Följ oss

Nyheter

G´day Australia

Publicerad

den

G´day Australia

G´day Australia. Börshandlade fonder som följer utvecklingen av den australiensiska aktiemarknaden har under de senaste veckorna utvecklats väl, trots att de handlas under de tidigare toppnoteringarna för året. Nyligen publicerad arbetsmarknadsstatistik kan vara det som får de australiensiska ETFerna att nå nya höjder.

Rapporten visar att världens tolfte största ekonomi adderade 121 000 nya arbetstillfällen, att jämföra med de 12 000 som marknaden prognosticerade. Samtidigt som sysselsättningsgraden därmed steg så föll även landets arbetslöshet till 6,1 procent. Under samma månad ökade sysselsättningen i USA med 142 000 nya arbetstillfällen vilket visar att det var en otroligt stark uppgång i Australiens arbetsmarknad.

Arbetsmarknadsstatistik är historiska siffror, det säger egentligen föga om framtiden, men det betyder inte att de inte är intressanta. Vi tittar därför på börshandlade fonder med fokus på Australien, till exempel iShares MSCI Australia ETF (NYSEArca: EWA), WisdomTree Australia Dividend Fund (NYSEArca: AUSE) och iShares MSCI Pacific ex Japan ETF (NYSEArca: EPP), men också andra alternativ. EWA och AUSE har stigit med cirka två procent vardera under den senaste månaden, medan EPP endast mäktat med 1,3 procent.

Gynnas när den australiensiska dollarn faller

Australiensiska aktier och börshandlade fonder gynnas av att den australiska dollarn vacklar. Även om det skulle lätt kunna rusat lite efter arbetsmarknadsrapporten har CurrencyShares Australian Dollar Trust: (NYSEArca FXA) backat under det senaste kvartalet och handlas nu marginellt över sitt 200-dagars glidande medelvärde, vilket indikerar den ström av räntesänkningar från Reserve Bank of Australia som skett sedan slutet av 2011 börjar få den önskade effekten när det gäller att försvaga Aussien. I dag handlas den australiensiska dollarn på den lägsta nivån på fem månader mot den amerikanska dollarn.

Även om de australiensiska räntorna ligger på, för landet, rekordlåga 2,5 procent så är de höga i jämförelse med övriga utvecklade länder och tillräckligt höga för att Australien skall få ett rykte om sig om att vara det utvecklade land som har den högsta räntenivån i världen. Som jämförelse kan nämnas att EWA steg med 3,66 procent under 2013. En ytterligare jämförelse som är värd att uppmärksamma är att de australiensiska företagen betalade 40,3 miljarder dollar i utdelning 2013, nästan dubbelt så mycket som de gjorde under 2012 vilket gör att ökningen var den största av alla på de tio mest utvecklade aktiemarknaderna. Landets lockelser för de placerare som fokuserar på utdelningar är därför hög, något som lett till skapandet av den nyaste ETFen med fokus på Australien, SPDR MSCI Australia Quality Mix ETF (NYSEArca: QAUS).

En av sex landspecifika ETFer från State Street

QUAS lanserades i juni 2014, och är en av sex ETFer i denna serie från State Street som har fokus på aktiemarknaden i ett enskilt land. State Street Global Advisors betonar kvalitetsfaktorn. QUAS och dess fem syskon följer index från MSCI Index. Kvalitetsfaktorn ”fångar överavkastning hos aktier som kännetecknas av låg skuldsättning, stabil resultatutveckling och andra” kvalitetsmått, enligt MSCI.

QAUS underliggande index redovisar en direktavkastning på 4,25 % och denna ETF har en sammanlagd vikt på 53,4 procent allokerad till finansiella tjänster och materialsektorerna, som båda är viktiga bidragsgivare till Australien utdelningstillväxtshistoria.

iShares MSCI Australia ETF

iShares MSCI Australia ETF
PoweredbyInfront_128

Fortsätt läsa
Annons
1 kommentar

1 kommentar

  1. Pingback: Australien behöver leverera - ETF-marknaden

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

XAD2 ETC spårar priset i silver och valutasäkras till euro

Publicerad

den

Xtrackers Physical Silver EUR Hedged ETC (XAD2 ETC) investerar i silver. Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,75 % p.a.. ETC replikerar utvecklingen av det underliggande indexet med en skuldförbindelse med säkerheter som backas upp av fysiska innehav av ädelmetallen. Xtrackers Physical Silver EUR Hedged ETC har tillgångar på 116 miljoner euro under förvaltning. ETC är äldre än 5 år och har sin hemvist i Jersey.

Xtrackers Physical Silver EUR Hedged ETC (XAD2 ETC) investerar i silver.

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,75 % p.a. Denna ETC replikerar utvecklingen av det underliggande indexet med en skuldförbindelse med säkerheter som backas upp av fysiska innehav av ädelmetallen. Xtrackers Physical Silver EUR Hedged ETC har tillgångar på 116 miljoner euro under förvaltning. ETC är äldre än 5 år och har sin hemvist i Jersey.

Investeringsstrategi

Silverspotpriset är priset på silver i amerikanska dollar. Valutasäkrad till euro (EUR).

Handla XAD2 ETC

Xtrackers Physical Silver EUR Hedged ETC (XAD2 ETC) är en europeisk börshandlad produkt. Denna ETC handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade produkt.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETC genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
XETRAEURXAD2
gettexEURXAD2
Borsa ItalianaEURXAD2
Stuttgart Stock ExchangeEURXAD2
London Stock ExchangeEUROXA2
SIX Swiss ExchangeEURXAD2

Fortsätt läsa

Nyheter

IGWD ETF en globalfond som valutasäkras i brittiska pund

Publicerad

den

iShares MSCI World GBP Hedged UCITS ETF (Acc) (IGWD ETF) investerar i aktier med fokus på World. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar).

iShares MSCI World GBP Hedged UCITS ETF (Acc) (IGWD ETF) investerar i aktier med fokus på World. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumuleras).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,55 % p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa ett urval av de mest relevanta indexbeståndsdelarna (samplingsteknik). iShares MSCI World GBP Hedged UCITS ETF (Acc) har tillgångar på 205 miljoner GBP under förvaltning. IGWD ETF är äldre än 5 år och har sin hemvist i Irland.

Varför IGWD?

  1. Diversifierad exponering mot utvecklade företag
  2. Direktinvesteringar i ett brett spektrum av industriföretag
  3. Internationell marknadsexponering och exponering utanför GBP säkras tillbaka till GBP månadsvis

Investeringsmål

Fonden strävar efter att spåra resultatet för ett index som består av företag som också säkrar varje valutaexponering i indexet tillbaka till GBP på månadsbasis.

Investeringsstrategi

MSCI World (GBP Hedged)-index spårar aktier från 23 utvecklade länder över hela världen. Valutasäkrad till brittiska pund (GBP).

Handla IGWD ETF

iShares MSCI World GBP Hedged UCITS ETF (Acc) (IGWD ETF) är en börshandlad fond (ETF) som handlas på London Stock Exchange.

London Stock Exchange är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
London Stock ExchangeGBXIGWD
gettexEUR2B73

Största innehav

KortnamnNamnSektorVikt (%)ISINValuta
AAPLAPPLE INCInformation Technology4.58US0378331005USD
MSFTMICROSOFT CORPInformation Technology3.73US5949181045USD
AMZNAMAZON COM INCConsumer Discretionary2.01US0231351067USD
GOOGLALPHABET INC CLASS ACommunication1.38US02079K3059USD
GOOGALPHABET INC CLASS CCommunication1.31US02079K1079USD
TSLATESLA INCConsumer Discretionary1.25US88160R1014USD
UNHUNITEDHEALTH GROUP INCHealth Care0.98US91324P1021USD
JNJJOHNSON & JOHNSONHealth Care0.95US4781601046USD
NVDANVIDIA CORPInformation Technology0.82US67066G1040USD
XOMEXXON MOBIL CORPEnergy0.79US30231G1022USD

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa

Nyheter

Förvaltare beskriver de senaste trenderna på AI-marknaden

Publicerad

den

Anthony Ginsberg från HAN-GINS Cloud Technology ETF ansluter sig till Natalie Stoberman i Proactive-studion för att diskutera hur molnteknikindustrin har tagit ny fart, till stor del till den artificiella intelligensbranschens blomstring. Han pratar bland annat om de senaste trenderna på AI-marknaden.

Anthony Ginsberg från HAN-GINS Cloud Technology ETF ansluter sig till Natalie Stoberman i Proactive-studion för att diskutera hur molnteknikindustrin har tagit ny fart, till stor del till den artificiella intelligensbranschens blomstring. Han pratar bland annat om de senaste trenderna på AI-marknaden.

HAN-GINS Cloud Technology Equal Weight UCITS ETF (5XYE) är en UCITS-kompatibel börshandlad fond med hemvist i Irland. Fonden följer Solactive Cloud Technology Equal Weight Index och strävar efter att ge likaviktad tillgång till företag med betydande exponering mot moln datorteknik. Detta kommer att omfatta företag från tre underteman, infrastructure as a service, platform as a service och software as a service.

Handla 5XYE ETF

HANetf HAN-GINS Cloud Technology Equal Weight UCITS ETF (5XYE ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet och Avanza.

Fortsätt läsa

Populära