Följ oss

Nyheter

H4ZS ETF köper aktier i de största företagen i Mexiko

Publicerad

den

smålet för HSBC MSCI Mexico Capped UCITS ETF (H4ZS ETF) är att replikera utvecklingen för MSCI Mexico Capped Index ("indexet"), samtidigt som tracking error mellan fondens och indexets resultat så långt som möjligt minimeras.

Investeringsmålet för HSBC MSCI Mexico Capped UCITS ETF (H4ZS ETF) är att replikera utvecklingen för MSCI Mexico Capped Index (”indexet”), samtidigt som tracking error mellan fondens och indexets resultat så långt som möjligt minimeras. Indexet är ett marknadsvärdevägt index utformat för att mäta resultatet för de största börsnoterade företagen i Mexiko, enligt definitionen av indexleverantören.

Mexikanska aktiemarknader anses vara tillväxtmarknader och är följaktligen föremål för specifika riskfaktorer. För att uppnå sitt investeringsmål kommer fonden att sträva efter att investera indexets beståndsdelar i generellt sett samma proportioner som de ingår i indexet.

Beskrivning av HSBC MSCI Mexico Capped UCITS ETF USD

HSBC MSCI Mexico Capped UCITS ETF USD investerar i aktier med fokus på Mexiko. Utdelningarna i fonden delas ut till investerarna (halvårsvis).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,50 % p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). HSBC MSCI Mexico Capped UCITS ETF USD är en mycket liten ETF med tillgångar på 11 miljoner euro under förvaltning. H4ZS ETF är äldre än 5 år och har hemvist i Irland.

Handla H4ZS

HSBC MSCI Mexico Capped UCITS ETF USD (H4ZS ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
London Stock ExchangeGBXHMEX
London Stock ExchangeUSDHMED
SIX Swiss ExchangeUSDHMEX
XETRAEURH4ZS

Största innehav

FöretagVikt %
America Movil SAB de CV20.29%
Wal Mart de Mexico SAB de CV12.23%
Grupo Financiero Banorte SAB de CV10.66%
Fomento Economico Mexicano SAB de CV10.25%
Grupo Mexico SAB de CV8.54%
Cemex SAB de CV6.47%
Grupo Aeroportuario del Pacifico SAB de CV3.36%
Grupo Televisa SAB3.29%
Grupo Bimbo SAB de CV3.07%
Grupo Aeroportuario del Sureste SAB de CV2.82%

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.