Följ oss

Nyheter

Global X tar ytterligare sju tematiska ETFer till Europa

Publicerad

den

Global X ETFs, en ledande global leverantör av Exchange-Traded Funds (ETFer), tillkännagav i går expansionen av sin europeiska verksamhet och tar sju nya tematiska ETFer till Europa. Dessa sju nya europeiska UCITS ETFer är ännu så länge bara noterade på London Stock Exchange, vilket gör företaget till en av de största tematiska ETF-emittenterna i Europa efter antal produkter.

Global X ETFs, en ledande global leverantör av Exchange-Traded Funds (ETFer), tillkännagav i går expansionen av sin europeiska verksamhet och tar sju nya tematiska ETFer till Europa. Dessa sju nya europeiska UCITS ETFer är ännu så länge bara noterade på London Stock Exchange, vilket gör företaget till en av de största tematiska ETF-emittenterna i Europa efter antal produkter. HANetf har över 20 och iShares har tolv i Europa. De nya UCITS ETF:erna återspeglar Global Xs starka engagemang för den europeiska marknaden och företagets senaste drag för att erbjuda investerare över hela världen intelligenta investeringslösningar.

Global X, som tillkännagav sin formella entré till europeiska marknader i december 2020, lägger till sitt befintliga tematiska utbud av fem UCITS ETFer med följande sju tematiska ETFer till Europa.

FondKortnamnIndexExpense Ratio
Global X Robotics & Artificial Intelligence UCITS ETFBOTZIndxx Global Robotics & Artificial Intelligence Thematic v2 Index0.50%
Global X Cybersecurity UCITS ETFBUGIndxx Cybersecurity v2 Index0.50%
Global X CleanTech UCITS ETFCTEKIndxx Global CleanTech v2 Index0.50%
Global X Autonomous & Electric Vehicles UCITS ETFDRVESolactive Autonomous & Electric Vehicles v2 Index0.50%
Global X E-commerce UCITS ETFEBIZSolactive E-commerce v2 Index0.50%
Global X FinTech UCITS ETFFINXIndxx Global FinTech Thematic v2 Index0.60%
Global X Internet of Things UCITS ETFSNSRIndxx Global Internet of Things Thematic v2 Index0.60%

Luis Berruga, VD, kommenterade: ”Under de senaste åren har Global X utvecklat infrastrukturen för att vara en ledande ETF-emittent, inte bara i USA utan på nyckelmarknader i Europa och runt om i världen. Den här senaste lanseringen är representativ för företagets snabba europeiska tillväxt och vi är glada över att kunna erbjuda investerare riktad exponering mot företag runt om i världen som driver långsiktiga, paradigmskiftande teman i form av totalt 12 UCITS-ETF:er.”

Digital omvandling av den globala ekonomin fortsätter att vara en viktig drivkraft för förändring genom hela värdekedjan, och utmanar traditionella investeringsramar. Att korrekt fånga företag som är ledande inom störande teman kräver en framåtblickande investeringsmetod för att identifiera de snabbväxande trenderna under det kommande decenniet, säger Rob Oliver, chef för affärsutveckling i Europa. ”Genom tematiska investeringar kan investerare få riktad exponering för vissa störande teman som Internet of Things (IoT), Robotics and Artificial Intelligence (AI), e-handel och 5G, och vi förväntar oss att se enorma investeringar och framsteg inom dessa teman under det kommande decenniet.”

BOTZ: Global X Robotics & Artificial Intelligence UCITS ETF

Global X Robotics & Artificial Intelligence UCITS ETF (BOTZ), som följer Indxx Global Robotics & Artificial Intelligence Thematic v2 Index, försöker investera i företag som potentiellt kan dra nytta av ökad användning av robotik och artificiell intelligens (AI). Fonden inkluderar företag som arbetar med industriell robotik och automation, icke-industriella robotar och autonoma fordon. Handelskonflikter och Covid19-pandemin fick företag att ifrågasätta sin leveranskedjas integritet. Automatisering kan vara en katalysator vid reshoring, vilket gör att företag kan kompensera en del av tillverkningskostnaderna. Industrirobotförsäljningen växte med en sammansatt årlig tillväxttakt (CAGR) på 15 % från 2013 till 2019.

BUG: Global X Cybersecurity UCITS ETF

Global X Cybersecurity UCITS ETF (BUG), spårar Indxx Cybersecurity v2 Index som försöker investera i företag som kan dra nytta av den ökade användningen av cybersäkerhetsteknologi. BUG inkluderar företag vars huvudsakliga verksamhet är att utveckla och hantera säkerhetsprotokoll som förhindrar intrång och attacker mot system, nätverk, applikationer, datorer och mobila enheter. Skador från global cyberbrottslighet kan kosta USD 6tr årligen till 2021. Cybersäkerhet kommer att drivas ytterligare av tillväxten av maskininlärning, molnberäkning och sakernas internet.

CTEK: Global X CleanTech UCITS ETF

Global X CleanTech UCITS ETF (CTEK) följer Indxx Global CleanTech v2 Index. CTEK strävar efter att investera i företag som kan dra nytta av den ökade användningen av teknologier som hämmar eller minskar negativ miljöpåverkan. Fonden inkluderar företag som är involverade i produktion av förnybar energi, energilagring, implementering av smarta nät, energieffektivitet i bostäder/kommersiellt och/eller produktion och tillhandahållande av föroreningsreducerande produkter och lösningar. Utbyggnaden av elektrisk infrastruktur och energieffektivitetsteknik skulle kunna minska utsläppen med över 40 % av vad som behövs för att hålla uppvärmningen inom tolerabla nivåer.

DRVE: Global X Autonomous & Electric Vehicles UCITS ETF

Global X Autonomous & Electric Vehicles UCITS ETF (DRVE) ger exponering mot autonoma fordonsteknologi, elfordon (EV) och EV-komponenter och -material som förändrar bilmarknaden. DRVE följer Solactive Autonomous & Electric Vehicles v2 Index. Fonden inkluderar även företag som är involverade i utvecklingen av mjukvara och hårdvara för autonoma fordon som företag som tillverkar elbilar, elbilskomponenter som litiumbatterier och kritiska elmaterial som litium och kobolt. Med regulatoriskt stöd, förbättrad batteriteknik och framsteg inom autonom körning uppskattar analytiker 250 miljoner elfordon på vägen till 2030.

Handla Global X produkter

Samtliga dessa nya ETFer handlas ännu så länge bara på London Stock Exchange. London Stock Exchange är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.

Global X har emellertid sina tidigare börshandlade fonder noterade på tyska Xetra, varför det är sannolikt att anta att det kommer ske även de sju tematiska ETFer Global X tar till Europa. Det betyder att det går att handla andelar i dessa börshandlade fonder genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.