure,” according to the think tank Atlantic Council.

There is hope that the public-private partnerships that Sheinbaum advanced during her time as Mexico City’s mayor could be a model that she adopts and adapts in her new administration to increase the number of strategic projects. These may include opening natural gas production and transportation to private participants, boosting infrastructure and more renewable energy projects that are critical for Mexico to take advantage of nearshoring-related investment opportunities.

Since renewables like solar and wind currently make up only about 12% of the electricity mix in Mexico (significantly lagging the 16% share for the United States), there is great potential for the country’s clean energy buildout. Sheinbaum has pledged to change course from AMLO in her approach to speeding the promotion of renewable energies with a US$13.6 billion investment plan through 2030 that includes pioneering development of smart grids and other green technologies. Experts have praised Sheinbaum’s methodical approach to governance, for example, bringing stability and predictability to regulatory frameworks with her technical background and reliance on seasoned advisors.

Among some of the moderate-to-high risks for Mexico is public security and crime. Here again, Sheinbaum’s approach in working with US counterparts during her tenure in Mexico City has been applauded. Her cabinet picks for key positions thus far present an even gender distribution and draw from academia and her mayoral administration—in a bid to repeat the successes in crime-fighting she achieved during her years as mayor. These include veteran politicians Omar Garcia Harfuch for Security Minister, Marcelo Ebrard for Secretary of Economy and Alicia Barcena for Secretary of Foreign Affairs.

Mexico poised for economic growth

Over the near term, Mexico is expected to achieve a 2% growth rate—higher than its 20-year average.4 Although Mexico’s headline inflation accelerated beyond analyst expectations in June, its strong trend of domestic demand and high consumer confidence should also offer some economic momentum, in our opinion. For example, June auto sales were up 8.3% from a year earlier, according to government data.

It’s also important to recognize that Mexico is the second-highest receiver of remittances—transfers of money from migrants working abroad—in the world, behind only India. For the decade leading up to 2020, the percentage of households in Mexico that received remittances rose to 5.1% from 3.6% in 2010. Last year, remittances to Mexico notched a 7.6% increase, hitting a record US$63 billion, due to a strong US labor market.

Exhibit 1: Mexico Consumer Confidence

Exhibit 2: Mexico Real Gross Domestic Product (GDP) Forecast

Investors seeking exposure to Mexico’s market through broad emerging market indexes, like the MSCI Emerging Market (EM) Index, gain less than a 3% weighting to Mexico. And while China’s dominant share of the benchmark is lower now than in recent years, it still presents a 25% weighting, which may be more than investors want. In our opinion, single-country exchange-traded funds offer a compelling way for investors to layer targeted access to a country’s large- and mid-sized companies at a low cost.

As of the end of June, Mexico’s main benchmark stock index, the IPC, held a 33% weighting in the consumer staples sector. Materials and financial sector stocks make up the next biggest weighting at about 19% each.

As Mexico continues to play a larger role in global supply chains, investors should note corporate nearshoring progress as gauged by the country’s foreign direct investment (FDI) trends. At the end of 2023, Mexico ranked ninth among the world’s largest recipients of FDI, receiving investments of US$36 billion—about 2% more than in the prior year. Longer term, we believe nearshoring efforts, to diversify and improve the security of supply chains, remain a key tailwind for Mexico’s economy and markets.

Fortsätt läsa

Nyheter

JPGR ETF investerar i amerikanska tillväxtaktier

Publicerad

den

JPMorgan Active US Growth UCITS ETF - USD (acc) (JPGR ETF) med ISIN IE0005CH3U28, är en aktivt förvaltad ETF som investerar i amerikanska tillväxtaktier och strävar efter att generera en högre långsiktig avkastning än Russell 1000 Growth-index. Aktierna som ingår filtreras enligt ESG-kriterier (miljö, social och bolagsstyrning).

JPMorgan Active US Growth UCITS ETF – USD (acc) (JPGR ETF) med ISIN IE0005CH3U28, är en aktivt förvaltad ETF som investerar i amerikanska tillväxtaktier och strävar efter att generera en högre långsiktig avkastning än Russell 1000 Growth-index. Aktierna som ingår filtreras enligt ESG-kriterier (miljö, social och bolagsstyrning).

Den börshandlade fondens TER (total cost ratio) uppgår till 0,49 procent p.a. JPMorgan Active US Growth UCITS ETF USD (acc) är den billigaste ETF som följer JPMorgan Active US Growth-index. ETF:n replikerar det underliggande indexets prestanda genom full replikering (köper alla indexbeståndsdelar). Utdelningarna i ETFen ackumuleras och återinvesteras.

JPMorgan Active US Growth UCITS ETF USD (acc) är en mycket liten ETF med 4 miljoner euro under förvaltning. ETF lanserades den 18 januari 2024 och har sin hemvist i Irland.

Möjlighet

Erfaret portföljförvaltningsteam med i genomsnitt 30 års branscherfarenhet

Utnyttja de bästa idéerna från JPMorgans dedikerade tillväxtforskningsteam, förutom grundläggande insikter från över 20 amerikanska aktiekarriäranalytiker, alla med i genomsnitt 20+ års branscherfarenhet

Portfölj

Kombinerar två av JPMorgans beprövade aktiva amerikanska aktiestrategier (tillväxt med stora bolag och tillväxtfördelar), som kombineras för att leverera en diversifierad portfölj av amerikanska tillväxtaktier med underskattad tillväxtpotential över sektorer.

Resultat

Aktivt förvaltad investeringsstrategi som strävar efter att leverera en stilren tillväxtaktieportfölj med en viss grad av marknadskapitalflexibilitet

Investeringsmål

Delfonden strävar efter att uppnå en långsiktig avkastning som överstiger Russell 1000 Growth Index (Netto Total Return of 30% källskatt på utdelning) (”riktmärket”) genom att aktivt investera främst i en tillväxtstilsorienterad portfölj av amerikanska företag .

Handla JPGR ETF

JPMorgan Active US Growth UCITS ETF – USD (acc) (JPGR ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Borsa ItalianaEURJGRO
London Stock ExchangeGBXJGOR
London Stock ExchangeUSDJGRO
SIX Swiss ExchangeUSDJGRO
XETRAEURJPGR

Största innehav

NamnISINVikt %
MICROSOFT CORPUS59491810459,63%
NVIDIA CORPUS67066G10406,95%
AMAZON.COM INCUS02313510676,67%
META PLATFORMS INC-CLASS AUS30303M10276,06%
APPLE INCUS03783310055,24%
ELI LILLY & COUS53245710833,99%
ALPHABET INC-CL CUS02079K10793,62%
MASTERCARD INC – AUS57636Q10402,93%
BROADCOM INCUS11135F10122,60%
Cash and Cash Equivalent2,15%

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa

Populära