Följ oss

Nyheter

Försvarsföretagens kritiska roll i cybersäkerhet

Publicerad

den

Försvarsföretagens kritiska roll i cybersäkerhet

Cybersäkerhet tillhandahålls inte bara av teknikföretag; Försvarsindustrin utvecklar också innovativa lösningar på dessa nya hot. Från att försvara valens integritet till att skydda immateriella rättigheter har cyberhot varit nära toppen av många regeringars dagordningar i flera år nu.

Branschforskning tyder vederbörligen på att cybersäkerhetsutgifterna som en del av statens budgetar har ökat. I de flesta fall kan skyddsbehoven hos nationella säkerhetsinstitutioner – vare sig GCHQ eller Pentagon – endast tillgodoses av försvarsföretag. Dessa företag är specialiserade på gränsöverskridande attacker och har förmågan att bygga försvar i erforderlig skala. Som ett resultat förväntar vi oss att sådana försvarsföretags intäkter kommer att öka i takt med att regeringarna i allt högre grad är beroende av de cyberlösningar som dessa företag erbjuder.

Under de senaste decennierna har flyg- och försvarsindustrin genomgått en kritisk omvandling i takt med att militär och civil infrastruktur har blivit alltmer sammankopplade och därmed gjort dem mer sårbara för cyberattacker. Dessa industrier anpassar sig till denna digitala störning: enligt GlobalData var cybersäkerhet det mest diskuterade ämnet inom flyg- och försvarsmiljön 2019.

Detta är motiverat. I januari 2020 attackerade en statligt sponsrad hackargrupp en amerikansk regeringsdatabas, webbplatsen Federal Depository Library Program. Australien var också inriktat på mycket sofistikerade och utbredda cyberattacker tidigare i år mot ”alla regeringsnivåer”, enligt dess premiärminister. Statssponserade hack är markant annorlunda i skala och sofistikering från andra attacker, och de fördubblades i volym mellan 2016 och 2018.

Till och med stora organisationer som Twitter har i allt högre grad väckt oro över statligt sponsrade attacker. Faktum är att Twitter har tagit bort mer än 10 000 robotar som skickar meddelanden som avskräcker folk från att rösta och markerade två statssponserade operationer som sprider desinformation på dess plattform.

Kommer till vårt försvar

För att bädda in säkerhetsprodukter i sina affärsvertikaler har flyg- och försvarsföretag utvecklat heltäckande cybersäkerhetsstrategier, anställt specialiserad arbetskraft, samarbetat med IT- och mjukvaruleverantörer och har också varit på en förvärvsrunda.

Ta BAE Systems som ett exempel. Företaget flyttade sin strategi mot cybersäkerhetslösningar genom att förvärva fem cybersäkerhetsföretag mellan 2001 och 2018. I augusti 2020 vann BAE ett femårigt kontrakt på 85 miljoner dollar för att fortsätta utveckla och distribuera lösningar för säker informationsöverföring mellan amerikanska regeringsnätverk. BAE samarbetar också med många programvaruleverantörer som är specialiserade på molntjänster och har över 10 000 anställda i sin Intelligence & Security Group.

På samma sätt har Northrop Grummans, Cyber & Intelligence Mission Solutions-segment mer än 2300 personer i USA som hjälper till att upptäcka och motverka nästan 36 miljoner cyberattacker som USA: s försvarsdepartement står inför varje dag. General Dynamics har mer än 3000 cyberproffs och samarbetar också med cybersäkerhetsleverantörer som Symantec, CyberArck, Rapid7 och FireEye.

Artificiell intelligens inom cybersäkerhet

Genom åren har flyg- och försvarsföretag varit i framkant när det gäller innovation inom ett brett spektrum av Internet of Things, AI och molnteknologier som först nu utnyttjas inom det bredare cybersäkerhetsområdet. Fokus på AI-relaterade cyberlösningar är också resultatet av den växande oro för AI: s inverkan på attacker. En undersökning från Accenture i juni 2019 visade att 84% av cheferna tror att AI kommer att fortsätta driva cyberrisker inom en snar framtid.

Northrop Grumman lanserade ett forskningskonsortium för AI och maskininlärning 2019, med samarbete från ledande universitet inom detta område. Tidigare i år introducerade Thales sin nya AI-baserade Cybels Analytics-plattform, som gör det möjligt för användare att upptäcka sofistikerade attacker i realtid, inklusive nya okända hot. Cybels Analytics ökar antalet indikatorer för detektering med en faktor tre, vilket hjälper till att minska detektionstiden ner till några dagar från det tidigare genomsnittet på tre månader. Och i september tillkännagav BAE lanseringen av sin nya cyber-lösning mot penningtvätt, byggd på Amazon Web Services för att skydda mycket känslig data genom sina molnsäkerhetsfunktioner.

I takt med att cyberattacker fortsätter att utvecklas tjänar nu försvarsföretag ett större antal kunder och är aktivt engagerade i flera undersegment för cybersäkerhet. Även om regeringar för närvarande förblir sina primära kunder, börjar företag också dra nytta av de avancerade lösningarna för försvarsföretag inom molnsäkerhet, datakryptering och betalningssäkerhet. Vi förväntar oss därför att försvarsföretag fortsätter att utöka sin kundbas och spela en oumbärlig roll i cybersäkerhetsindustrin.

Fortsätt läsa
Annons
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

Utdelning i XACT Norden Högutdelande (maj)

Publicerad

den

Utdelningsbeloppet i XACT Norden Högutdelande börshandlad fond, legalt namn XACT Nordic High Dividend Low Volatility (UCITS ETF), har fastställts till totalt SEK 6,88 per fondandel.

Utdelning i XACT Norden Högutdelande (maj) börshandlad fond, legalt namn XACT Nordic High Dividend Low Volatility (UCITS ETF), har fastställts till totalt SEK 6,88 per fondandel.

SEK 1,72 delas ut i mars, maj, september och november.

De som är registrerade fondandelsägare i fonden på avstämningsdagen erhåller utdelning.

Schema för utdelning i fonden är följande

Utdelning 2 – SEK 1,72

• 21 maj Sista dag att handla fondandelar inklusive rätt till utdelning i XACT Norden Högutdelande (maj)

• 22 maj Ex-dag; fondandelarna handlas utan rätt till utdelning

• 23 maj Avstämningsdag

• 28 maj Utbetalningsdag

Handla XACT Norden Högutdelande

XACT Norden Högutdelande är en europeisk börshandlad produkt som handlas på Nasdaq Stockholm.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETP genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest, Levler och Avanza.

Fortsätt läsa

Nyheter

Valour Hedera (HBAR) ETP spårar priset på kryptovalutan HBAR

Publicerad

den

Valour Hedera (HBAR) ETP är en börshandlad produkt som spårar priset på HBAR, den infödda symbolen för Hedera-nätverket som utmärker sig för sin höga prestanda, låga latens och robusta säkerhet, vilket gör den lämplig för applikationer på företagsnivå.

Valour Hedera (HBAR) ETP är en börshandlad produkt som spårar priset på HBAR, den infödda symbolen för Hedera-nätverket som utmärker sig för sin höga prestanda, låga latens och robusta säkerhet, vilket gör den lämplig för applikationer på företagsnivå.

Hedera strävar efter interoperabilitet med andra blockchain-nätverk, och erbjuder sömlös integration och kommunikationsmöjligheter.

Produktdetaljer

EmittentValour Inc
NamnValour Hedera (HBAR)
ISINCH1213604528
Valoren121360452
BasvalutaEUR
Underliggande tillgångHBAR (HBAR/USD)
FörfallodagOpen-ended
Förvaltningsavgift1,90 procent

Valour Hedera (HBAR) ETP

Valour Hedera (HBAR) är en europeisk börshandlad produkt som handlas på bland annat Börse Frankfurt.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETP genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

BörsNamnValuta
Börse FrankfurtVALOUR HEDERA (HBAR)EUR

Fortsätt läsa

Nyheter

Valour lanserar unik bitcoin-produkt med staking

Publicerad

den

Bitcoin

Genom ett unikt samarbete mellan kryptoaktören Valour och layer 1-blockkedjan Core Chain kan investerare nu, via en ny börshandlad produkt från Valour, investera i bitcoin och samtidigt få ytterligare avkastning tack vare så kallad staking. Avkastningen för staking uppgår till 5,65 procent årligen (3,75 procent efter avgifter) och adderas till den avkastning som exponeringen mot bitcoin ger. (sponsrad artikel)

“Staking har tidigare aldrig varit möjligt för just bitcoin då den är baserad på en så kallad proof-of-work mekanism, till skillnad från proof-of-stake som många andra kryptovalutor baseras på. Men genom vårt samarbete med Core Chain kan vi som enda leverantör i världen erbjuda staking med bitcoin som underliggande investering”, säger Johanna Belitz, ansvarig för försäljning och marknadsföring i Norden på Valour.

Proof-of-work (PoW) och proof-of-stake (PoS) har det gemensamt att de styr hur nya block skapas i en blockkedja. Medan PoW baserar nya block på hur användare löser kryptografiska pussel (så kallad mining) adderas nya block via PoS genom att användarna validerar transaktioner genom mängden kryptovalutor de håller och är villiga att stake:a eller upplåta till blockkedjan för verifiering och ökad säkerhet. Som belöning för att detta görs får användaren återkommande avkastning (så kallade staking rewards).

Men hur är det möjligt att via Valours börshandlade produkt få staking rewards i bitcoin (som använder proof-of-work) och vilka risker medför det?

“Anledningen till att investerare nu kan få staking rewards i bitcoin är att Valour ingått ett unikt samarbete med blockkedjan Core Chain. Samarbetet innebär att Valour delegerar bitcoins till en validerare på Core Chain genom så kallad non-custodial native staking. Som ersättning för detta får Valour Core-tokens som sedan återinvesteras i form av bitcoin i vår bitcoin staking produkt”, säger Johanna Belitz.

Enligt Johanna innebär det faktum att man använder bitcoin native non-custodial staking att ingen ytterligare motpartsrisk läggs till investeringen för att erhålla dessa rewards.

“I samband med stakingen sker en så kallad lock-up period för att valideringen ska kunna ske, men ingen aktör förutom ägaren, det vill säga Valour, kan komma åt dessa bitcoin. Innehaven låses upp och görs tillgängliga för ägaren när lock-up perioden avslutas. Hanteringen av tillgångarna och risknivån är densamma som för Valours övriga produkter – ingen ny risk tillkommer med staking-momentet.”

Enligt Johanna är Valours Bitcoin Staking ETP, som produkten kallas, ett utmärkt sätt att få extra avkastning för den som tror på bitcoin långsiktigt. Det faktum att avkastningen från stakingen sömlöst adderas till produktens NAV dagligen gör också att man som investerare inte själv behöver vara aktiv för att skapa denna extra avkastning.

“Med Valours Bitcoin Staking ETP får du exponeringen mot bitcoin samtidigt som avkastning skapas genom staking rewards. Det är ett väldigt bra sätt att få exponering mot krypto och dra nytta av de skattemässiga fördelar som finns med att produkten kan handlas i ISK eller kapitalförsäkring”, avslutar Johanna.

Läs mer om Valour Bitcoin Staking ETP (BTC) SEK här

Valour är emittent av börshandlade produkter som gör det möjligt för privatpersoner och institutionella investerare att få tillgång till digitala tillgångar som Bitcoin på ett enkelt och säkert sätt via sitt traditionella bankkonto. Grundarna av Valour noterade världens första krypto-ETP på Nasdaq Nordic 2015 och var först med att lista ett crypto mining-bolag på Toronto Stock Exchange 2017. Idag består Valour av ett kunnigt och nyskapande team med lång erfarenhet och djup expertis inom finansiella marknader och digitala tillgångar. Besök www.valour.com för mer information om Valour.

Innehållet i denna artikel utgör endast marknadsföringsmaterial och ska inte tolkas som råd, erbjudande eller rekommendation att köpa någon produkt eller tjänst.

Du står i begrepp att köpa en produkt som inte är enkel och som kan vara svår att förstå. Innan du bestämmer dig för att investera bör du noggrant överväga dina investeringsmål och din risktolerans, samt läsa prospektet för att fullt ut förstå de potentiella risker och fördelar som är förknippade med beslutet att investera i värdepapperen. Ett godkännande av prospektet innebär inte ett godkännande av de värdepapper som prospektet täcker.

En investering i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Historisk utveckling utgör ingen garanti för framtida utveckling eller avkastning. Prospekt, KID och slutliga villkor finns på valour.com

Avkastningen på 5,65% kan komma att ändras. Årsavgift 1,9%.

Fortsätt läsa

Populära