Följ oss

Nyheter

Global X ETFs utökar sitt sortiment tematiska UCITS ETFer i Schweiz

Publicerad

den

Global X ETFs utökar sitt tematiska tillväxtsortiment i Schweiz med lanseringen av 10 ytterligare tematiska UCITS ETFer.

Global X ETFs utökar sitt tematiska tillväxtsortiment i Schweiz med lanseringen av 10 ytterligare tematiska UCITS ETFer.

Global X ETFs, en ledande global leverantör av börshandlade fonder (ETF), tillkännagav idag lanseringen av 10 nya europeiskt noterade UCITS ETF:er på SIX Swiss Exchange, vilket gör företaget till en av de största tematiska ETF-emittenterna i Europa efter antal produkter. Sedan tidigare har Global X listat flera tematiska ETFer på London Stock Exchange.

De nya UCITS ETFerna återspeglar Global Xs starka engagemang för den schweiziska marknaden och företagets senaste drag för att erbjuda investerare över hela världen intelligenta investeringslösningar.

Global X, som tillkännagav sin formella entré till europeiska marknader i december 2020 och den schweiziska marknaden i augusti 2021, lägger till sitt befintliga utbud tematiska UCITS ETFer – Global X Video Games & E-Sports UCITS ETF (HERU) och Global X Telemedicine & Digital Health UCITS ETF (EDOC) – med följande 10 ytterligare tematiska produkter:

ETFKortnamnIndexExpense Ratio
Global X Robotics & Artificial Intelligence UCITS ETFBOTZIndxx Global Robotics & Artificial
Intelligence Thematic v2 Index

0.50%
Global X Cybersecurity UCITS ETFBUGIndxx Cybersecurity v2 Index0.50%
Global X Cloud Computing UCITS ETFCLOUIndxx Global Cloud Computing v2
Index

0.55%
Global X CleanTech UCITS ETFCTEKIndxx Global CleanTech v2 Index0.50%
Global X Autonomous & Electric
Vehicles UCITS ETF
DRVESolactive Autonomous & Electric
Vehicles v2 Index

0.50%
Global X E–commerce UCITS ETFEBIZSolactive E–commerce v2 Index0.50%
Global X FinTech UCITS ETFFINXIndxx Global FinTech v2 Thematic
Index

0.60%
Global X Genomics & Biotechnology
UCITS ETF
GNOMSolactive Genomics v2 Index0.50%
Global X U.S. Infrastructure
Development UCITS ETF
PAVEIndxx U.S. Infrastructure
Development v2 Index

0.47%
Global X Internet of Things UCITS ETFSNSRIndxx Global Internet of Things
Thematic v2 Index

0.60%

Den växande familjen av Thematic Growth-produkter i Schweiz utnyttjar Global Xs väletablerade expertis inom tematiska investeringar – med över ett decenniums erfarenhet och mer än 30 riktade tematiska produkter på den amerikanska marknaden, som representerar mer än 21 miljarder USD i tillgångar under förvaltning. De nya UCITS ETFerna återspeglar alla kraftfulla trender på makronivå som stör den globala ekonomin och ger investerare riktad tillgång till de företag som potentiellt kan dra nytta av att dessa globala trender förverkligas.

Luis Berruga, VD, kommenterade: ”Under de senaste åren har Global X utvecklat infrastrukturen för att vara en ledande ETF-emittent, inte bara i USA utan på nyckelmarknader i Europa och runt om i världen. Den här senaste lanseringen är representativ för företagets engagemang för den schweiziska marknaden och vi är glada över att kunna erbjuda schweiziska investerare riktad exponering mot företag runt om i världen som driver långsiktiga, paradigmskiftande teman i form av totalt 12 UCITS-ETF:er. ”

”Digital omvandling av den globala ekonomin fortsätter att vara en viktig drivkraft för förändring genom hela värdekedjan, och utmanar traditionella investeringsramar. Att korrekt fånga företag som är ledande inom störande teman kräver en framåtblickande investeringsmetod för att identifiera de snabbväxande trenderna under det kommande decenniet, säger Rob Oliver, chef för affärsutveckling i Europa.

”Genom tematisk investering kan schweiziska investerare få riktad exponering för vissa störande teman som Internet of Things (IoT), Robotics and Artificial Intelligence (AI), e-handel och 5G, och vi förväntar oss att se enorma investeringar och framsteg i dessa teman under det kommande decenniet.”

Handla Global Xs ETFer

De flesta av Global X börshandlade fonder i Europa kan endast handlas på London Stock Exchange eller SIX Swiss Exchange. Det är marknader som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *