Följ oss

Nyheter

Uniswap ETP börjar handlas på NGM 1 december

Publicerad

den

Valour Inc (Valour), emittenten av ETP:er för digitala tillgångar, tillkännager idag att deras Valour ETP, Valor Uniswap SEK (VALOUR UNISWAP (UNI) SEK - CH1114178754) kommer att börja handlas på Nordic Growth Market (NGM). Handeln påbörjas onsdagen den 1 december.

Valour Inc (Valour), emittenten av ETP:er för digitala tillgångar, tillkännager idag att deras Valour ETP, Valor Uniswap SEK (VALOUR UNISWAP (UNI) SEK – CH1114178754) kommer att börja handlas på Nordic Growth Market (NGM). Handeln påbörjas onsdagen den 1 december.

Valor lanserade sin eurodenominerade Valour Uniswap ETP på Frankfurt Boerse i oktober, den första Uniswap ETP i världen. Dess produkt i svenska kronor (SEK), Valor Uniswap (UNI) SEK, noterad på NGM gör det möjligt för nordiska investerare att för första gången enkelt och säkert få exponering mot UNI, den infödda symbolen för världens största decentraliserade börs, Uniswap, via sin bank eller mäklare.

Uniswap, världens mest populära decentraliserade börs (DEX), har upplevt oöverträffad tillväxt, med för närvarande $4,13 miljarder i total value locked (TVL) plattformen. Ett protokoll med öppen källkod byggt på Ethereum blockchain, det är en likviditetsleverantör för handel med tokens på Ethereum-nätverket känt som ERC-20-tokens. I november passerade Uniswap-protokollet 600 miljarder dollar i total handelsvolym sedan lanseringen i november 2018, enligt Uniswap Labs.

Valors VD Diana Biggs sa: ”Den nordiska investeringsmarknaden för digitala tillgångar är en av de mest utvecklade i världen, med stark likviditet och engagerade deltagare. Vi valde att lansera Valor här i december 2020 och vi listar nu vår banbrytande UNI SEK-produkt så att investerare kan dra nytta av den tillväxt som Uniswap upplever. På Valour är vårt uppdrag att ge investerare möjlighet att få exponering mot innovationsområden, särskilt till decentraliserad finans (DeFi). Vår Uniswap ETP, världens första, gör just det.

Vi är extremt hausse på DeFi och arbetar hårt för att få ut fler innovativa produkter som Valor Uniswap på marknaden, vilket gör detta viktiga ekosystem av innovation tillgängligt via vanliga investeringskanaler för de nordiska marknaderna.”

I november nådde Valour 370 miljoner USD i förvaltat kapital (”AUM”) från handeln med sina produkter på Nordic Growth Market (NGM) och Frankfurtbörserna. Denna prestation markerar en exceptionell första elva månader av 2021, som har sett AUM växa med mer än 4000% sedan början av året.

Genom att få exponering mot digitala tillgångar via Valour drar investerare nytta av standardiseringen, riskminskningen och operativ effektivitet hos en centralt rensad produkt noterad på en reglerad börs. För varje produkt som köps och säljs på NGM köper Valour motsvarande belopp av den underliggande tillgången, vilket innebär att produkterna alltid är helt backade.

Om Valour Uniswap (UNI) SEK

Valor Uniswap (UNI) SEK är världens första fullt säkrade, passiva investeringsprodukt med Uniswaps infödda token, UNI, som sin underliggande tillgång. Valour Uniswap SEK ETP (ISIN-kod CH1114178754), kommer att handlas på Nordic Growth Market, en reglerad börs i Sverige. Valour Uniswap SEK kan köpas via banker eller mäklare på samma sätt som alla andra värdepapper.

Genom att Valour Uniswap (UNI) SEK handlas på NGM blir det möjligt för institutioner och privatpersoner att investera i Uniswap (UNI) lika enkelt som att köpa aktier från sin bank eller mäklare.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.