Följ oss

Nyheter

Global X lanserar två nya fonder för exponering mot ren energi

Publicerad

den

Trots covid-19-pandemin utökas förnybar kapacitet 2020 med 260 GW, en ökning med mer än 45% från 2019. Höjande tidsfrister för exponering mot ren energi kommer sannolikt att driva denna tillväxt ytterligare. Investerarens motivation att gå med i trenden för tematiska investeringsstrategier är fortfarande hög.

Trots covid-19-pandemin utökas förnybar kapacitet 2020 med 260 GW, en ökning med mer än 45% från 2019. Höjande tidsfrister för exponering mot ren energi kommer sannolikt att driva denna tillväxt ytterligare. Investerarens motivation att gå med i trenden för tematiska investeringsstrategier är fortfarande hög.

Som en av de viktigaste aktörerna inom tematiska investeringar släpper Global X ETF två nya ETFer samtidigt som spårar företag som utvecklar sol- och vindkraftsteknik som förväntas bekämpa global uppvärmning. De två ETFerna är Global X Solar ETF (RAYS) och Global X Wind Energy ETF (WNDY). Båda ETFerna spårar underliggande Solactive -index och började handlas på Nasdaq den 9 september 2021.

Solen är i centrum av solsystemet och strålar ut energi som ett resultat av kärnfusion. Solenergi är mycket effektiv och den viktigaste energikällan för livet på jorden. Enligt Internationella energibyråns prognos förväntas cirka 145 GW ny Photo Voltaic -expansion 2021 och uppgår till totalt 270 GW. Solactive Solar Index spårar de 50 mest relevanta företagen inom solenergibranschen. Endast företag med minst 50% av sina intäkter i följande segment är berättigade till inkluderingen: Solenergimaterial, solenergisystem och komponenter, solenergiproduktion, solteknik och installation av solenergi, integration och underhåll. En uteslutningsmetod baserad på FN: s Global Compact -principer kommer att tillämpas efter screening.

Vindindustrin har också bevittnat imponerande tillväxt de senaste åren. Biden -administrationen i USA har fastställt en 2030 -plan för vindkraftsinfrastruktur till havs, vilket kommer att driva efterfrågan på leveranser till en ny nivå. Den globala vindenergimarknaden värderades till 62,1 miljarder USD 2019, och det beräknas att industrin år 2027 expanderar med en tillväxttakt på 9,3% varje år. Solactive Wind Energy Index spårar de 25 bästa vindkraftsföretagen med rent spel som har minst 50% av sina intäkter från vindkraftsaktiviteter, inklusive: Vindenergisystem, Vindkraftsproduktion, Vindenergiteknik, Vindkraftintegration och underhåll. En uteslutningsmetod baserad på FNs Global Compact -principer kommer att tillämpas efter screening.

Alla index härleder sina beståndsdelar via Solactives proprietära naturliga språkbehandlingsalgoritm ARTIS®. ARTIS® använder avancerade algoritmer för att analysera stora mängder offentliga dokument som utvärderar företagens exponering för olika teman eller ämnen. Det sofistikerade förfarandet upptäcker inte bara potentiella indexbeståndsdelar som överväger ett företags exponering för ett tema utan rankar också dess betydelse för själva ämnet eller branschen. Dessutom har båda indexen en ESG -screening för överensstämmelse med FN: s Global Compact -principer från ESG -leverantören Minerva Analytics Ltd.

Handla WNDY ETF

Global X Wind Energy ETF (WNDY) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i WNDY. Till IGs ETF Screener.

Även CMC Markets erbjuder handel med Global X Wind Energy ETF (WNDY) i form av CFDer. Till  CMC Markets

Handla RAYS ETF

Global X Solar ETF (RAYS) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i RAYS ETF. Till IGs ETF Screener.

Även CMC Markets erbjuder handel med Global X Solar ETF (RAYS) i form av CFDer. Till  CMC Markets

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *