Följ oss

Nyheter

First Trust planerar att lansera en global IPO ETF

Publicerad

den

First Trust planerar att lansera en global IPO ETF i syfte att kapitalisera på den framgång denna förvaltare haft med First Trust US IPO Index Fund (NYSEArca: FPX). First Trust har lämnat in en ansökan till SEC, Securities and Exchange Commission, som gör att bolaget eventuellt kan komma att lansera en internationell motsvarighet.

Efter vad som framgår av den SEC-ansökan som är gjord skall den nya ETFen skall kallas First Trust International IPO ETF och replikera utvecklingen för IPOX internationella index, enligt SEC arkivering. IPOX är också indexleverantör för FPX. Ansökan omfattade emellertid inte en tickerkod eller någon beskrivning av förvaltningskostnaderna vilket tyder på att en listning inte är omedelbart förestående.

Indexet är ett marknadsvägt index där de bästa icke-amerikanska företagen rankas kvartalsvis mätt på börsvärdet i IPOX (R) Global Composite Index. Indexet använder ett tioprocentigt tak på alla beståndsdelar och inkluderar de 50 största och mest likvida börsintroduktionerna (”IPO”) i företag med säte utanför USA.

Den genomsnittliga utvecklingen för amerikanska börsintroduktioner

FPX lanserades i april 2006 och har i dag en förvaltad volym på strax under en halv miljard USD. FPX replikerar ett index som mäter den genomsnittliga utvecklingen för amerikanska börsintroduktioner under dess 1 000 första handelsdagar. Aktierna i indexet väljs ut baserat på kvantitativa data och modeller.

De största innehav i denna börshandlade fond är Facebook (NasdaqGS: FB), AbbVie (NYSE: ABBV), General Motors och Phillips 66 (NYSE: PSX). FPX omfattar också avknoppade företag och företag som har varit publika innan de köpts ut av till exempel private equity företag innan de åter har börsintroducerats. FPX har stigit med cirka 23 procent under det senaste året, mätt i dollar.

First Trust US IPO Index Fund

FPX
PoweredbyInfront_128

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.