Följ oss

Nyheter

BITQ ETF spårar företag som arbetar för en kryptoaktivt decentraliserad ekonomi

Publicerad

den

Bitwise Crypto Industry Innovators ETF (BITQ ETF) lyckas passivt spåra ett modifierat index med marknadsvärde för globala företag som stöder en kryptoaktivt aktiverad decentraliserad ekonomi.

Bitwise Crypto Industry Innovators ETF (BITQ ETF) lyckas passivt spåra ett modifierat index med marknadsvärde för globala företag som stöder en kryptoaktivt aktiverad decentraliserad ekonomi. Bitwise Crypto Industry Innovators ETF (BITQ ETF), som handlas på NYSEArca, är en utdelande ETF. Denna börshandlade fond kommer med en årlig förvaltningskostnad på 0,85 procent.

BITQ Factset Analytics Insight

BITQ äger inte kryptovalutor. Fonden erbjuder en pick-and-shovel-strategi för kryptoinvesteringar genom att spåra ett index på 30 kryptoföretag från hela världen, inklusive tillväxtmarknader. En grupp individer som är associerade med fondemittenten bestämmer vilka företag som uppfyller de nödvändiga kriterierna för respektive klassificering i indexet. Företagen är uppdelade i två nivåer.

Tier 1-aktier anses vara ”Crypto Innovators” eller renodlade företag som får mer än 75% av sina intäkter direkt i kryptotillgångar.

Tier 2-aktier är stora företag med diversifierade affärsintressen som inkluderar minst ett betydande företag fokuserat på kryptoekonomin. Fonden väljer de 20 största Tier 1 och 10 största Tier 2 företagen. Tier 1-företag är marknadsvärdevägda, medan Tier 2-företag vägs lika. Indexet rekonstitueras och balanseras om kvartalsvis.

Varför investera i BITQ

Precis som e-handel och mobil förändrade hur världen fungerar, skapar bitcoin och krypto störande förändringar idag. Bitwise Crypto Industry Innovators ETF (NYSE: BITQ) kan potentiellt hjälpa investerare att dra nytta av denna innovationsvåg.

Cryptoaktier, inte mynt

BITQ ger fokuserad exponering mot kryptoekonomin utan komplikationer av att hålla kryptotillgångar direkt.

En traditionell ETF

BITQ är en traditionell, reglerad börshandlad fond som ger dig enkelhet och användarvänlighet. Det är allmänt tillgängligt idag.

Index byggt av experter

Bitwise är en av de största cryptoassetförvaltarna, med över 1,5 miljarder dollar i AUM. Indexet utnyttjar Bitwises branschkompetens för att identifiera vad de tror är de rätta företagen i rymden.

Handla BITQ ETF

Bitwise Crypto Industry Innovators ETF (BITQ ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i BITQ ETF. Till IGs ETF Screener.

Även CMC Markets erbjuder handel med Bitwise Crypto Industry Innovators ETF (BITQ ETF) i form av CFDer. Till  CMC Markets

För europeiska investerare kan eventuellt VanEck Vectors Digital Assets Equity UCITS ETF (DAVV ETF) som investerar i aktier med fokus på digitala tillgångar från hela världen vara ett alternativ.

Största innehav

NamnKortnamnVikt %
MICROSTRATEGYMSTR13.13%
COINBASE GLOBAL INC -CLASS ACOIN10.25%
SILVERGATE CAPITALSI8.83%
MARATHON DIGITAL HOLDINGSMARA5.58%
BITFARMSBITF CN5.42%
RIOT BLOCKCHAINRIOT5.05%
HIVE BLOCKCHAIN TECHHIVE CN4.91%
HUT 8 MININGHUT CN4.50%
GALAXY DIGITAL HOLDIGLXY CN4.00%
ARGO BLOCKCHAINARB LN3.58%

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.