Följ oss

Nyheter

GranitShares XOUT ETF når 100 MUSD i förvaltat kapital

Publicerad

den

GranitShares XOUT ETF når 100 MUSD i förvaltat kapital

GraniteShares XOUT U.S. Large Cap ETF (NYSE Arca: XOUT) en prisbelönt smart beta-aktiefond som lanserades av GraniteShares och XOUT Capital®. XOUT ETF har nått över 100 miljoner dollar i förvaltat kapital (AUM) under sitt andra handelsår.

XOUT lanserades den 7 oktober 2019. Denna fond tar en ny strategi för passiva ETF-investeringar genom att försöka undvika att förlorare störs av teknisk innovation snarare än att välja vinnare. XOUT-metoden undersöker de 500 största amerikanska företagen och exkluderar de nedre 250 aktierna som bedöms vara mest utsatta med hjälp av ett reglerbaserat, kvantitativt driven ramverk.

Sedan fondens början har XOUT-indexet avkastat 49,33% jämfört med S&P 500:s avkastning på 33,70%. Detta resulterar i 15,63% outperformance. Under 2020 var Exxon XOUTs mest framgångsrika marknadseliminering, vilket resulterade i 0,45% outperformance. Enligt XOUTs återbalans Q1 2021 är J.P.Morgan, Exxon och Verizon bland fondens största uteslutna företag.

”COVID-19-pandemin har bara påskyndat den växande förgreningen mellan företag som är anpassningsbara till dagens miljö för tekniska förändringar och de som släpar efter i innovation”, säger Will Rhind, grundare och VD för GraniteShares. ”XOUT har utnyttjat denna trend genom att förutse företag som står inför det största hotet om störningar och eliminera dem från portföljen.”

GraniteShares XOUT U.S. Large Cap ETF (NYSE Arca: XOUT) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i GraniteShares XOUT U.S. Large Cap ETF (NYSE Arca: XOUT).

Läs mer om ETFer från IG

CFDer är komplexa finansiella instrument och att investera i dem innebär en stor risk att snabbt förlorar pengar på grund av hävstången. 75 procent av icke-professionella kunder förlorar pengar när de handlar med dessa produkter. Du bör överväga om du förstår hur CFDer fungerar och om du har råd att ta risken att förlora dina pengar.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *