Följ oss

Nyheter

INQQ ETF satsar på e-commerce och Internet i Indien

Publicerad

den

India Internet & Ecommerce ETF (INQQ ETF), är utformad för att ge investerare en riktad exponering mot internet- och e-handelssektorerna i Indien. Beväpnad med 27 % av världens generation Z-befolkning, en medelklass som kommer att fördubblas till 2030, och 25 miljoner nya smartphoneanvändare läggs till varje kvartal, är scenen redo för landet att gå in i en digitaliserings guldålder.

India Internet & Ecommerce ETF (INQQ ETF), är utformad för att ge investerare en riktad exponering mot internet- och e-handelssektorerna i Indien. Beväpnad med 27 % av världens generation Z-befolkning, en medelklass som kommer att fördubblas till 2030, och 25 miljoner nya smartphoneanvändare läggs till varje kvartal, är scenen redo för landet att gå in i en digitaliserings guldålder.

India Internet & Ecommerce ETF (INQQ ETF), som handlas på New York Stock Exchange, är en utdelade ETF.

Fondsammanfattning

Fonden investerar i värdepapper som ingår i indexet eller i depåbevis som representerar värdepapper i indexet. Indexet har utformats av indexleverantören för att mäta prestandan hos ett investerarbart universum av börsnoterade, indiska internet- och e-handelsföretag. Fonden är icke-diversifierad.

INQQ spårar ett index över företag centrerat kring internet och e-handelsteknik i Indien. Värdepapper väljs ut och viktas efter börsvärde.

INQQ Factset Analytics Insight

INQQ är utformat för att ge exponering mot ett index över börsnoterade företag knutna till internet– och e-handelssektorerna i Indien. Fonden riktar sig till ledande företag, som producerar det mesta av sina intäkter från aktiviteter inom, men inte begränsat till, områdena internetbaserade tjänster, detaljhandel, sändning och media, såväl som onlinebaserad reklam, resor, spel, sökmotorer och sociala nätverk. Indexet inkluderar stamaktier, ADR och GDR och tillämpar inga ytterligare skärmar utöver de som är typiska för minimistorlek och likviditet.

Utvalda beståndsdelar är sedan marknadsvärdeviktade, men är föremål för justeringar av fritt flytande och koncentrationsgränser, inklusive ett individuellt tak på 8 %. Indexet rekonstitueras och balanseras om halvårsvis i juni och december.

INQQ investeringsstrategi

Indiens tillväxt står nu vid en brytpunkt. De unika entreprenörsförhållanden som gav upphov till Silicon Valley har spridit sig, anpassats och mognat med Indien som nu är världsledande inom nystartade företag med över 70 enhörningar med ett värde av 1 miljard dollar. Med Indiens svällande medelklass av ungdomliga digitaliserade konsumenter hungriga för modernisering som en katalysator, har dessa innovativa företag just nu börjat bli börsnoterade och ansluta sig till INQQ.

För närvarande med över 20 innehav, får INQQ-företag en majoritet av intäkterna från Internet- och e-handelsaktiviteter i Indien. Beståndsdelar är från men inte begränsade till sektorer inklusive internettjänster, internethandel, internetsändningar, internetmedia, onlineannonsering, onlineresor, onlinespel, sökmotorer, sociala nätverk etc. INQQ är en modifierad börshandlad fond med börsvärde. de största positionerna låg på 8 % under den halvårsvisa omstruktureringen och balanserades om i juni och december.

Handla INQQ ETF

India Internet & Ecommerce ETF (INQQ ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. CMC Markets erbjuder emellertid handel i INQQ ETF.

Även AvaTrade erbjuder handel med India Internet & Ecommerce ETF (INQQ ETF) i form av CFDer. Till AvaTrade.

Även IG erbjuder emellertid handel i India Internet & Ecommerce ETF (INQQ ETF). Till IGs ETF Screener.

Största innehav

VärdepapperVikt %
MAKEMYTRIP LTD8.61%
RELIANCE INDUSTRIES LTD ORD8.21%
INFO EDGE INDIA LTD7.41%
INDIAN RAILWAY CATERING AND TOURISM CORPORATION LTD7.39%
FSN E-COMMERCE VENTURES LTD6.47%
TANLA PLATFORMS LTD5.99%
TRUECALLER AB-B W/I5.33%
PB FINTECH LTD4.77%
BRIGHTCOM GROUP LTD4.51%
ONE 97 COMMUNICATIONS LTD4.40%

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.