Följ oss

Nyheter

GBSE ETC guldpriset hedgat i euro

Publicerad

den

WisdomTree Physical Gold - EUR Daily Hedged (GBSE ETC) är utformat för att spåra MS Long Gold Euro Hedged Index ("Indexet"). Produkten gör det möjligt för EUR -investerare att få exponering mot guldpriset med en daglig valutasäkring mot rörelser i EUR/USD-växelkursen.

WisdomTree Physical Gold – EUR Daily Hedged (GBSE ETC) är utformat för att spåra MS Long Gold Euro Hedged Index (”Indexet”). Produkten gör det möjligt för EUR -investerare att få exponering mot guldpriset med en daglig valutasäkring mot rörelser i EUR/USD-växelkursen.

WisdomTree Physical Gold – EUR Daily Hedged är en börshandlad råvara (”ETC”). Dess värdepapper kan skapas och lösas in på begäran av auktoriserade deltagare och handlas på börs precis som aktier i ett företag. WisdomTree Physical Gold – EUR Daily Hedged backas upp av fysiskt tilldelat guld som innehas av JP Morgan Chase Bank, N.A. och tillhandahållande av en daglig valutasäkring av en valutamotpart. Endast metall som överensstämmer med London Bullion Market Associations (LBMA) regler för Good Delivery kan accepteras av vårdnadshavaren. Varje fysisk tacka är segregerad, individuellt identifierad och tilldelad.

Om prissättning

Varje enskild GBSE -säkerhet har en effektiv rätt till guld. Den rätten är

(i) justerad med valutasäkring (uppåt eller nedåt beroende på valuta rörelser) och

(ii) reduceras med förvaltningsavgift och säkringskostnader.

Som ett resultat, det finns ingen kontantkomponent och säkerheten har en direkt relation till värdet av den underliggande ädelmetallen i relevant valuta. Valutasäkringen tillhandahålls genom avtal med en FX -motpart (Morgan Stanley & Co International plc) som tillhandahåller, utan finansiering, exponering mot index som spårar i guldprisets rörelser i EUR/USD växelkurs.

Auktoriserade deltagare skapar och löser in GBSE -värdepapper genom att leverera eller ta emot guld som överensstämmer med LBMA Good Delivery standarder. GBSE -värdepapper handlas på börsen till ett pris som är baserat på platsen guldpriset multiplicerat med tillämplig metallrätt.

Potentiella risker

En investering i en ETC innebär en viss risk. Alla beslut att investera bör vara baserat på informationen i det relevanta prospektet. Blivande investerare bör få oberoende bokförings-, skatte- och juridisk rådgivning och bör konsultera deras professionella rådgivare för att fastställa lämpligheten av denna ETC som en investering för deras egna omständigheter.

Denna ETC är inte en UCITS -produkt.

Värdepapper i denna ETC är uppbyggda som skuldpapper och inte som aktier (eget kapital).

Det kan inte vara säkert att värdepapper alltid kan köpas eller säljas på en aktiebörs eller att det marknadspris till vilket värdepapper kan handlas på en aktiebörs kommer alltid att exakt återspegla indexets prestanda.

Det finns en risk att ädelmetaller som innehas av vårdnadshavaren kan gå förlorade, stulna eller skadad och emittenten kanske inte kan uppfylla sina skyldigheter avseende värdepapper i det fall vårdnadshavarens försäkring är otillräcklig för att täcka sådana skulder.

Emittenten är beroende av att det finns valutamotparter tillgängliga för att ingå valuta säkringsarrangemang med löpande och, om inga FX -motparter är villiga för att göra det kommer ETC inte att kunna uppnå sin investeringspolicy att tillhandahålla en valutasäkring mot guldpriset.

Valutasäkringen återställs dagligen, vilket innebär att investerare blir utsatt för valutakursförändringar inom dagen.

Emittenten är utsatt för risken att FX -motparter och annan tredje part kan misslyckas med att lämna tillbaka egendom som tillhör emittenten eller betala pengar till Emittenten.

Handla GBSE ETC

WisdomTree Physical Gold – EUR Daily Hedged (GBSE ETC) är en börshandlad råvara som handlas på bland annat tyska Xetra. (”ETC”).

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETC genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamnISIN
Borsa ItalianaEURGBSEJE00B8DFY052
XetraEURGBSEDE000A1RX996

Fortsätt läsa
Annons
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

IGWD ETF en globalfond som valutasäkras i brittiska pund

Publicerad

den

iShares MSCI World GBP Hedged UCITS ETF (Acc) (IGWD ETF) investerar i aktier med fokus på World. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar).

iShares MSCI World GBP Hedged UCITS ETF (Acc) (IGWD ETF) investerar i aktier med fokus på World. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumuleras).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,55 % p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa ett urval av de mest relevanta indexbeståndsdelarna (samplingsteknik). iShares MSCI World GBP Hedged UCITS ETF (Acc) har tillgångar på 205 miljoner GBP under förvaltning. IGWD ETF är äldre än 5 år och har sin hemvist i Irland.

Varför IGWD?

  1. Diversifierad exponering mot utvecklade företag
  2. Direktinvesteringar i ett brett spektrum av industriföretag
  3. Internationell marknadsexponering och exponering utanför GBP säkras tillbaka till GBP månadsvis

Investeringsmål

Fonden strävar efter att spåra resultatet för ett index som består av företag som också säkrar varje valutaexponering i indexet tillbaka till GBP på månadsbasis.

Investeringsstrategi

MSCI World (GBP Hedged)-index spårar aktier från 23 utvecklade länder över hela världen. Valutasäkrad till brittiska pund (GBP).

Handla IGWD ETF

iShares MSCI World GBP Hedged UCITS ETF (Acc) (IGWD ETF) är en börshandlad fond (ETF) som handlas på London Stock Exchange.

London Stock Exchange är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
London Stock ExchangeGBXIGWD
gettexEUR2B73

Största innehav

KortnamnNamnSektorVikt (%)ISINValuta
AAPLAPPLE INCInformation Technology4.58US0378331005USD
MSFTMICROSOFT CORPInformation Technology3.73US5949181045USD
AMZNAMAZON COM INCConsumer Discretionary2.01US0231351067USD
GOOGLALPHABET INC CLASS ACommunication1.38US02079K3059USD
GOOGALPHABET INC CLASS CCommunication1.31US02079K1079USD
TSLATESLA INCConsumer Discretionary1.25US88160R1014USD
UNHUNITEDHEALTH GROUP INCHealth Care0.98US91324P1021USD
JNJJOHNSON & JOHNSONHealth Care0.95US4781601046USD
NVDANVIDIA CORPInformation Technology0.82US67066G1040USD
XOMEXXON MOBIL CORPEnergy0.79US30231G1022USD

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa

Nyheter

Förvaltare beskriver de senaste trenderna på AI-marknaden

Publicerad

den

Anthony Ginsberg från HAN-GINS Cloud Technology ETF ansluter sig till Natalie Stoberman i Proactive-studion för att diskutera hur molnteknikindustrin har tagit ny fart, till stor del till den artificiella intelligensbranschens blomstring. Han pratar bland annat om de senaste trenderna på AI-marknaden.

Anthony Ginsberg från HAN-GINS Cloud Technology ETF ansluter sig till Natalie Stoberman i Proactive-studion för att diskutera hur molnteknikindustrin har tagit ny fart, till stor del till den artificiella intelligensbranschens blomstring. Han pratar bland annat om de senaste trenderna på AI-marknaden.

HAN-GINS Cloud Technology Equal Weight UCITS ETF (5XYE) är en UCITS-kompatibel börshandlad fond med hemvist i Irland. Fonden följer Solactive Cloud Technology Equal Weight Index och strävar efter att ge likaviktad tillgång till företag med betydande exponering mot moln datorteknik. Detta kommer att omfatta företag från tre underteman, infrastructure as a service, platform as a service och software as a service.

Handla 5XYE ETF

HANetf HAN-GINS Cloud Technology Equal Weight UCITS ETF (5XYE ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet och Avanza.

Fortsätt läsa

Nyheter

Priset på koppar är en ekonomisk indikator, och just nu faller det

Publicerad

den

Råvaruhandlare tycker om att säga att när koppar hostar blir den globala ekonomin förkyld. De kallar metallen "Dr. Koppar" eftersom priset på koppar är ett ganska bra sätt att diagnostisera hur ekonomin mår. Och under de senaste sex veckorna eller så har kopparpriset sjunkit med mer än 10 procent - det ser ut som att ekonomin är på väg mot en avmattning.

Råvaruhandlare tycker om att säga att när koppar hostar blir den globala ekonomin förkyld. De kallar metallen ”Dr. Koppar” eftersom priset på koppar är ett ganska bra sätt att diagnostisera hur ekonomin mår. Och under de senaste sex veckorna eller så har kopparpriset sjunkit med mer än 10 procent – det ser ut som att ekonomin är på väg mot en avmattning.

Historien med koppar, enkelt uttryckt, är för mycket utbud och inte tillräckligt med efterfrågan. Kina, som använder halva världens utbud, är en stor del av den historien, eller har i alla fall varit för nu har Kina slutat bygga infrastruktur och dra ledningar.

Stigande räntor bidrar till en svagare efterfrågan runt om i världen. Handlare ser detta återspeglas i växande lager av koppar. Nu har det varit ett inflöde av koppar i 23 dagar i rad. Så lagren håller på att byggas upp.

Samtidigt, medan Kina bromsar in, kan Indien vara på väg uppåt. Infrastruktur kommer att bli ett investeringsområde för den indiska regeringen. Kanske skulle de vara katalysatorn för global ekonomisk förbättring. Det betyder att den långsiktiga prognosen för Dr. Copper kan se uppåt.

Fortsätt läsa

Populära