Följ oss

Nyheter

H4ZR ETF för investeringar på den kanadensiska aktiemarknaden

Publicerad

den

HSBC MSCI CANADA UCITS ETF (H4ZR ETF) syftar till att så nära som möjligt följa avkastningen för MSCI Canada Index (”Indexet”). Fonden kommer att investera i eller få exponering mot aktier i företag som utgör indexet.

HSBC MSCI CANADA UCITS ETF (H4ZR ETF) syftar till att så nära som möjligt följa avkastningen för MSCI Canada Index (”Indexet”). Fonden kommer att investera i eller få exponering mot aktier i företag som utgör indexet.

Investeringspolicy

Indexet består av de största börsnoterade företagen i Kanada, enligt definitionen av indexleverantören. Fonden kommer att förvaltas passivt och kommer att sträva efter att investera i bolagens aktier i generellt sett samma proportion som i indexet. Det kan dock finnas omständigheter då det inte är möjligt eller praktiskt för fonden att investera i alla beståndsdelar i indexet.

Om fonden inte kan investera direkt i de företag som utgör indexet kan den få exponering genom att använda andra investeringar såsom depåbevis, derivat eller fonder. Fonden kan investera upp till 35 % av sina tillgångar i värdepapper från en enda emittent under exceptionella marknadsförhållanden. Fonden kan investera upp till 10 % av sina tillgångar i totalavkastningsswappar och differenskontrakt. Fonden kan investera upp till 10 % av sina tillgångar i andra fonder, inklusive HSBC-fonder.

Beskrivning av HSBC MSCI Canada UCITS ETF USD

HSBC MSCI Canada UCITS ETF USD investerar i aktier med fokus på Kanada. Utdelningen i fonden delas ut till investerarna (halvårsvis).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,35 % p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). HSBC MSCI Canada UCITS ETF USD är en stor ETF med tillgångar på 620 miljoner GBP under förvaltning. H4ZR ETF är äldre än 5 år och har hemvist i Irland.

Handla H4ZR ETF

HSBC MSCI Canada UCITS ETF USD (H4ZR ETF)

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
London Stock ExchangeGBXHCAN
Stuttgart Stock ExchangeEURH4ZX
Euronext ParisEURHCAN
London Stock ExchangeUSDHCAD
SIX Swiss ExchangeUSDHCAN
SIX Swiss ExchangeCADHCAN
XETRAEURH4ZR

Största innehav

VärdepapperVikt %
SHOPIFY SUBORDINATE VOTING ORD SHS CLASS A8.15% 
ROYAL BK CANADA ORD7.34% 
TORONTO DOMINION ORD6.53% 
CDN NATL RAILWAY ORD4.68% 
ENBRIDGE ORD4.20% 
BNS ORD3.94% 
BROOKFIELD ASSET MANAGMENT ORD3.84% 
BANK OF MONTREAL ORD3.48% 
CDN IMPERIAL BK2.69% 
TC ENERGY CORP ORD2.62% 

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *