Följ oss

Nyheter

First Trust lanserar en europeisk IPO ETF

Publicerad

den

First Trust har lanserat en europeisk IPO ETF som fångar upp börsintroduktioner (ETO). First Trust IPOX Europe Equity Opportunities UCITS ETF (FPXE) är noterat på London Stock Exchange (LSE) med en total kostnadsprocent (TER) på 0,65%.

First Trust har lanserat en europeisk IPO ETF som fångar upp börsintroduktioner (IPO). First Trust IPOX Europe Equity Opportunities UCITS ETF (FPXE) är noterat på London Stock Exchange (LSE) med en total kostnadsprocent (TER) på 0,65%.

FPXE spårar IPOX 100 Europe-indexet som erbjuder exponering för senaste börsintroduktioner i Europa under de första 1000 handelsdagarna. För att komma in i indexet måste beståndsdelarna ha minst sex hela handelsdagar från varje återbalans som sker kvartalsvis. Beståndsdelar hämtas från IPOX Global Composite-index och de 100 största som är ekonomiskt bundna för Europa väljs ut för att ingå i denna ETF.

En spegel av den amerikanska ETFen

FPXE är en spegelstrategi för den amerikanska börsnoterade First Trust IPOX Europe Equity Opportunities ETF (FPXE), den europeisk IPO ETF som lanserades i april 2018.

Derek Fulton, VD för First Trust Global Portfolios, kommenterade: ”Lanseringen av FPXE är ett direkt svar på den ökade investerarnas efterfrågan på ren exponering mot nynoterade börsintroduktioner i en billig skatteeffektiv börshandlad struktur. FPXE äger bara nya börsintroduktioner och avknoppningar, som ett resultat är det minimal överlappning med traditionella indexfonder. Detta ger investerare större exponering och erbjuder tillgång till den europeiska ekonomins innovation.”

Dr. Josef Schuster, VD för IPOX Schuster, tillade: ”Mitt i ett starkt affärsflöde och betydande europeiska företag i kö för att bli offentliga, ger exponering för FPXE investerare en lösning för att få tillgång till de europeiska börsintroduktionsresultaten i Europa och utomlands.”

Handla

IPOX Europe Equity Opportunities UCITS ETF (FPXE) är en europeisk börshandlad fond noterad. på London Stock Exchange (LSE).

London Stock Exchange är en marknad som få svenska banker och nätmäklare kan erbjuda handel på, men DEGIRO erbjuder sina kunder handel på denna marknadsplats.

Fortsätt läsa
1 kommentar

1 kommentar

  1. Pingback: First Trust lanserar en europeisk IPO ETF - IPOX

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.