Följ oss

Nyheter

WisdomTree lanserar en trio av ETPer för kryptovalutakorgar

Publicerad

den

WisdomTree har utökat sitt produktsortiment för digitala tillgångar med lanseringen av tre nya fysiskt uppbackade ETPer för kryptovalutakorgar. WisdomTrees nya ETPer är positionerade för att fånga potentialen för framtida tillväxtmöjligheter över hela kryptoekosystemet

WisdomTree har utökat sitt produktsortiment för digitala tillgångar med lanseringen av tre nya fysiskt uppbackade ETPer för kryptovalutakorgar. WisdomTrees nya ETPer är positionerade för att fånga potentialen för framtida tillväxtmöjligheter över hela kryptoekosystemet

WisdomTree Crypto Market, WisdomTree Crypto Altcoins och WisdomTree Crypto Mega Cap Equal Weight ETP, noterades idag på SIX, den schweiziska börsen och Börse Xetra, och är passporterade för försäljning över hela Europeiska Unionen. ETPerna spårar proprietära index utvecklade av WisdomTree i samarbete med CF Benchmarks.

WisdomTree Crypto Market (BLOC/WBLC)

BLOC/WBLC är en free float marknadsvärdevägd ETP, som ger exponering mot en diversifierad korg av kryptotillgångar som representerar cirka 70 % av marknadsvärdet för kryptovaluta. Denna produkt är designad för dem som letar efter en bred exponering mot den flytande, etablerade delen av kryptomarknaden. ETPens underliggande index består för närvarande av Bitcoin, Ethereum, Cardano, Bitcoin Cash, Litecoin, Polkadot och Solana.

ETPen balanserar om på årsbasis för att fånga farten på marknaden för ekosystem för digitala tillgångar när den växer. På grund av marknadsvärdet för Bitcoin och Ethereum är den kombinerade viktningen av dessa kryptotillgångar i ETP:n begränsad till 75 %, med individuella beståndsdelar begränsat till en maxvikt på 45 % och en minsta allokering på 2,5 % per kryptotillgång. BLOC/WBLC har en total kostnadskvot (TER) på 1,45 %.

WisdomTree Crypto Altcoins (WALT/ALTC)

WALT/ALTC är en free float marknadsvärdevägd ETP som ger exponering mot en diversifierad korg av altcoins. ETP ger exponering mot stora mynt exklusive BTC och ETH och designades för investerare som redan har exponering mot megacap-mynten (BTC & ETH) och vill diversifiera sin exponering utan att ändra sina befintliga innehav. ETP:s underliggande index består för närvarande av Cardano, Bitcoin Cash, Litecoin, Polkadot och Solana.

ETPen balanserar också om på årsbasis för att fånga farten på marknaden för digitala tillgångars ekosystem när den växer. Enskilda beståndsdelar är begränsade till en maxvikt på 50 % och en minsta allokering på 2,5 % per kryptotillgång. WALT/ALTC har en TER på 1,45 %.

WisdomTree Crypto Mega Cap Equal Weight ETP (MEGA/WMEG)

MEGA/WMEG ger en likaviktad allokering till mega cap kryptotillgångar, för närvarande Bitcoin (BTC) och Ethereum (ETH) med en kvartalsvis ombalansering. Det är den lägsta fysiskt säkrade kryptovalutakorgen ETP i Europa, med en TER på 0,95 %.

ETPen ger investerare ett enkelt, säkert och kostnadseffektivt sätt att få exponering mot megacap-delen av kryptovalutamarknaden. WisdomTree förväntar sig att denna produkt kommer att tilltala dem som söker diversifierad exponering mot de mest etablerade kryptovalutorna och investerare som vill fånga potentiella överprestationer som levereras genom att regelbundet ombalansera tillbaka till en likaviktad exponering.

Genom WisdomTrees kryptovaluta ETP:er kan investerare enkelt komma åt en rad kryptotillgångar utan att behöva hålla dem direkt, lagra privata åtkomstnycklar eller interagera med blockkedjan eller digital valutainfrastruktur på något sätt. Investerare får också tillgång till lagringslösningar av institutionell kvalitet utan att de själva behöver konfigurera det med en förvaringsinstitut. För att säkerställa den högsta säkerhetsnivån utnyttjar WisdomTree reglerade, institutionella förvaringsinstitut av digital valuta som upprätthåller mycket säkra kylförvaringsanläggningar.

WALT/ALTC, MEGA/WMEG och BLOC/WBLC är passporterade för försäljning i Österrike, Belgien, Danmark, Finland, Frankrike, Tyskland, Italien, Irland, Luxemburg, Nederländerna, Norge, Spanien, Sverige och Schweiz.

Produktinformation

ListningsnamnTERBörsValutaKortnamnISIN
WisdomTree Crypto Mega Cap Equal Weight0.95%SIXUSD, CHF EURMEGAGB00BMTP1733
WisdomTree Crypto Mega Cap Equal Weight0.95%Börse XetraEURWMEGGB00BMTP1733
WisdomTree Crypto Market1.45%SIXUSD, CHF EURBLOCGB00BMTP1626
WisdomTree Crypto Market1.45%Börse XetraEURWBLCGB00BMTP1626
WisdomTree Crypto Altcoins1.45%SIXUSD, CHF EURWALTGB00BMTP1519
WisdomTree Crypto Altcoins1.45%Börse XetraEURALTCGB00BMTP1519

Handla WALT/ALTC

WisdomTree Crypto Altcoins (WALT/ALTC) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra och SIX Swiss Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Handla MEGA/WMEG

WisdomTree Crypto Mega Cap Equal Weight ETP (MEGA/WMEG) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra och SIX Swiss Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Handla BLOC/WBLC

WisdomTree Crypto Market (BLOC/WBLC) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra och SIX Swiss Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.