Följ oss

Nyheter

IA föreslår att ETF läggs till i branschklassificeringen

Publicerad

den

IA föreslår att ETF läggs till i branschklassificeringen

Brittiska Investment Association (IA) har föreslagit att den första gången ingår passiv vid sidan om aktiva fonder i branschklassificeringen av sektorer. För att kvalificera sig skulle de börshandlade fonderna behöva uppfylla samma överensstämmelseskriterier för brittiska/EU-länder som aktiva fonder, vilket effektivt öppnar medlemskap i mer än 200 börshandlade fonder. IA föreslår att ETF läggs till i branschklassificeringen

Investment Associations direktör för investeringar och kapitalmarknader, Galina Dimitrova sa: ”Vi övervakar fondmarknaden kontinuerligt för att se till att IA-sektorerna speglar det breda utbudet av produkter som förvaltningsindustrin måste erbjuda sparare. ”Det primära syftet med IA-sektorerna är att betjäna konsumenternas och deras rådgivares behov och att tillägg av ETF måste ske i deras bästa.”

En teknisk förändring

Adam Laird, som står för IA: s ETF-kommitté och som är Lyxor ETF: s strategiboss för norra Europa, sade att inkludering var en ”bit av en teknisk förändring” men att det bättre återspeglade hur människor faktiskt använde IA-data.

”Det var en av de viktigaste sakerna jag vill uppnå här, så jag är verkligen glad att de går ner på den här vägen”, sa han. ”Det kommer att göra det så lättare för enskilda investerare att hitta ETFer och hitta information.”

Samrådet kommer att vara öppet för återkoppling fram till slutet av januari 2019.

Visar en framsyn

Medverkställande direktör för ETF-tjänsteleverantören HANetf Hector McNeil tillade: ”Vi tycker att detta samråd från IA visar en framsyn och vi välkomnar flytten.

”Förbättra insynen på detta sätt kan säkert bara vara en bra sak för slutinvesterare, och vi hoppas att omfattningen av ETFer som ingår kan också utvidgas över tiden.”

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.