Följ oss

Nyheter

Inflödena till aktie-ETFer större än för hela 2020

Publicerad

den

ETF-industrin såg inflöden på totalt 251 miljarder dollar under första kvartalet, med 210 miljarder dollar som gick till aktie-ETFer. På mindre än fyra månader har investerare redan hällt mer pengar i ETF:er som spårar amerikanska aktier än de gjorde under hela 2020.

ETF-industrin såg inflöden på totalt 251 miljarder dollar under första kvartalet, med 210 miljarder dollar som gick till aktie-ETFer. På mindre än fyra månader har investerare redan hällt mer pengar i ETF:er som spårar amerikanska aktier än de gjorde under hela 2020.

Inflödet på 246 miljarder dollar i år översteg förra årets totala 231 miljarder dollar, enligt uppgifter sammanställda av Bloomberg. Börshandlade fonder har sett inflöden på mer än 26 miljarder dollar i april, efter att ha tagit in över 80 miljarder dollar både i februari och mars.

Med aktier som handlar nära all time high fortsätter kontanter att översvämmas till 6,2 biljoners ETF-marknad, särskilt från nya handlare som letar efter en bit av åtgärden när ekonomin återhämtar sig. Det har också ökat intresset för kategorin på grund av dess skatteeffektivitet och lägre kostnader i förhållande till fonder.

Den snabbaste björnmarknaden någonsin

“Investerare är vanligtvis långsamma när det gäller att köpa in efter en björnmarknad, och detta var den snabbaste björnmarknaden som registrerats”, säger Sam Stovall, chefsinvesteringstrateg på CFRA Research. “Marknaden går så bra och de föredrar aktie-ETFer framför traditionella fonder på grund av skattekonsekvenserna.”

I takt med att kontanter flödar in i ETF:er har debuten också ökat och den bästa starten på ett år på minst ett decennium uppnåtts, enligt uppgifter som Bloomberg sammanställt. I synnerhet nya emittenter har rullat ut många tematiska fonder, eftersom de försöker möta efterfrågan på detaljhandelsinvesterare för att satsa på heta marknadsnischer.

ETF-industrin lockade totalt 251 miljarder dollar under första kvartalet, med 210 miljarder dollar som går till aktier. Passivt förvaltade värdepappersfonder som spårar aktier har sett utflöden på 46,5 miljarder dollar i år och deras aktivt förvaltade motsvarigheter har sett cirka 11 miljarder dollar i utflöden, visar de senaste uppgifterna från Bloomberg Intelligence.

Ledande kapitalinflöden 2021 är två Vanguard Group-produkter – Vanguard S&P 500 ETF (VOO) och Vanguard Total Stock Market ETF (VTI), med 20,3 miljarder dollar respektive 13,7 miljarder dollar. BlackRock Incs iShares Core S&P 500 ETF (IVV) har lockat 10,8 miljarder dollar.

”Investerare fortsätter att flockas till aktie-ETFer för tillväxt och inkomst,” säger James Pillow, vd på Moors & Cabot Inc. ”Med de flesta skuldinstrument till negativa realavkastningar, medan S&P 500-beståndsdelar slår sina respektive resultatberäkningar med mer än 20% , det finns lite överraskning att pengar fortsätter att hälla på aktiemarknaderna. ”

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *