Följ oss

Nyheter

Handla ETFer hos Nordea

Publicerad

den

Handla ETFer hos Nordea

Det går att handla ETFer hos Nordea, precis som hos de flesta andra banker och fondkommissionärer.

Nordea har en plattform, och i denna handelstjänst erbjuder denna bank tusentals olika ETFer. Det går att handla ETFer med fokus på räntemarknaden, aktiemarknaden, landspecifika ETFer och börshandlade fonder med fokus på olika branscher. Att handla ETFer hos Nordea sker endera i Nordea Investor och nätbanken.

Handelstjänst

Handeln med ETFer sker på börsen, därav namnet, börshandlade fonder. Av den anledningen måste du ha ett ett värdeandelskonto och en handelstjänst innan du börjar handla hos Nordea. Många väljer att öppna ett Investeringssparkonto hos Nordea. Det finns emellertid flera olika typer av konton så kontrollera vilket som passar dig bäst. Du kan börja med en avgiftsfri handelstjänst. Ett värdeandelskonto i Nordea är också avgiftsfritt om du handlar minst en gång per kvartal.

Vi har hört många säga att de inte tycker om gränssnittet i Nordeas handelsplattform. Däremot är de flesta mycket positiva till det låga courtage som Nordea har, det kan vara så lågt som 0,06 procent. Minimicourtaget kommer med ett lägsta belopp om 1 SEK och ett högsta belopp om 99 SEK.

En annan positiv sak med Nordea är deras snabba hantering av skatten på kapitalförsäkringar. Nordea betalar tillbaka denna på bara några veckor. För andra aktörer tar detta upp till två år. I realiteten betyder detta att Nordea ligger ute med dessa pengar för sina kunders räkning. Hur det fungerar när banken inte lyckas med att få restitution för all skatt vet vi däremot inte.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.