Följ oss

Nyheter

HANetf noterar 17 tematiska ETFer på Euronext Paris

Publicerad

den

HANetf, Europas första ”white label” UCITS ETF-emittent med full service, meddelar att de har passporterat 17 av sina 21 tematiska börshandlade fonder (ETF) till Frankrike och kommer att lista sina ETFer på Euronext Paris i början av december.

HANetf, Europas första ”white label” UCITS ETF-emittent med full service, meddelar att de har passporterat 17 av sina 21 tematiska börshandlade fonder (ETF) till Frankrike och kommer att lista sina ETFer på Euronext Paris i början av december.

De första 17 fonderna inkluderar ett antal som var först på den europeiska marknaden, inklusive Europas första moln-ETF, rymd-ETF, solenergi-ETF och flygbolags-ETF. De inkluderar också Europas första ETFer med en koldioxidkompensationsmekanism, HANzero™, där fondens koldioxidavtryck neutraliseras genom projekt som Topaiyo Conservation i Papua Nya Guinea och Musi River Hydro Plant i Indonesien. Denna funktion har fått varumärket HANzero™ och varje ETF med det i namnet är en koldioxidneutral investering.

Tillkännagivandet kommer direkt efter utnämningen av Yann Hericotte till den nyskapade rollen som chef för ETF-försäljning för Frankrike. HANetf listar för närvarande sitt tematiska sortiment, som är det mest omfattande i antal i Europa på London Stock Exchange, Borsa Italiana, Six och Deutsche Boerse och passporterat till Benelux, Norden, Polen och Spanien

Hector McNeil, co-CEO för HANetf sa: Frankrike är en stor och viktig ETF-marknad och genom att registrera vårt tematiska ETF-sortiment där och notera på Euronext Paris kommer franska investerare att få tillgång till ett bättre urval av spännande tematiska ETF:er och ESG ETF:er. Vi är glada över att kunna utöka vår distributionskapacitet här. Eftersom Frankrike är en mycket konkurrensutsatt marknad, ledd av de inhemska bankerna, beslutade vi att lansera först när vårt varumärke blev mer känt. Sedan vi listade vår första ETF, EMQQ, på drygt 3 år har vi vuxit till över 3 miljarder USD i AUM vilket gör oss till en av de snabbast växande leverantörerna i Europa.

Vi bestämde oss för första 17 ETFerna men vi förväntar oss att efterfrågan på fler ämnen med tiden. Gradvis vill vi bli den ledande ”value add-leverantören” med fokus på tematiska, smarta beta-, aktiva och krypto-ETP. Som en white label-leverantör förväntar vi oss också att addera franska kapitalförvaltare som vill använda vår plattform för att komma in på den europeiska ETF-marknaden på cirka 10 veckor.”

Brieuc Louchard, chef för ETF:er på Euronext, sa ”Vi är glada över att välkomna HANetf och dess utbud av tematiska ETF:er till Euronext Paris. Dessa ETF:er lägger till det mångsidiga utbudet av fonder som finns på våra marknader och lyfter fram Euronext som en förstklassig noterings- och handelsplats för ETFer i Europa.”

HANetf har etablerat sig som en unik ETF-leverantör på den europeiska marknaden. Det är Europas första kompletta white label ETF-företag som ger kapitalförvaltare en mycket kostnads- och tidseffektiv väg att ta sig in på ETF-marknaden. I år har HANetf lanserat 18 nya produkter och ökat sina förvaltade tillgångar från 1,1 miljarder USD till över 3 miljarder USD AUM, en ökning med över 167 procent sedan början av 2021.

Produktsortiment

HANetf har registrerat följande fonder i Frankrike och kommer att notera följande ETFer på Euronext Paris i mitten av december:

FondKortnamnISIN
EMQQ Emerging Markets Internet &Ecommerce UCITS ETF EMQQ IE00BFYN8Y92
HAN-GINS Tech Megatrend Equal Weight UCITS ETF ITEK IE00BDDRF700
iClima Global Decarbonisation Enablers UCITS ETF CLMA 
IE00BNC1F287
Digital Infrastructure and Connectivity UCITS ETF DIGI IE00BL643144
HAN-GINS Cloud Technology Equal Weight UCITS ETF SKYY IE00BDDRF924
HAN-GINS Indxx Healthcare Megatrend Equal Weight UCITS ETF WELL 
IE00BJQTJ848
Saturna Al-Kawthar Global Focused Equity UCITS ETF AMAL 
IE00BMYMHS24
Airlines, Hotels, Cruise Lines UCITS ETF TRYP IE00BMFNW783
Global Online Retail UCITS ETF IBUY 
IE00BN7JGL35
Solar Energy UCITS ETF TANN IE00BMFNWC33
Saturna Sustainable ESG Equity HANzeroTM UCITS ETFSESG IE00BMGRZP89
Fischer Sports Betting and iGaming UCITS ETF BETS 
IE00BNTVVW33
Purpose Enterprise Software ESG-S UCITS ETF SOFT IE00BMQ8YQ50
iClima Distributed Renewable Energy UCITS ETF DGEN 
IE00BLCH4S17
HANetf S&P Global Clean Energy Select HANzeroTM UCITS ETF ZERO IE00BLH3CQ86
AuAg ESG Gold Mining UCITS ETF ESGO IE00BNTVVR89
Cleaner Living ESG-S UCITS ETF DTOX 
IE00BMFNWJ02

Handla HANetfs produkter

HANetfs produkter är som nämnts även noterade på tyska Xetra, vilket är en börs om de flesta svenska banker och nätmäklare erbjuder handel på. Långt från alla kan erbjuda handel på Euronext Paris.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *